Априлски бебета 2026 ❤

• 10 948
  • 414
  •   1
Отговори
# 345
И аз се притеснявам как ще издържа чакането до първия скрининг. Сега ходя на прегледи през около 1,5–2 седмици. Бях онзи ден, а следващия път ще ходя на 29-ти. И после ще трябва да чакам почти цял месец, защото лекарката каза да избера дата между 21-26 октомври 😭

# 346
  • Melmak
През 20 дни.
Следващият ми преглед е на 23.09, но днес ще отида за да съм сигурна, че всичко е наред и да пускам утре пренаталния тест.

Иначе лекарката ми е против постоянното изследване на нещо и търсене на несъществуващ проблем и знам, че е права. Казала ми е, ако има нещо да я търся, ако прокървя да тичам в спешното. Ако се разболея и се налага антибиотик да я търся пак да види съвместим ли е.
Като мине 12 г.с мисля, че ще съм по-спокойна. Като цяло не го мисля чак толкова, но признавам, случилото се с Артемида ме разстрои.

# 347
  • София
Миналия ми преглед беше на 05.09 , лекарката ми каза ,че по план трябва да се видим след ФМ и Биохимичен скрининг / за който приемам съвети и мнения / които са през 12 г.с , моя записан час е на 10.10
Което е малко повече от месец, обясни ми ,че ако искам разбира се - мога да я посетя в 10 г.с което около 26.09 - за мое спокойствие, но реално само за да го видя - друга функция прегледа няма да има.
/ Аз също се опитвам да не параноясвам , ноо не знам ще издържа ли чак до 12г.с/

ПС- ФМ записах в МЦ Марковс , за Биохимичен скрининг - се чудя дали да си го пусна просто в някоя лаборатория или в майчин дом ?

# 348
Удобното в Щерев е, че всичко си правят там. В Марковс няма ли възможност за БХС?

# 349
Здравейте момичета, аз днес се записах за ЖК, защото влязох в 12 г.с, пък доктора взе, че направи и ФМ, каза, че не вижда нищо притеснително, вижда се носна кост, NT e 0.8мм. Ходих до Майчин дом и дадох кръв за БХС. Аз обаче съм си записала и час за платена ФМ при доктор Чучумишев за 30.09. Втори лекар ми казва, че е хубаво да направя НИПТ поради възраст (43), въпреки ПИД на ембрионите. Незнам, още не съм го решила, ще изчакам прегледа на 30.09 и резултата от БХС и ако е нисък риска мисля да го прескоча. Поздрави на всички!

# 350
  • София
Има на цена от 130лв , а в Майчин дом е 43лв и понеже доколкото се информирах е кръвно изследване просто , се чудя къде да го направя. ( и не е въпрос на спестяване или нещо подобно - идеята е ако просто е надценка , че не виждам смисъл ,само защото е частна клиника Марковс)
 / за майчин дом имам и препоръка от приятелка , скоро раждала ,която е пускала изследването там./

# 351
В Майчин дом БХС е безплатен. Попълва се една декларация на място. Днес бях там.

# 352
Удобното в Щерев е, че всичко си правят там. В Марковс няма ли възможност за БХС?
Има възможност. Аз в сряда съм на ФМ и скрининг там.

# 353
  • София
Ако се следите там ли ? защото в сайта си има ценоразпис и от там останах с впечатление за цената.

Цена на изследването Биохимичен скрининг по ценоразпис на болницата е: 45 лв. + 3 лв. за пробовземането - при извършване на изчисление на риск в първи триместър и във втори триместър.

едит - правилно , цитат от сайта им

В момента пациентките на Национална генетична лаборатория не заплащат изследването "Биохимичен скрининг за изчисление на риска за раждане на дете със синдром на Даун и някои други вродени аномалии на плода", извършвано в лабораторията ни.

Извършването на това изследване е финансирано по програма на Министерство на Здравеопазването.

За да се възползват от тази програма, пациентките трябва да се запознаят със съдържанието на приложената по-долу Декларация за безплатен Биохимичен скрининг и да я подпишат.

Тази декларация задължително следва да придружава пробата и останалите документи на бременната при постъпването им в Национална генетична лаборатория.

Можете да изтеглите декларацията от тук:

# 354
  • Melmak
Откакто забременях нямах мигрени. И днес ме удари с пълна сила. Парацетамол не помага. Ужасно е..

# 355
През колко време ходите на преглед? Аз наистина не знам как след понеделник ще изчаквам чак до 17.10 Rolling Eyes

Един път в месеца. Ама трябва да попитам аз на 29ти как стоят нещата с ФМ 🤔

И аз се притеснявам как ще издържа чакането до първия скрининг. Сега ходя на прегледи през около 1,5–2 седмици. Бях онзи ден, а следващия път ще ходя на 29-ти. И после ще трябва да чакам почти цял месец, защото лекарката каза да избера дата между 21-26 октомври 😭

Ааа значи сме заедно на следващ преглед! 🥰

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 17:36 от МорскаЗвезда

# 356
През колко време ходите на преглед? Аз наистина не знам как след понеделник ще изчаквам чак до 17.10 Rolling Eyes

Един път в месеца. Ама трябва да попитам аз на 29ти как стоят нещата с ФМ 🤔

На прегледа би трябвало да ти запишат час, когато преценят достатъчно голямо ли е бебето. Поне при мен беше така. Simple Smile

# 357
За момента ходя на 2 седмици, за мое успокоение,че е наред всичко с матка и т.н. ,че съм 6месеца след секцио.

# 358
  • Melmak
Момичета, бях при д-р Маламова, св. Панталеймон (до Св. Неделя).

Много мила и добра! Каза, че всичко е наред и да спра да мисля глупости. Май е време да я послушам.
Най-после чух пулса, защото предишния път при Колева не работеше звука на доплера. Този път се чу.

# 359
  • Ботевград
Аз ходя на около 20 дни.
Бях на 12ти и сега съм на 01.10.
Точно за да няма такива мисли у повечето момичета, умишлено не писах какво се случва с мен и в темата на Ноемврийчетата.
Мислете позитивно. Каквото е писано.. Ще се случи. Вярвайте, че всичко ще бъде наред и се радвайте на всеки ден с вашето малко чудо😊
За  ФМ имам записан час за 15.10 😊
Там ще дам и кръв на 14ти за БХС.

Общи условия

Активация на акаунт