Сполучливи имитации на маркови парфюми - 63

• 35 823
  • 669
  •   2
Отговори
# 45
Значии днес на детската площадка имаше една жена с уникален парфюм, който миришеше на ванилия, слива, канела....ама страхотен. Сливата се усещаше много хубаво. Попитах я дали може да ми каже кой е парфюма, но ударих на камък. Изгледа ме от глава до пети и каза не, не може.
Във вас ми е надеждата. Парфюм с много ясно отличаваща се слива. Точно като сладко от сливи..
Дори не мога да се сетя някога да съм срещала подобен

# 46
  • Sofia
На първо четене във Фрагрантика излизат Lost Cherry i Plum Japanese, по-съм склонна да предположа че е бил първия. Във втория не се усещаше ванилия и канела, нито пък сладка слива. Това от най-популярните парфюми.

# 47
  • Deutschland
Снобизъм ли бе да го опишеш. Вероятно реплика е, затова е казала, че не може.

Аз съм подарявала даже остатъци от парфюм на едно симпатично момче в хранителен магазин. Много, ама много му харесало на Аристеа Блек опиум, който се разнасяше от мен и викам твой е.
За парфюма не мога да помогна, но ще следя.

# 48
  • София
Ясна и подчертана печена синя слива усещах в някой от тютюневите аромати, но сега, щото се мъча да се сетя кой, и не мога.
Провери Mystery Tobacco и Tobacco Absolute, възможно е да е от тях. Почти съм сигурен, че беше от лимитираната серия на Рефан - шишенцата тип Том Форд. Та ако намериш списък на лимитираната серия, един от тях е.

С Lost Cherry съм и в момента, но поне на моята кожа няма и намек за слива в него.

# 49
Благодаря, ще погледна тези на Рефан. Иначе не беше Lost cherry. Него ще го позная...
Ще издирвам и ако го открия ще споделя ☺️

# 50
  • Deutschland
Ето списък limited blend, дали е пълен нямам представа.

# 51
Значии днес на детската площадка имаше една жена с уникален парфюм, който миришеше на ванилия, слива, канела....ама страхотен. Сливата се усещаше много хубаво. Попитах я дали може да ми каже кой е парфюма, но ударих на камък. Изгледа ме от глава до пети и каза не, не може.
Във вас ми е надеждата. Парфюм с много ясно отличаваща се слива. Точно като сладко от сливи..
Не съм го пробвала още ,но може да е новият на lattafa - Petra
Не знам ако ми се случи такова нещо как бих реагирала, винаги казвам когато ме попитат. Без значение дали съм с ейвън или амуаж, не ми е неудобно от това дали парфюмът ми е евтин или скъп.

# 52
Скрит текст:

Помня една мостра която получих на оригинален The One Gold Dolce&Gabbana - там много силно усетих слива, та ако го видите някъде, може да пробвате да не би случайно да е този Simple Smile

# 53

Възможно е да е Кисмет, Арабския. Същите нотки, леко с тъмен шоколад и коняк. Доминираща слива, много е вероятно да е този. Много е вървежен в момента. Аз го имам. В момента см с него. Много хубав парфюм.
Интересна реакция на жената. Чак пък толкова? Егати суртука.
Аз обожавам слива, точно компотена.
В този е такава. И ванилия има.
Дори и да не е той, съветвам те да го тествал задължително, защото мисля,че ще ти хареса.

Моето дете пък каза, че мирише на ябълков пай. Доста точно описание. Даже се зарадвах как го предели. Реших,че ще имам наследница в усета за ароматите и разпознаването им.

# 54
Може да е също Al Nashama Lattafa. Там имаше много слива и траен ужасно
https://www.fragrantica.com/perfume/Lattafa-Perfumes/Al-Nashama-89762.html

# 55
И Кисмет е много траен.
От сутрин до вечер.

# 56
  • София
Caroline_Bingley , ох отиде ми парфюмната диета.....Поръчах!  Laughing
Това са ми любимите нотки + мнението ти, че е траен. Не ми трябваше много  Wink

# 57
От класическите Dior Poison и Organza Indécence Givenchy имат този профил.
Може и някое арабче, което ги имитира.
Дано намериш парфюма.
Лично за мен подобно чудене и търсене има и вълнуващ елемент. Така преди години открих Oud night Montale.

# 58
Някъде или някой има ли го актуален целия каталог със сходните на Рефан?

# 59
И аз поръчах Kismet, да седи да се подготвя за есента и зимата. И продължавам с търсенето де 😂

Общи условия

Активация на акаунт