Лъвчета и деви август 2004- 21

• 36 967
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
  • Страната на чудесата
Моля ви, момичета, не подценявайте хремата и лекувайте малчовците, дори да ви се струва несериозно неразположението! Нашата малка кръстница на почти 2 годинки в момента се лекува от бактериален менингит в болница точно заради срив в имунитета и продължителна хрема, ужасно е страшно! Пазете се и бъдете здрави!

# 136
  • зад парка
Това за хремата наистина е проблем! Затова и спряхме Тити от градина за момента.

Този сезон хремата й започна на 1 септември и към 1 ноември се възпалиха ушите й. През цялото време ходехме през 2 седмици при лекарката й и само сменяхме капките и сиропа.  Но ходеше постоянно на градина.
За ушите пак даде капки и 15-дневен престой в къщи.
След това - 2 предиобеда на новата детска градина , последствията от който са: вече 3-та седмица със силна хрема и посиняло око с кръвоизливи вътре и вън (така и не се разбра от какво).

Чакаме Дядо Коледа и мечтаем за снежец навън

# 137
Тази година тези вируси мутираха  #Cussing out
Не знам какво става, дали от градината, дали от времето, ама Йоан седмица през седмица е с течащ нос. А кашлицата 2 месеца почти не спря  Shocked
Иначе с нетърпение чака дядо Коледа да му донесе подарък, даже си е поръчал голяма къща (разбирайте онези пластмасовите по детските кътове)  Crazy Обаче мястото е проблем, така че ще се задоволи с тези от плат. В Хиполенда имаше някакви на Дисни, с мотиви от филмчето "Колите". Дано само му хареса. На 19-20 декември в градината ще има тържество, но родителите няма да присъстват. Обещаха обаче ще ще им направят снимки  Peace

Я кажете ще водите ли децата на зимна почивка?
Ние много се чудим къде да отидем, но определено ми се иска да сменим климата  Rolling Eyes

# 138
  • София
В градината на Кики тържеството е на 20-ти, с 4 лева вход.За какво ще се плаща вход ,никой не казва.Входа май е за роднините.Подарък още не сме купили.

# 139
В градината на Кики тържеството е на 20-ти, с 4 лева вход.

Хмм 4 лв за вход  newsm78 Може би с тези пари ще направят торбички за децата и ще ви дадът снимка с дядо Коледа  Rolling Eyes Поне миналата година в нашата ясла беше така.

# 140
Здравейте. Simple Smile
При мен новото е, че Маги ще става кака през юни, живот и здраве. Simple Smile
Празникът й в градината е на 17-ти и ни събраха по 5 долара за подарък. Ходи с голямо желание, вече говори елементарни неща на френски и английски, пее разни песнички, рисува...Определено напредна с тръгването на градина. А и се адаптира много леко към Монреалската среда. Е, има обичайните настинки, на 2 пъти Т, но владеем положението. Засега нищо сериозно, да чукам на дърво.
С баща й сме харесали за Коледен подарък една кукла страхотна, която говори и мърда устните, очите, цялото лице дори; като истинска е; има и разни аксесоари към нея. Тук е приказно: почти всички къщи са украсени за Коледа, целите блестят в светлини. Simple Smile

# 141
  • зад парка
Вери, честито! Началото на лятото е чудно време за гледане на бебе!

За първи път от години виждам София наистина украсена за Коледа. Или може би ми прави впечатление за първи път от години. Mr. Green
Вечер е най-красиво.

# 142
  • Страната на чудесата
Нашето тържество ще е на 18 с Дядо Коледа, я на 19 с родителите. Събират вход 4 лв. за куклен театър на тържеството с Дядо Коледа и родителите носят подаръци за своето дете, което да им подари стареца HugПравиха им снимки и ако родителите ги харесат могат да поръчат на календари-големи или малки. На празника с родителите имаме ангажимент да ги научим на коледно стихотворение и ще го казваме по екипи-родител и дете.
Това е за празника при нас.

# 143
Хайде и аз да се разпиша.

В градината на Яна тържеството е на 21-ви. Събираха ни по 2,50 лв. за някакъв специален коледен театър. Thinking Родителите май няма да присъстваме, поне не са ни поканили.
На вратата има закачено писмо до дядо Коледа. Яна иска часовник, играчка. Търсих, но в нашия град такова "животно" няма и сега се мъча да и променя желанието към стенен детски часовник, дори и харесах един, Mr. Green но дали и тя ще е на това мнение не знам...

