Отговори
# 660
Благодарение на режима всъщност се облекчиха нещата, но ако отида на плаж дори и в 9 сутринта или в 17,18 часа, няма да ме спаси нищо ,ако нямам крем.
Ще има бурна реакция по определени части на тялото.

# 661
Преди години и аз имах слънчева алергия и не можех да излизам на слънце без защита. При мен се оказа, че е от нисък витамин Д. Откакто се справих с това, мога спокойно да излизам на слънце. Дори рядко ползвам слънцезащитен крем.
А за тъмните петна по кожата съм чела, че са свързани с желязото в тъканите. Но дали беше високо или ниско, не се сещам.

# 662
Да, витамин д има общо с изгарянето и алергията. И аз съм получавала слънчева алергия преди години. Откакто ми е ок де-то не съм имала такъв проблем, а и не съм изгаряла сериозно, само леко зачервяване, което минава бързо. Почти не се мажа, не ме кефи, а и аз също смятам, че не е ок. Разбира се всеки си има гледна точка, произхождайки от спецификите си и от проблемите си.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 05:46 от alivi

# 663
Не знам колко Д има общо, защото като ми е бил нисък и съм била на режим съм имала подобрение.
То и други тук са писали през годината това за слънчевата алергия.
Но най-силно се влия и от цигарите също. Като не пуша, ми е още по-добре. Но пак си има.
Преди 15 години излизах с дълъг ръкав лятото. Жега ми е, ама нямам избор. За пет минути ръцета нали са оголени и вечерта са вече червени и сърбящи. Ползвах слънцезащита и облекчаваше.
Тоест пак имаше сърбежи и зачервяване, но не толкова силно.
Сега от няколко години въобще не мажа на ръцете нищо. Единствено се цапотя за плажа. Особено краката, там е свръх чувствителната зона все още. Особено глезените.

# 664
  • В центъра на моретата
Eeriebo1, честито! Леко и безпроблемно бременеене!
Аз не съм пример, ама като бях бременна не съм променила с нищо храненето си от времето преди това. Ядях си само веднъж на ден - вечер. Още веднъж да кажа - не съм за пример Laughing. Качих 10 кг, преди да родя бях даже с 1 кг надолу. Не съм изпитвала глад.
Ама аз и сега се храня така, само вида на храната вече ми е различна.

За плажа -  не стъпвам да се пека, въпреки, че живея на 4-5 мин от плажа. Ходя само да тичам на пясъка и то през зимата или да поплувам по-късно вечер. И се мажа със слънцезащита целогодишно. Достатъчно ми е, че се излагам по неволя на слънце по улиците. И то главно като пътувам извън страната. Тогава най-важното нещо в чантата ми е защитния крем.

# 665
Здравейте,
Моля за мнение за резултатите ми. Имам ли по тях ИР?

# 666
  • Sofia
Според тези числа нямаш.
Какво те кара да мислиш , че имаш ИР?

# 667
Писали сме и пак да пиша, че ИР е най-добре с обременяване да се прави. Трикратно изследване на инсулин и кз.
На гладно може да са подвеждащи резултатите.

# 668
Профилактично ги правя.
Гликираният не е ли висок?

# 669
Гликираният е висок. Захар и инсулин са отлични за момента.
Какво правиш с мускулите си, някакви усилени тренировки ли? Сърцето добре ли е?

# 670
Профилактично ги правя.
Гликираният не е ли висок?

Не те разбрах. Как профилактично? Тоест си правила вече обременяване и е показало ир ли?
Да, не видях гликирания, висок е.
Затова казвам, че на гладно може да са подвеждащи резултатите ако е само кз и инсулин.
Иначе проблем с желязо също може да даде висок гликиран.

# 671
Все забравям да пиша тия дни - в мовента върви Kick sugar summit, предполагам че доста от четящите тук биха си харесали по нещо. Аз поизтървах началото, но то и не е възможно да се изгледа всичко дори и да иска човек че много време трябва. Но има интересни неща, доста.

# 672
Нова тема няма ли нещо не я виждам

# 673
Айй, отплеснала съм се

Grinning

Ето

https://www.bg-mamma.com/?topic=1820197

Общи условия

Активация на акаунт