Сполучливи имитации на маркови парфюми - 63

• 41 872
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • Deutschland
При нас има магазин на Малинчо, но няма никакви парфюми. В Хайделберг има в българския два три парфюма на Рефан и същия брой на Българска роза.
В Гелзенкирхен има магазин за фризьорски консумативи и там предлагат и Мартин Лайън. Пуснах на момичетата адреса, дано имат късмет.

# 136
  • BG-DE
А, кои парфюми на Мартин Лайън са особено сполучливи?

# 137
Аз съм доволна от аналозите на Скандал, Лира, Наркотичното цвете, My way, Lost cherry, Delina, Soleil Blanc. От мъжките сполучливи за мен са парфюмите, вдъхновени от Explorer и Aqua di gio.

# 138
  • София
Аз никога не съм попадал на такъв, с уговорката, че познавам само унисекс ароматите им.

# 139
  • София
Преди седмица си забърках "Дъх на самодива" на Гиза и го пробвах преди малко. Щях да повърна, без майтап. Началото е ударно - препарат за тоалетна основно. Малката ми дъщеря ме попита с какво съм се пръскала, казвам аз, а тя отвръща, че тази самодива явно не си е мила зъбите, за да ѝ е такъв дъха Joy Хубаво е, че след половин час омеква и започвам да усещам папрат и малко горски плодове, но дотам. Надявам се, че като всички амуажи, и на този ще му е нужно много повече време, за да се разгърне истински.

# 140
  • обл. Шумен
Аз имах имитация на Cerruti 1881. Сравнявах с оригинал, пръснат на блотерче. Бяха много близки като аромат, но за трайността не мога да кажа.

# 141
Аз само делина съм ползвала 2-3 пъти,изключително траен.

# 142
Menerva имах Good Girl Gone Bad и Erba Pura,уникална трайност и шлейф.
GGGB го ползвах доста време,беше много силен и излъчващ.Буквално 2 пръскания ме изкарваха цял ден.За сходство с оригинала нищо не мога да кажа.
EP беше покъртителен.Извинявам се на тези,които го харесват,но този парфюм ме докарваше до лудост.Два пъти съм го ползвала и двата пъти съжалявах.Ужасно траен и шлейфов,диря оставяше на метри зад мен,а в затворени пространства дълго след като съм излязла са го усещали.Манията да съм в тренда ме накара да го взема,но не можах да го изтърпя.Ако го харесваш, няма да сбъркаш,а е и доста сполучлива имитация.

Още като излязоха мисля,си взех Coco Mademoiselle,по спомен не бях впечатлена.Беше ужасно траен ,но нещо куцаше в аромата.Но това беше преди доста време,може да са оправили формулата

# 143
  • BG-DE
На Мартин Лайън единственото нещо, което съм имала е Ерба Пура но не го изтърпях точно по същия начин като теб 🙂 Стана ми интересно след като прочетох за интереса към марката кои са добрите им творения 🙂

# 144
Наркотичното им цвете, за което тук доста се говореше - безумна трайност.

Аз днес се влюбих в Trussardi - My Name...
Търся го на адекватна цена, но все пак, ако има направена добра имитация, ще се радвам да споделите. Оригиналът е толкова семпъл и в същото време такава класа и чистота излъчва, че има един тънък момент, който.. в много от имитациите отсъства,  просто се губи онзи специфичен за оригинала "wow" момент и не е същото...

# 145
Извън темата за имитационните парфюми, но напоследък се замислям за състава на аналоговите парфюми като цяло.
Имам котка, която понякога реагира остро на някой аналогов аромат, муси се, дърпа се от мен, но нокога не го прави, ако съм тествала скъп нишов аромат, тогава ме души с интерес.
Вчера така тествах Kilian Love dont be shy extreme, който за жалост даже 2 пъти си напръсках на китката, направо ме задуши парфюма, но пък моят малък лъв го душеше с интерес. Ако не друго поне този парфюм е мега траен. След 2 пъти яко търкане на китката, плюс душ, сутринта още го усещах по кожата.
Поръчах си 2та дамски аналога на Roja, които JFenzy имат и едно мляко за тяло Good girl. В момента имат промоция, дават ролонче парфюм при два закупени парфюма. Имат доста аромати Simple Smile https://mecenatshop.com/en/jfenzi.
Дано поне малко ми допаднат, че доста коментари чета, че са сложни аромати.

# 146
Интересно наблюдение, при мен котките не дискриминират по това аналогов или оригинален е парфюма, просто има някои ароматни профили които хич не им допадат - цитруси, хвойна, но пък много са "харесвали" някои аромати с жасмин или сладъки съставки така че...

# 147
Едно и също има и в оригиналните и в имитационните парфюми. Основната разлика е в....маркетинга. Всички купуват съставките си от едно и също място. Всичко навсякъде вече е синтетична химия. /Това, какво твърди маркетинга....е отделен въпрос... Simple Smile /   
Отделно от това, всички имитационни парфюми като готов концентрат също идват от едно и също място. Единствената разлика са спиртовете и разредителите, с които действат. И спазването на технологичната дисциплина, естествено. Фактът, че излизат едни и същи нови аромати по едно и също време от всички фирми - "производители", говори точно за това.

# 148
  • София
Наркотичното им цвете, за което тук доста се говореше - безумна трайност.
Аз днес се влюбих в Trussardi - My Name...
Търся го на адекватна цена, но все пак, ако има направена добра имитация, ще се радвам да споделите. Оригиналът е толкова семпъл и в същото време такава класа и чистота излъчва, че има един тънък момент, който.. в много от имитациите отсъства,  просто се губи онзи специфичен за оригинала "wow" момент и не е същото...

Виж в https://monna.bg/  my name,тестер 100мл на много добра цена , 50.85 лв.на разпродажба 🙂

# 149
  • BG-DE
Абсолютно подкрепям казаното от Солар, точно вчера гледах в YT интервю с една дама парфюмист, която обясняваше същото, всичко е само и единствено въпрос на маркетинг, а не на съставки, без значение дали става въпрос за ниш, масмаркет или дизайнерски.Преди време бях пуснала в парфюмната тема едно изказване на Жан-Клод Елена, дългогодишния парфюмер на Ермес, който твърдеше, че реалната себестойност на един парфюм е не повече от 10-15$, но това никак не се хареса на някои хора 🙂

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 09:01 от Menerva

Общи условия

Активация на акаунт