Вери, честито, лека и безпроблемна! Peace

# 144
  • София
Купихме голямата му мечта- багер за градината, но за в къщи още не сме измислили подарък.Толкова играчки са минали през него,та вече нищо не можем да измислим.Давайте идеи.Снимките ще са по един лев и всеки може да поръча колко броя иска.4-те лева са за Дядо Коледа и театъра.
Кики вече всяка събота и неделя е на куклен театър и е много щастлив.

Вери, честити ново бебе и сбъдната мечта.

# 145
Здравейте на всички майки и дечица и Честита Нова Година!!!
Пожелавам ви много здраве, щастие и сбъднати мечти през тази година!
Явно вече всички майки са доста заети и нямат много време за форума, защото темичката ни изостава. А и аз не съм писала от доста време. При нас няма нищо интересно. Декември месец го изкарахме болни всички вкъщи и се моля тази година да сме по-здрави.
Надявам се че вашите дечица са здрави и весели.
Честито на Вери и леко бременеене. Маги сигурно е много щастлива че ще става кака  Joy
За сега чао от мен и приятен ден на всички!!!

# 146
  • зад парка
Честита Нова Година!! Много вълшебни мигове през 2008!

Ние посрещнахме Дядо Коледа на 2 пъти в кукления театър (имаше много хубави коледни постановки). Тези представления и мола ни бяха основното разнообразие по празниците, защото времето не беше много подходящо за излизане. Страхотно беше, че наваля сняг и шейната, която донесе Дядо Коледа влезе в чудесна употреба.

От началото на тази седмица Тити започна отново детска градина , а от вчера е с температура и започнала ангина. Педиатърката каза, че ако поддържа температура още 1 ден трябва да включим антибиотик.
От септември това е 3-тия опит да се посещава детска градина. 2-3-4 дни до обяд мах и след това по 1 месец в къщи.  newsm78 Какво е това чудо, какво става, какви са тези вируси, просто не мога да се начудя?! И най-вече не мога да реша какво да правим - това е някакъв кошмар! А не може Тити да седи по цял ден с баба и дядо в къщи!!
Как се справяте вие с вирусите?

# 147
Здравейте и от нас!
Честита Нова Година и да е спорна за всички!!
 Grinning Grinning Grinning

Ще се опитаме да сме по-редовни вече!  Heart Eyes

ВЕРИ  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, Честито ново бъдещо човече!!!! Много се радвам за теб!   bouquet, Лека и весела бременност - нека имаш още едно прекрасно детенце , вече си доказала че правиш хубави деца!  Heart Eyes

Честита ти и мечта ! Разкажи подробно какво те накара да отидеш там и какво е впечатлението ти за всичко - интересно ще е!

Ние сме ок - работим, детето на градинка - много си я обича и се радва там - голям купон - ходи на плуване английски и латино в градината.  На Коледа събираха 3лв за театър - изненадаха ни освен с наште си подаръци и с по една раница - барби за всяко дете пълна до горе с лакомства, та дори и играчки и макарони и ориз вътре!! беше много смешно - явно някой спонсор - едва я носеше раница - беше претъпкана!

Ходим на планина чат пат, да играе на снега - но за по 1 ден - така ми се иска повече ама друг път  Grinning

пишете!
и мислете за още бебета и вие Grinning

Последна редакция: пт, 11 яну 2008, 14:05 от Collibri

# 148
Хайде и аз да се разпиша  Wink
За много години на всички! Много здраве, щастие и положителни емоции!   bouquet
Йоан ходи на градина, много е щастлив и доволен от факта, но и често се разболява. За съжаление така ще е докато все още има родители които си водят болните деца и не им пука особенно за другите  Confused За Коледа имаха тържество в градината и все още си чакаме снимките от тогава. А според думите му е било много весело. След тези празници отново сме заринати от играчки и се чудя къде да ги събирам. Все още правим ремонт на стаята му, но се надявам до пролетта вече да сме приключили  ooooh! Какви късмети изтеглите от баницата? Аз "Труда", Йоан "Нова къща", а баща му "Учението"  Laughing
Започнахме да се замисляме за още едно бебе, но страха за сега ми е по голям от желанието  Blush Чудя се как ще се справя, ще го обичам ли както Йоан, всичко ще бъде ли наред и все неща от този род  Crazy
На зимна почивка тази година не знам дали ще отидем, но така е като си имам много работен мъж.  Hug 

# 149
За много години и от мен! Simple Smile

ВЕРИ  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, Честито ново бъдещо човече!!!! Много се радвам за теб!   bouquet, Лека и весела бременност - нека имаш още едно прекрасно детенце , вече си доказала че правиш хубави деца!  Heart Eyes

