Докато всичко навън разцъфтява, нов живот в мен се появява. ~бебеправене 621~

• 23 963
  • 611
  •   1
Отговори
  • София
Flowers BouquetFlowers Bouquet На новите - добре дошли !Flowers Bouquet Flowers Bouquet

Ние тук се обичаме, уважаваме и много си помагаме !
Молим ви, представете се – на колко години сте, откъде сте, от колко време опитвате, колко дълъг е цикълът ви, кога е овулацията ви, имате ли вече деца, и всичко друго, което прецените ! Дано темата ви донесе информация, положителни емоции и приятелско рамо в трудните моменти !

Ние сме малко общество за взаимопомощ и подкрепа в пътя на бебеправенето.
Тук не е място за хвалене с положителен тест в първи пост или въпроси от типа на 'здравейте, виждате ли втора черта?'. За тази цел във форума има други теми, молим, потърсете ги.

People Baby AA People Baby arogans People Baby bananovolisto People Baby Believe 23 People Baby Belflower People Baby Greyspirit People Baby kukumiavka People Baby m-angel People Baby Mandaria People Baby Michelle:) People Baby Miracle People Baby Monita576 People Baby nasito8988 People Baby patencce1 People Baby petufin People Baby Preggo People Baby rave People Baby Salsera People Baby Sisi_cat People Baby shan^tall People Baby Одри People Baby Светослава Ангеловаа People Baby Среднощно слънце People Baby ВаНиЛа People Baby 2402 People Baby

Пореден преглед,
чакаш на опашка с часове..
Отново тестове и диагнози,
в очакване на алени чертички две!

Една несбъдната мечта си пожелаваш,
на всеки празник и рождени дни..
И много силно се надяваш,
Ала очите не пресъхват
и не спира да боли!
И плановете често се объркват,
изнизват се година, две,
понякога и повече от три..

В домът ти все е някак тихо, празно,
а в съзнанието мрачни мисли се въртят.
Но чувала съм, че доброто е заразно
и важен е приятелският кръг!

Често чуваш - "отпусни се",
"недей да мислиш"
или "всичко ще се нареди"!
Но всичко, през което преминаваш,
не се забравя,
дори понякога е трудно да се спи!

Една несбъдната мечта,
до нея пътят е трънлив!
Потъваш често във бездънна яма
и трудно се излиза жив!
Но ето тук си, тук сме
и не сме сами!

Среши косите си, вплети ги,
дълбоко дъх си поеми.
И нищо, че короната е тежка,
изтупай раменете, изправи се,
и гордо на главата я сложи!
За втори/трети/пети дубъл приготви се,
а вместо грим се усмихни!

Мило мое мъничко човече,
мое щастие, мой блян!
Как силно искам да те гушна вече,
Никога не ще си сам!

Ще има мигове на сълзи
и поводи за греещи усмивки.
Но всичко ще се нареди,
щом вкъщи сме затрупани
от бебешки играчки, пелени, завивки.

Отправям поглед към небето,
ръка полагам на сърцето.
Молитва, устните прошепват,
да се появиш,
на топличко, до термин,
да се задържиш!

До теб ще бъда неотлъчно,
ще те закрилям
и над теб ще бдя!
Понякога ще ми е трудно, мъчно,
но знай,
ще се старая, ще опитам
да бъда
най-добрата майка на света !

Тоалетна, чашка и тест -
чакаш минути пет или шест.⏱️
Ето черти - цели са две,✅
сълзите напират - ще имаш дете!🥹

Гадене, киселини и хормони,🤢
Шоколади ядеш с цели кашони.🍫
Първа фетална и втора, и трета -
време да раждаш е майчице клета!🫄

Контракции, разкритие и много болка,😵
врещиш изтощена - искаш упойка. 💉
"Напъвай" - крещят всички над тебе🧑‍⚕️
и чува се плачът, мощен, на бебе. 👼

Плацента, шевове - ох няма край...🙄
вземаш детето и попадаш във Рай! 🥰
Изписването е на дневен ред,
там всеки ще ти даде непоискан съвет. 🗣️

Памперси ,хранене и спане,
това бебе ще спре ли да реве? 🥴
40 дни и погача голяма -🍰🧁🍬
всяка жена акъл от опит ти дава. 🧏

Още рев, ако и колики мощни,😨
ти вече не спиш по цели нощи.💤
Помощ накрая търсиш в група за мами,🫶
там всички знаещи са се събрали.🧑‍💻

Минава месец, втори и вече сме в шести -6️⃣
сега се вълнуваме от пюретата месни!🥔🥦🥕
На дневен ред вече е друго -
зъбите никнат, виждам се в чудо!🦷

Приспиваш в количка, на ръце и в кошара...
но ефект от всичко естествено няма!!!!!🙄
Разбирам - да си майка е сбъдната мечта. 💗😘

Цветни снимки и проверки,
спермограми, овитрели.
Яйцеклетките ми вече са узрели !

