Лятото е радост голяма: носи вест, че ще ставам мама. ~бебеправене 622~

• 33 142
  • 787
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за новата тема! ❤️ Записвам се в нея с надежда за много положителни тестове!
Мишел, успех, мило момиче! 🩵
Аз мисля, че тия дни бях в О, имах си всички симптоми, но реших, че няма да правя тестове и да се вглъбявам в това, с ММ си се отчетохме. За съжаление утре заминава на курс за месец и половина, но няма как. За да ни се случи всичко, което сме намислили със собствения бизнес трябват и жертви.
Надявам се опитите ни да са успешни, пък .... ще си чакам търпеливо датата за МЦ и със сигурност ще препикая 1 тест, а до тогава......търпение 🤭😀🤗
Решила съм и да започна малко диета и по-чести упражнения, че покрай тревогите последните месеци малко тези неща ги оставих на заден план.

# 16
Мишел, трудна история с чудесен завършек. Heart Пожелавам ви прекрасни моменти с най-новия член на семейството.

На мен също един лекар ми беше казал за разширяване на матката, да не би и ти да си била при Ковачев? Освен това вече имах едно живо и здраво дете, а той без да знае в детайли историята ми, директно каза трябва операция. Само да бях казала и щеше да ми запише час.

Скрит текст:
Ние сме на почивка вече 7 дни, от вчера някъде в Родопите надалеч от всичко, даже път няма до мястото. Този месец с ММ правихме каквото правихме, обаче изобщо не уцелихме овулацията според мен, защото бяхме разделени, после бяхме с децата и т.н. Най-дългият ми цикъл е бил 36 дни, днес ми е 32 ден. Преди 3 дни на морето започна да ме боли корема точно като преди цикъл и реших, че явно е била по-рано овулацията и ще ми дойде в следващите ден-два. Ама 3 дни се чувствах така, даже слагах превръзка и вчера спах с нея. Обаче цикъл още нямам. По принцип ден-два само ме боли преди цикъл, освен като съм бременна. Отделно стомахът ми е много разстроен, мислех, че пак е от цикъла, но май е от храната. Днес засега нямам болки и бодежи, нямам зацапване. Нямам и тестове в мен, на средата на нищото с най-близката аптека на 1 час. Ще чакам цикъл, а в неделя се прибираме и ако го няма още, ще направя тест. Аз дори закъснение нямам още според мен, така че мога и да изчакам до вторник.

# 17
Да се отчета, че минах. Изчистил се е задържания, но пак да си кажа за тези дето мислят, че естрогена трябва да е висок при задържан фоликул, моят беше 33 pmol/l когато имах задържани фоликули. Та да, тялото не е математика за съжаление.
Иначе имам 1 фоликул 5 мм и 1 3 мм в десен яйчник, този месец ще го караме на инвитро на съвсем естествен цикъл.
Успех и дано разведрим темата с много плюсчета, че нещо голям застой напоследък.

# 18
  • Be realistic - plan for a miracle.
Успех, Слънце! Естествените цикли без нищо са ми любимите при ИЯР. Стискам палци.

# 19
Успех, Слънце! Естествените цикли без нищо са ми любимите при ИЯР. Стискам палци.
Почвам да се ослушвам и аз за поне един такъв Sunglasses

# 20
Защо, Кенди, излезе ли ви ПИД-а на последните две ембриончета?
Слънце, супер, хайде стиснати палчета да отгледаш хубава яйцеклетка този цикъл.

# 21
Едничко имахме за ПИД, излезе небалансирано за съжаление. Да се върнем от морета и пътища и ще мислим какво ще следва.

# 22
Здравейте! Имам нужда от съвет и насока, предварително се извинявам, че не съм прочела темите назад подробно и ще се поправя при първа възможност, защото съм сигурна, че нещата, които ме интересуват, са обсъждани. Слагам в скрит текст, че стана леко дълго...

