Лятото е радост голяма: носи вест, че ще ставам мама. ~бебеправене 622~

• 34 774
  • 787
  •   1
Отговори
# 225
Първата ми пункция беше в неделя 2.03, леко изкиселяха, щото им развалих дългия уикенд заедно с 3.03 Grinning Имаше още едно момиче за трансфер. Така че според мен имат възможност да реагират при такива ситуации. Петък ще знам повече.

# 226
  • София
Кенди, с Летрозол съм имала 1 и 2 доминантни макс, и само веднъж съм имала задържан Ф. Общо взето е голямо стреляне в тъмното според мен как ще ти подейства.

М, тя Шанчалчето е краен романтин и непоправим оптимист, та не бих оставила охладняване на отношенията, още повече, че мисълта, че не мога да забременея някак ме кара да ми се кекси още повече Grinning

# 227
Аз след летрозола миналата година също нямах задържан фоликул. Вчера бях на профилактика и АГ-то, което ме вижда за пръв път, се хвана за главата. Освен остатъците от фоликули от пункцията, в другия яйчник имах и 2 фоликула.. А в него до пункцията беше пълна тишина. Думи нямам и пак очаквам задържан фоликул и задържано жълто тяло, а отивам на море и изобщо няма да стигна на преглед за следващия цикъл. Да видим кога ще дойде изобщо. Чудех се дали директно да не започна Регулон като ми дойде.

# 228
  • Be realistic - plan for a miracle.
И аз с Летрозол си имах 2 яйцеклетки извадени (от 2 фоликула) и без задържани после ✌️След Кломифен съм имала, и то два месеца подред се задържа, да ми е съвсем хубавичко.

Сори иначе, че не ти се изпълни желанието за инвитро на напълно естествен както Бог го е родил цикъл, Кенди Neutral Face Обачеее винаги може да е за добро!
Може да изкоментираш с д-ра опасението за задържани и да говорите да ти включи след пункцията прогестерон вагинално - то ако правите свеж трансфер така или иначе ще ти включи, де, но ако си за ЗЕТ, нека пак ти включи за 2 седмици там до цикъла - това ще подпомогне също да не се образуват задържани.

# 229
Здравейте, аз съм Вили на 42 съм и имам 5 деца. Последно родих 2023, като последните 3 раждания бяха секцио. Като цяло забременяването при мен не е надвишавало повече от 4 месеца. Първите ми 3 деца са от първия ми брак, а със сегашния ми партньор имаме 2 момчета, но той иска момиче или като цяло 3-то дете независимо дали ще се получи момиче. Съгласих се, но съм със спирала и ще ходя да ми я махат в понеделник, сега имайки предвид възрастта и след махането незнам дали няма да отиде повече време за зачеване. Имам въпрос към тези които сте забременява ли след махане на спиралата след колко време забременях те?

# 230
  • На изток от Ада
Тук едва ли има някой със спирала . 5 деца и искане на 6то уау

# 231
  • Be realistic - plan for a miracle.
Не би трябвало да има проблем, но все пак ако пробвате повече от 5 месеца без успех, посетете репродуктивен - най-вече на база възраст.

# 232
Прего, тоя път ще си поискам прогестерон, да… всеки път забравям да си кажа и си карам така и като ида на новия цикъл да почваме нещо - имаш ЗФ колкото тристаен апартамент.

# 233
А като се пие Дуфастон има ли вариант пак да се избегне задържан фоликул? Предния месец бях на конска доза 3х1 и пак имам един задържан. Не знам точно как се случва така, че да остане този фоликул. Аз започнах стимулацията с Летрозол с 12 мм фоликул на 2 ден, но лекарят каза, че не е проблем. После на 10 ден се видя, че се е резорбирал. Явно е до организъм. А не е като да не пия 100 добавки. Правих и курс по Боуен юни и юли преди хаповете.

# 234
А като се пие Дуфастон има ли вариант пак да се избегне задържан фоликул? Предния месец бях на конска доза 3х1 и пак имам един задържан. Не знам точно как се случва така, че да остане този фоликул. Аз започнах стимулацията с Летрозол с 12 мм фоликул на 2 ден, но лекарят каза, че не е проблем. После на 10 ден се видя, че се е резорбирал. Явно е до организъм. А не е като да не пия 100 добавки. Правих и курс по Боуен юни и юли преди хаповете.
12 мм фоликул на 2-ри ден ми се струва голям. Сигурни ли сте, че не е бил задържан от предходния цикъл?

# 235
Ел, понякога доминантните тръгват още към края на лутеалната фаза. Не всичко е винаги по учебник.

# 236
Бях споменавала веднъж ,че след раждането на първото ми дете, че след секциото отляво имам една болка , която все повече се убеждавам ,че е ендометриоза, насочила съм се към д - р Калчев, имате ли някакви насоки по тази тема. Искам тази болка да я разкарам, защото ме боли доста веднага след като ми приключи цикъла до овулацията.  Бебеправенето остава на заден план, приехме , че ако не стане, не е писано, понеже още отначало си бяхме решили ,че няма да тръгваме по репродуктивни специалисти, тъй като вече имаме едно дете. В момента фокусът ми е към това да се радваме на това , което имаме. Иначе си ви следя и се радвам на всяка положителна новина тук и тъжа за всеки лош развой.

# 237
  • Замък сред облаците
Ендометриозата не се появява изведнъж след едно раждане - или я имаш от пубертета, или не. Да не говорим че има един куп други симптоми. По-скоро са сраствания, типично след секцио. Особено ако имаш яйчник срастнал с черво или с матката, много се влияе от цикличните промени и боли.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 07:17 от АА

# 238
Еспресо, аз съм с доказана ендометриоза , но след секциото по-скоро симптомите се подобриха. И Аз ката АА мисля, че са сраствания при теб.

Иначе и аз съм фокусирана главно върху това което вече имаме, бяхме един месец във Варна и се чувствам много заредена, не ми стигна даже.
За себе си съм решила да опитваме за второ, но предвид годините и предисторията шансът да се получи не е висок. Не искам да " тровя" сегашните ни хубави моменти с постоянни мисли за това, което нямам.
Стискам много палци на всички тук!❤️🍀

# 239
Една от лекарките, при които ходих, беше изразила мнение ,че е ендометриоза на оперативния цикатрикс. Беше ми казала , че ако реша да имам второ, може да се изчисти по време на самата операция. Вижда се на ехограф, но трудно, на вагинален въобще не се вижда. Другото , което е ,че го напипвам , стои като буца. Сравнително рядко усложнение е след секцио, но го има , разбира се не изключвам и да е от сраствания, но мен повече ми съмнява да е ендометриоза киста.

Общи условия

Активация на акаунт