Засякох овулация,
готвя за мъжа сензация.

Обаче моят мъж се умори,
иска вече да поспи.

От секс ни писна вече,
да идва малкото човече.

Писна ми на ленти да пикая,
хайде да става накрая.

Вдигам си краката аз сега,
седя и чакам втората черта.

Спермограмата му е отлична,
яйцеклетката налична.
Само трябва да се срещнат те,
и да станат чертички две.

*Нека мен и теб в едно да съберем*
Когато двама души срещат се,
минава време и започват те
семейството да се увеличи с още един член,
когато кажат си ‘‘Нека мен и теб в едно да съберем !‘‘.

Мечти и надежди силно се разпалват,
някъде там двама спират да се пазят.
Дни, месеци, дори години понякога минават,
време, пари, нерви, всичко готови са да дават !

Първо откъсват част от своята душа и сърце,
докрая поръсват с любов. Да ! Те искат дете !
Трудно е, много търпение се иска,
понякога сълзи тихо ронят се, зъби се стискат.

‘‘Не се напрягайте !‘‘ – отстрани лесно е да казват.
Как, когато чакаш такъв дар, трудностите да не те смазват ?
Някъде там в един момент се случва,
теста показва две черти, а в гърлото засяда бучка.

Този път обаче напират радостни сълзи,
мъжът, когото обичаш, с дете ще дариш !
Трудностите през бременността, всичко си заслужава,
а борбата преди това не се забравя !

Но когато гушнеш малкото човече всичко избледнява,
някакси по-леко става и осъзнаваш, че вече станала си МАМА !

*Сила*
Ако днес се чувстваш унила,
ако в себе си не намираш вече сила.
Ако ти се струва вече невъзможно
или пък невероятно сложно.

Не спирай! Продължи напред,
може още утре да е твоят ред.
Бори се! Ще си заслужава,
животът рядко даром дава.

И ако имаш нужда - поплачи си,
излей каквото ти тежи.
А после на краката стъпи си
и недей повече тъжи.

Идва малкото човече,
може би дори на път е вече.
И то ще иска мама с усмивка широка,
да му показва винаги вярната посока.

И ако днес се чувстваш унила,
намери в себе си сила,
защото идва малкото човече,
сигурно дори на път е вече !

Тестове за овулация
Автоимунен тиреоидит на Хашимото
Бременна ли съм ?
Добавки и витамини
Стойности на ЧХГ

Старата тема
Обща отчетна тема на нашите успели момичета

Nature Sweat Drops Buckbeak: M - 31.05; O - 18.06; T - 02.07
Nature Sunny Preggo: M - 07.06; O - 01.07; T - 15.07
Nature Sweat Drops rave: M - 10.06; O - 23.06; T - 08.07

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 14:30 от rave

# 1
Момичета, толкова съм щастлива, че дойде и моят ред да бъда ваша орисница и благодаря сърдечно на Рейв за поканата! Всички сте съградили тук едно много уютно местенце, изпълнено с много полезни съвети, подкрепа и съпричастност, та трябва да се гордеете с него и да го пазите на всяка цена!

Аз се включих в темата във вече далечно изглеждащата 2021-ва, когато вече бяха минали 6 месеца от опитите ни и имах нужда да усетя, че не само при нас нещата се бавят. Преминахме през година и половина изчакване преди да пуснем изследванията, предимно защото не бяхме готови да чуем лоши новини и после наведнъж ми се струпаха СПКЯ, ИР и хиперпролактинемия, които в комбинация направо ме сринаха. Сега, гледайки назад, виждам, че всички те са лесно преодолими, стига да имаме силата, постоянството и търпението да се борим с тях. Още година след това вкарах всичко в норма и първата ни бременност беше налице, за съжаление неуспешна. Четири месеца след това се повтори същото, още четири след това и за трети път. Бяхме сринати и двамата, междрувременно минавахме по пътя на задълбочените изследвания и все излизаше по нещо, което сме пропуснали предишните пъти. С помощта на психолог успяхме да издрапаме и да се почувстваме готови отново за опити, които обаче се забавиха заради проблеми, несвързани с бебеправенето. И така, година след последния неуспех видяхме отново двете чертички, утрояващо се ЧХГ и най-сетне за първи път чухме сърчицето на нашето бъдещо дете! Сега вече съм в 19-та седмица, а девойката, която чакаме, върви с почти две седмици напред, ръся смело с розов прашец и вече малко по-спокойно правим планове за растящото ни семейство.