Скрит текст:
И така, почти на 30, винаги съм била с нередовен цикъл, който понякога закъсняваше, 1-2 пъти годишно прескачаше. Не му обръщах особено внимание, предполагам като повечето тийнейджърки. Минавайки 20-те си години, започнах да споделям на контролните прегледи при гинеколозите, които посещавах, че не съм с особено редовен цикъл, но винаги ме уверяваха, че съм млада, било нормално. Една от лекарките ми каза, че съм с поликистозни яйчници, но не трябва да предприемам нищо, други след нея отричаха "диагнозата". В момента посещавам болница Надежда. За момента съм сравнително доволна от гинеколожката, прегледа ме обстойно, поликистоза не видя. За последните близо 3 години, в които се следя при нея, на 6 месеца правим колпоскопия, заради раничка, която за момента твърди, че не трябва да правим нищо. Цитонамазката ми също излиза леко незадоволителна, последно IIB и IIC, на микробиологията излезе Gardnerella. В момента съм след 10 дневен курс с антибиотик, ще видим на предстоящия преглед дали ще излезе чиста. Но тя ме насочи към посещение на ендокринолог за изследване на хормоните във връзка с нередовния цикъл. Пролактинът ми се оказа, че е около 3 пъти над нормата, и след повторно изследване, което го затвърди, бях насочена към ЯМР - излезе аденом на хипофизата. Последните две години съм на терапия с достинекс. Започнах с 1 хапче на седмица, в последствие намалихме на 1 половинка на седмица. Цикълът ми се регулира, до около 30-35 дни, пролактинът влезе в норма и в един момент падна доста под границата, но според ендокриноложката беше по-добре да го държим под нормата, щом имам цикъл. Други изследвания всеки път казваше, че няма нужда да пускам. И идва момента, заради който всъщност пиша тук. С мъжът ми решихме, че вече сме готови за дете. Знаейки, че винаги съм имала някакви проблеми с цикъл и хормони, бях сигурна, че нещата няма да станат от първия път, въпреки че вътрешно се опитвах да съм с нагласата, че ще е супер лесно... реално от около 2 години постоянно си казвахме, че сме готови, но винаги отлагахме опитите... и така, в началото на тази година гинеколожката каза, че няма никакви пречки да започнем с опитите. Посетих и нова ендокриноложка, според която пролактина не е добре да е толкова нисък, затова след като на контролния ЯМР видяхме, че аденома си е все така, не изчезва, но и не расте, ми намали дозата на достинекс на 1/2 таблетка през седмица. Пусна ми и други изследвания - всичко в норма, с изключение на вит. Д, за който приемам капки. Последващите месеци цикълът ми стане идеален - на 30 дни, както никога не е бил. И разбира се в първия месец, в който започнахме с опитите - рязко стана на 40. Последните 4 месеца варира между 35 и 45 дни. Както се досещате, положителен тест няма. Според гинеколога - всичко е в норма, да изследвам пак пролактина и да отида на ендокринолог. И всъщност заради това и пиша тук - моля за препоръка, тъй като моята има часове за след месец и половина, а не искам да отлагам повече, както и насока какви изследвания освен пролактина да пусна, тъй като искам да отида с готови резултати.  Знам, че няколко месеца опити хич не е много, но съм сигурна,  че има проблем и не искам да си губим времето. През тези месеци се опитвах да засичам овулация с лентички, но само веднъж имах хубаво наситени черти. Никога не съм я усещала, но имам доста засилено течение в този период, а този месец така и не се появи. Вече съм 33 ден, симптоми на предстояща менструация няма, а не знам има ли смисъл и тест за бременност да правя... Извинявам се много за дългото обяснение, със сигурност пропускам някаква информация, вероятно е много разпокъсано, но ми е така и в главата.

Благодаря предварително и пожелавам най-скоро всички да видим двете чертички!

# 23
Като ендокринолог аз препоръчвам Емил Начев, преглежда всеки работен ден сутрин до 12 в Майчин дом без записване на час/ бързо се минава. Праща за изследвания отсреща в пролабор. Чудат е, но е добър. Може и по допълнително здравно ако имате.

# 24
Благодаря ви за милите думи, дами!!!
Силно вярвам и се надявам август месец да донесе добри новини за всяка една от вас! 🍀
Дано завалят положителни тестове, с наситени чертички!
И както казват тук, нека всяка има " Sticky baby"! Противно на очакванията на лекари, изследвания и диагнози!
🙏

# 25
  • На изток от Ада
Запис.  Благодаря за темата!
Мишел леко раждане!

Travel girl, има смисъл от тест как ? Успех ти желая!  А спермограма имате ли ?
Защо не следиш ову с фоликометрия?

Слънце Успех!

Ние поръчахме и спалня . На мен ми свърши 2рият  Мц след МА.

Успех на всички!

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 17:00 от nasito8988

# 26
Запис и от мен в новата темa! Да е на късмет на всички! Heart

Слънце имаш ли ембриони от пункциите на естествен цикъл?

# 27
Нани, от първото инвитро направихме неуспешен свеж трансфер, от втората пункция не извадихме нищо. За момента съм до тук.

# 28
Момичета, имам въпрос.
От 1-2 седмици много ми се яде риба. Само тази седмица  ядох ТРИ пъти риба. Което за мен е ....необичайно. По принцип рядко ям, 2-3 пъти в годината. И то не риба, а калмари или нещо подобно. Имате ли представа какви витамини и минерали би могло да ми липсват щом така ми се яде?
Иначе си пия редовно витамините, Ресвератрол, Убиквинол, Магнезий,. Ще ходя скоро да ги изследвам отново вит Д и Б12, че не съм ги пускала от няколко месеца. Имах проблеми със СРДЧ  и съпътстващите го разстройство и болки и пих активен въглен поне 6-8 пъти за целия месец.  В момента и Клеева тинктура.
Вие имали ли сте такива cravings за някаква храна или напитки и с какво са били свързани?

# 29
А омега3 приемаш ли, не я виждам в изброените?
Омега мастните киселини също могат да се изследват, но е по-скъпо изследването, може и тях да провериш. Оптимално съотношението омега6:омега3 трябва да е под 3:1.

Общи условия

Активация на акаунт