Докато всичко навън разцъфтява, нов живот в мен се появява. ~бебеправене 621~

• 33 229
  • 767
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря много за информацията, момичета Heart
Аз също съм правила няколко пъти фертилити тест в Неовитро, но нямам спомен там да е имало изследване на лактобацили точно. По-скоро в списъка бяха разни херпеси, уреаплазми и т.н.

Иначе, не знам доколко е коректно да ги сложа публично, но понеже си направих скрийн шоти на мненията вчера, ги слагам в скрит текст и може да ги изтрия по-късно. Групата е във фейсбук - Дългият път наречен инвитро.
Скрит текст:

# 31
Семира, доста неща сте подредили сега и за предстоящия месец, пожелавам ти комбинацията да е успешна и още следващата тема да се похвалиш с ЧХГ в небето! Аз също след лечение на бактерии имах останали завишени левкоцити в МБ, ти щом пиеш антибиотик, може и да е реакция от това.

Ванеса, аз също си бях записала час за Калчев за 6 месеца напред, междувременно забременях и го анулирах, та често се освобождават часове и за по-скоро.

# 32
Кат, имаше ли терапия при теб за бактериите преди лактобацилите? Аз сега съм на 2 антибиотика и противовирусно. Успоредно от Михайлова терапия. Чакам цикъл след седмица и после обливки и трансфер в същия месец. Притеснено ми е малко, че ми е много накачулена терапията 100 неща заедно. Но дано убием бактериите и да заселим лактобацили. Ще се чуя тия дни с докторката ми в Турция, толкова ми е завъртяна терапията, че не съм успяла да я консултирам с нея. При предишна МБ биопсия в Надежда нямах никакви бактерии но имах левкоцити, заради което Калчев заподозря проблем. Та е странна разликата. Да не излезе, че и МБ биопсията в Надежда е глупост.
Семира, за тези бактерии съм на флажил 3х1 за 5 дни еднократно. Иначе е хубаво да имаш поне 10 дни между лечението на бактериите и обливките. Особено ако пиеш флажил. Мен това не ми го бяха казали и звънях да питам. Разбирам те за накачуленото, аз за това отложих обливките за другия месец, че миналия беше много натоварено с физиотерпия и хистеро, този пък лечения и терапии и сякаш ще предобря нещата.  А и в Надежда имаше някакви биопсии , вярно... Дано при теб да доведат до успех терапиите и се похвалиш другия месец!
Ванеса, благодаря много Heart

# 33
  • На изток от Ада
Бъстед беше с обвивки с лактобацили ппи Калчев

# 34
Аз пих първо левофлоксацин до вчера, от днес и аз флажил (метронидазол пия). Ами аз нямаше за кога още да отлагам, защото е хубаво трансферът да е скоро след хистерото, нали там правят надраскване. Но 10 дни след антибиотика ще има горе долу.
Иначе Файона, бактериите излязоха сега при Калчев, а левкоцитите са от МБ биопсия в Надежда преди година, на която бактерии нямаше, но е имало левкоцити, на които никой не ми е обърнал внимание и мислех, че съм с чиста МБ. Тях като видя Калчев, каза задължително микробиом и излязоха бактерии, вирус и нула лактобацили. Благодаря за пожеланията, имаме 2 минали ПИД ембриончета и са ми много ценни, искам да е ок матката преди трансфер Simple Smile

# 35
И ъпдейт: фоликул, 20 мм вляво, готов да се пукне. Овулацията ще е уикенда и получих инструкции да действаме до неделя 😀
Иначе тръбата вдясно е с по-голям шанс и се чудим дали да не правим инсеминация другия месец или чак в началото на септември. Лошото е, че тогава може да пътуваме и да не се получат нещата и да остане чак за края на октомври...Чудя се как е най-добре и дали лятото просто да продължим с естествените опити... От друга стана не искам да губим време.

Привет, момичета! Аз съвсем изключих, че имаме нова тема и се чудя защо вчера никой не е писал... 😅
Фей 🤍 Историята ти ме разплака 🤗
Тази сутрин ми е прегледът за проследяване на овулацията. Дано всичко е наред и уикенда да действаме.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 15:01 от Autumn24

# 36
Файона, честио розово, взимам си в чувала Simple Smile)))))) Всичко да ти е по мед и масло до края и ще чакам деня в който ще ни пишеш, че се е родила твоята принцеса

Момичета, на колко месеца се пуска контрола за НК клетките? Влият ли се те от бактерилна вагиноза, гъбички или други инфекции там долу?

# 37
Винаги ли след установена овулация и липса на бременност, цикълът настъпва точно 14 дни след ову? На 6 ден имах 6мм лигавица, овуто беше на 7-8 ден. Още не ми е дошло. Предвид, че последно предизвиквахме цикъла с противозачатъчни, сигурно тялото още се адаптира, но възможно ли е тази лигавица да претърпи обратно развитие и пак да не ми дойде?

# 38
Лутеалната фаза може да продължава между 12-16 дни.

# 39
  • Be realistic - plan for a miracle.
Даже е 10-16 дни (десет се счита за къса фаза, но…)
Не мисля, че може да “претърпи обратно развитие”, щом няма бременност ще презрее и ще се излющи чрез цикъл. Но може да е останала по-тъничка и просто да й отнема време да узрее/надебелее така, че да ти дойде.

# 40
Салсера, Heart! НК кленките се пускат профилактично на 3 до 6 месеца, на мен Мифайлова 6 месеца ми беше казала. Трябва да е нямало боледуване 14 дена, а каквато и да е инфекция ще им се е отразила, та изчакай поне 2 седмици след чистата микробиология.

# 41
  • Замък сред облаците
И между 12-18 ден на цикъла ги искаше Михайлова да добавя към Фей.

Арвен, а доказано ли е минала О? Има ли шанс за ановулаторен (че рънката лигавица може да говори и за нещо при хормоните)?

Иначе 11-17 дни за лутеална фаза се счита за норма, а по-малко или повече е проблем.
Лутеалната фаза не си мени дължината като цяло (максимум с ден да варира може), за разлика от фоликуларната фаза, която може да варира много. Тоест горе долу цял живот ще е с еднаква дължина. Ако случайно от цикъл на цикъл ви се струва че има разлика, значи или не е имало О или има киста, ЗФ, и трябва да се види какво реално се случва.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 06:45 от АА

# 42
АА, на 6 ден от цикъла беше 6 мм и лекаря каза, че е малко по-дебела от обичайната. Видя се, че предстои ову и имах симптомите - болки в яйчници, кръст, секрет. Каза да действаме. По мои изчисления е настъпила на 7,8 ден. Не съм ходила на лекар след това. Имах хормонален дисбаланс от Летрозола и той много ми обърка всичко. Изследвах прогестерон и излезе 22,77 mpol. Искаше да види каква е ову и да знае занапред какво да изписва. Въздържа се от Дуфастона.

# 43
  • Замък сред облаците
Да, значи сакаш по-скоро е имало О, макар че ако е изследван 7 дни след нея е сравнително ниско в тази единица. Може наистина Летеозола да е разбъркал нещата.

# 44
Да, значи сакаш по-скоро е имало О, макар че ако е изследван 7 дни след нея е сравнително ниско в тази единица. Може наистина Летеозола да е разбъркал нещата.
Мисля, че минаха повече от 7 дни, но лекарят ми посочи точно между коя и коя дата да изследвам. По мои изчисления се пада на 10 ден изчислението. Направих го в първия посочен възможен ден от него. Благодаря за помощта и съветите!

Общи условия

Активация на акаунт