Ето и какво искам да ви кажа и пожелая.. Не се сравнявайте с останалите, тъй като всяка е тръгнала по своя уникален път и дали пристъпваща по-смело или по-плахо, по по-трънлива или по-изправена пътека, всяка заслужава да се нарече "майка" и да гушне любимите си същества! Вярвайте, че всичко добро ви предстои и ако се усетите паднали духом, потърсете подкрепа от любимия, една от друга или от специалист - няма нищо срамно в това да си признаем, че имаме нужда от помощ. Пожелавам на всички ви, независимо дали пишете в темата от дълго време, от скоро или дори, ако само я четете - нека се сбъдне желанието ви и да видите семейството си пълно, както в най-смелите ви мечти! Вашите звездички са някъде там и ви чакат!

# 2
Записвам се в новата тема. Файона, пожелавам ти безпроблемна и лека бременност. Нека вашето момиче расте със здраве в семейство, пълно с грижа и любов!

На другите момичета пожелавам бързо да постигнат желаните резултати. 🍀

# 3
  • Замък сред облаците
Фей Heart чудно е да те видя орисница!

# 4
Ох Фей, насълзиха ми се очите.. Благодаря за орисването, ти си истински герой HeartHeartHeart

# 5
  • Be realistic - plan for a miracle.
Честно, седях да гледам 5 минути този розов прашец и го оставих да ме облее хубавичко Heartpulse
Хубаво да ви е, Файонка!

# 6
Цопвам в темата с 2-годишно диваче, "заченато" тук, след много споделяния и съвети.
Файона, радвам се, че ти си орисница, разплака ме. Леко да мине всичко и да гушнеш здраво и прекрасно дете!

# 7
Запис и от мен, Файона, много се радвам да те видя като орисница. С теб се "познаваме" още от темата с абортите когато прохождах в бг-мама. Пожелавам лек остатък и леко раждане и един прекрасен, пухкав финал! Heart

# 8
  • село в ямболско
Фей Heart
Успех на всички!

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 17:53 от nasito8988

# 9
Записвам се и аз в новата тема😊 Фей, спокойна и лека бременност до ревливия ѝ край. Вземам си от розовото. 🍀
Иначе се отчитам с отрицателен кръвен тест ден преди очакваната дата на МЦ, с което приключвам последния си 4ти опит с инсеминация и преминавам към подаване на документи за ин витро. Така че.. стискайте палци разковничето да е някъде там, защото очевидно проблем досега не можахме да намерим и съответно да разрешим.

П.с. аз съм момичето, за което Наси спомена в предната тема относно Калчев и хистероскопиите. Явно е смятал, че нямам нужда, засега ще приема, че е така, макар че това е единственото изследване, което ми липсва до момента. Като отношение няма две мнения относно него - страхотен, просто при нас няма видим проблем. Аз ще си остана само с хубави впечатления относно работата му. И в отговор към Прего, на мен имунологичната биопсия не са ми я пратили вече 3 и половина месеца по-късно след няколко запитвания от коя страна. Може да е пропуск, но отговор нямам, за съжаление.😊

Успех на всички бебеправещи! 🤞🏼

# 10
  • село в ямболско
Благодаря че писа Блъдберри .
Успех ти желая!

# 11
В шок съм, наистина.

# 12

Пак в негова защита, беше ме предупредил, че ще се свържат с мен само, ако има проблем в имунологичната биопсия (микробиомът си го получих доста бързо), но ако такъв няма, няма да ме търсят. Искрено се надявам случаят да е такъв, но доста момичета правили изследването в месеца, в който и аз имат резултати, та не знам в крайна сметка 😀

# 13
Fayona, всичко да върви така добре до края! И една жива и здрава мадама! Heartpulse

Rave Yellow Heart

# 14

Пак в негова защита, беше ме предупредил, че ще се свържат с мен само, ако има проблем в имунологичната биопсия (микробиомът си го получих доста бързо), но ако такъв няма, няма да ме търсят. Искрено се надявам случаят да е такъв, но доста момичета правили изследването в месеца, в който и аз имат резултати, та не знам в крайна сметка 😀

Ама ти трябва да го имаш това изследване черно на бяло, то си е за теб, независимо дали е отрицателно за всичко. Твое си е. Да го имаш, да го сложиш в папка, да си го закачиш на стената, все тая. Това си е хронология и досие, реално, на репродуктивния ти път. Не е ОК да не ти го пратят. То така следващия лекар може да ти назначи пак микробиом - на “честна дума” ли ще ти повярва, че всичко е било чисто? 😀

Общи условия

Активация на акаунт