Отговори
# 585
Може ли рецептата за желатиновата баница? Благодаря.

# 586
Гущер, много благодаря

# 587
Аз без мазнини (много) не функционирам. Сигурно защото нямам мои си. Добре, че го разбрах навреме, че бях почнала да приличам на плашило изнемощяло. Сега сутрин с протеина и солидното количество мазнини заформих д@пе, ц@ц@ малко нещо, доста добре се и чувствам. Трябва си гориво. Като не е захар, масло яко.
Е ти като нямаш по тебе си складирано, трябва или отвън да идва, или почваш ти да се "обираш" много. Което за жена не само че не е красиво, но и здравословно не е.
Аз си имам за сваляне, ако и да не си давам зор защото изследванията си ми стоят прилични и се чувствам добре, а явно не съм и достатъчно суетна да натисна за повече, но пък съм достатъчно мързелива за сметка на това Joy
Свалям де, супер бавно и полека, че последните година-две се омързеливих яко и беше си проличало. Почти я елиминирах разликата вече.
Но да, с по-мазна храна е по-засищащо, но и с по-малко мазна пак не ми е зле защото отдавна съм адаптирана да мога и това на трътката си да използвам.

# 588
Аз като съм била дебеличка и съм почвала и като съм била на малко мазнини пак съм изпитвала глад, хич не ми е помагало това, че имам мои си мазнини.

Иначе хора започнах книгата на Алън Кар където е в първия пост.
Ще почна по диагонал да попрехвърлям вече, но се оказа, че пише големи глупости.
Нищо не разбира човека.
За цигарите му е страхотна книгата, тук се е осрал яко.
Ще я махна сигурно от първия пост.

# 589
Говорейки за книги, аз забуксувах на тази на Майк Хаймън за кръвната захар. Някъде до средата стигнат, нещо нервите ме хващат вече. Давала съм пари, ще я довърша, но няма да е тези дни. Дано тази за мазнините не е написана толкова скучно и досадно.

# 590
Аз като съм била дебеличка и съм почвала и като съм била на малко мазнини пак съм изпитвала глад, хич не ми е помагало това, че имам мои си мазнини.
Никой не говори за в началото, когато тялото ти е забравило за какво са му тия мазнини и инсулинът му пречи да ги ползва по предназначение. За нерегулиран апетит пък да не отварям дума, че и аз все не бях се наяла...
Но и двете дето го коментирахме това сме си отдавна адаптирани, а в това променя играта. В наша полза.

# 591
  • на острова на мечтите
Costa, книгата я има на български език и се нарича "Ултрапреработени хора":
https://iztok-zapad.eu/ultrapreraboteni-hora#3306
Балкай, Costa, намерих книгата и свалих Anteprima ,май предварително четене на български ще се казва. И понеже и аз на някой книги яко буксувам, започнах четенето малко недоверчиво. След 15_та страница си я купих😁 Харесва ми стила на автора, малко необичайният начин на поднасяне на идеите за хранене и естествено съдържанието. Ще видя по- нататък🙂
Балкай, аз книгата на Майк Хаймън Кръвна захар я свалих от нета. Не съм я дочела, стои си в Драйв, но ще й дойде времето и на нея.
При мен новини няма, а и време за писане и следене в темата няма. 👋

# 592
Аз си я поръчах и ще си я взема от мола.

# 593
Зарибявати ме и мен с тая книга... Ами колко още имам чакащи да ги прочета, не искате да знаете Joy Вероятно ще я изтегля ако ми попадне накъде и ще чака и тя.

Аз нещо хич нямам муза с храната, чак миналия ден от неможене да измисля какво ми се яде, го ударих на фаст... 36 часа но не ми харесва като е непланирано, то нито си предвидих последното ми хранене да е по-стабилно, нито бях решила колко дълго ще е и се чудих до последно. Реално го прекъснах рано, спокойно можеше поне до 48 да изкарам. И ако бях го наумила предварително, щях. И вчера явно и в кетоза си бях повечето време, защото не ми се ядеше и бях пълна с енергия, чак се чедих дали да пия второто си кафе за деня. А всички сте се наслушали за любовта ми към кафето Joy Да бях си продължила, ама то така става като няма план човек.
Пак добре ми дойде, де, много отдавна не бях надвишавала 24ч.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 12:36 от natka

# 594
Тогава няма да показвам купчините вкъщи, за да не се стряскате Grinning Художествена литература е на 90%.

# 595
Дори не са на купчини, че от години почти само електронни чета... Разбирай че нищо не ми пречи на трупането, особено както и предимно са свалени безплатно Joy То все има по нещо интересно, особено както и тук все някой споменава по някоя. Художествените не ги броя, те са за разпускане Grinning
Просто рядко споделям и ги предлагам тук, понеже повечато търсят на български а аз предимно на английски карам.

# 596
Ох, ако ще си плащам предпочитам на хартийка Grinning

# 597
Току-що изхвърлих почти цял буркан кокосово масло на дъщеря ми. Сърцето ме боли! Ама тия като изядат я краставици, я нещо друго оставят ей така буркана на плота. Чак като го лиснах, видях, че е мазно и ми замириса на кокос. В магазина е едно бяло и замръзнало като мас, а това течно и прозрачно.

# 598
Гущер, защо го изхвърли? Мале ще ти късам ушаците сериозно.
Кокосовото масло на топло става течно, нормално е.
И при мен е така. Лятото става по-течно, зимата е бяло и стегнато.
Е, хвърлих и аз скоро, че намерих миналия месец буркан на който пише, че срока на годност е август 24 година

# 599
  • В полите на Пирин планина
Да знаете, че кокосовото масло практически не гранясва, т.е. едва ли е развалено, дори и да му е минал срокът.

Общи условия

Активация на акаунт