Честита ти и мечта ! Разкажи подробно какво те накара да отидеш там и какво е впечатлението ти за всичко - интересно ще е!
Ехееее много мили думи, благодаря.
А какво ме накара да дойда тук...много работи, по-скоро субективни и предпочитам да не ви занимавам с тях. Общо взето нямаше какво да губим с мъжа ми и решихме да опитаме; винаги може да се върнеш, ако не ти хареса. Много сме доволни и засега изобщо не съжалявам за направената крачка. Тук е по-спокоен и сигурен живота както за нас, така и за децата. Маги директно научава френски и английски, оттам по-късно и испански. Сега ходи в трета градина, от Нова година и съм супер щастлива, че имах възможността да я преместя. В края на миналата година се страхувах да не я травмирам нещо от честата смяна на градини. Смея да твърдя, че сегашната е най-хубава от всички 25 в квартала ни, които успяхме да обиколим есента. Да не говоря, че кашлицата и сополите, които ми ги влачеше почти 3 месеца неминуемо изчезнаха. Аз я лекувам с хомеопатия. И си мисля, че това леко боледуване, което ту затихваше, ту се засилваше придружено с Т и даже болка в ухото преди Коледа, се е дължало на емоционалното й състояние. явно нещо е имало, което я е тормозило в предишните градини. Маги сега е коренно променена в поведението си, личи си, че е доволна и щастлива. Казва, че учителките много я обичат, а има няма една седмица откакто е там. Такова нещо преди не ми е казвала. Вечерно време не може да си тръгне, сбогува се с децата по 15мин. После пък не може да заспи от емоции. Даже първата вечер става 100 пъти да види дали вече не е светло, че да ходим на градина. Сутрин няма търпение да тръгнем. Сега като й казах, че 2 дена няма да ходим, защото всички почиват, беше на ръба да се разплаче. Абе уникум. Simple Smile Директорката и някои учителки са рускини, но говорят на френски. Много чисто, светло и се вижда, че има дисциплина. Тук много много съм забелязала, че не държат на дисциплината, дават пълна свобода на децата. В предишната градина щеше да почва безплатни танци, но аз нали я махнах оттам и нищо не стана. Сега сериозно обмислям или танци или фигурно пързаляне. Гледам, че засега танците най-  я влечат. Обмислям въпроса и възможностите. Ако ще са кънки, искам руснаци да се занимават с нея.  Wink А те тук са много и има обяви по вестниците за курсове организрани от тях. Те тук м/у другото са много, цяла общност. Но има всякакви националности, много е пъстро.
Ние сега ходим с мъжа ми на курсове по френски. Аз, ако мога да изкарам до края на май, добре ще е. Терминът ми е за 08.06. После той иска да завърши управление на CISCO системи към някой колеж. И да се мята на трудовия пазар. Английският му е на супер ниво / разговорно и бизнес /. Аз много се гордея с този факт, защото той никога не е ходил на курсове и не е живял дълго в англоговоряща страна / само 5 месеца в Англия /. Учил се е сам.
Аз искам да се занимавам с банково дело т.е. да работя в банка, но за тази цел ще трябва да мина тяхното счетоводство при всички положения. Но първо да се роди бебо, да мине това важно събитие и после ще го мисля. А и при всички положения ще трябва да си завърша нивата по френски.
Кварталът и апартаментът много си ги харесвам; имахме вече 3 пъти сериозен сняг, направо снежна буря; видяли сме много малко от града, но така се случи, защото по топлото време се заниамвахме с обиколки по градините. После забременях, изкарах месец и половина много тежко т.е. гадене и повръщане и до обяд спане. После хвана студа...
Маги много се радва, че ще имаме бебе. Гали и ми целува корема, говори на бебо и му казва, че го обича. Прави си някакви сметки детски как щяла тя да го храни.  Laughing Когато ходихме за пръв път да чуем сърдечна дейност, беше с нас и много се впечатли. В края на януари съм на фетална морфология / първият ми видеозон / и мисля пак да я взема. Ще разберем момченце или момиченце ще е. Simple Smile
Тук имаме право на 2 видеозона: единия около 20-та семдица; другия в 32-ра. Евентуално някой допълнителен, ако гинеколога прецени. Аз се готвя да раждам нормално, Маги я родих със секцио. Да видим дали ще се справя.
Ами това е общо взето. Със сигурност имам и други впечатления и има какво още да се каже. Ако ви е интересно, питайте. Simple Smile
Поздрави

Последна редакция: сб, 12 яну 2008, 08:26 от Вери

Общи условия

Активация на акаунт