Априлски бебета 2026 ❤

• 11 132
  • 418
  •   3
Отговори
# 405
Ползвам безплатната версия на Pregnancy+. Има 3D модел на ембриона, който се обновява всяка седмица, плюс полезна информация и интересни статии. Има и график с прегледите и изследванията по седмици, а също можеш да си водиш бележки за здравето. В последните месеци може да се плати една символична сума, за да следиш контракции или ритничета. Като цяло съм доволна. Един минус - няма български език, аз го ползвам на английски

# 406
What to expect ми харесва на мен. Фея нещо не я възприех.

# 407
Бебето ми е родено края на февруари.
Да ви кажа мислих си и аз как цяло лято навън, по цял ден и т.н.  да, ама не 😂 първо не става в жегите и въобще след 10:30-11ч навън с бебе. Вечерното е след 18, някои лекари препоръчват дори след 19ч. Та...седиш си закотвен вкъщи през деня Simple Smile

Аз след раждането ме изби на топло. Беше ми толкова горещо и тежко, като на бременна през лятото. Все пак хормоните след раждането стават един хаос и всичко наново се  нарежда.

За качването на кг, си е строго индивидуално. Имам приятелка, която до 7мия месец качи само 2кг, и после качи останалите над 10кг общо. Имам друга - в началото качи повечко, а накрая дори взе да отслабва.

Аз гледам календара и ако е наред всичко покрай Великден ще се ражда 😂 дано е преди или след, че не ми се мисли първия Великден на малкия и аз да го изтърва в болницата Simple Smile)

# 408
  • Melmak
Разбирам те, ама жегите не почват от април. За сега терминът ми е 14-и, обаче ако махнем 10-14 дни за секцио става началото на април. От тогава до юни не е такава непоносима жега. Юли и август са критичните, обаче е светло до 22 ч.

# 409
Не можем да предвидим предварително как ще се чувства едно новородено и в какво състояние ще бъде. Някои бебета имат по-силен рефлукс, плачат повече, трудно заспиват и имат по-голяма нужда от гушкане, отколкото от разходки с количка навън. Ако желаете, може да използвате ергономична раница или слинг, подходящи и за новородено, което е удобно както за бебето, така и за родителя. През лятото дългите разходки са почти невъзможни заради жегата и е по-добре да се излиза само рано сутрин или късно вечер, макар че и тогава може да е задушно. Дори и като бебета, децата понасят горещините много по-трудно от възрастните.

# 410
Smile, напълно съм съгласна с теб. Моето дете и с рефлукс и не понася топлото. Та дори и след 19ч му беше тежко и задушно и не го мъчихме с вечерни излизания.

# 411
Използвам приложението Preggers и преди съм казвала, че съм доста доволна. Сметна ми с точност седмицата много преди прегледа Simple Smile

# 412
Здравейте и от мен. Следя ви от две седмици,  но от суеверие не се включвах до сега Simple Smile Днес съм 11+4 и тази вечер получих резултата от Vision теста - всичко е наред и малко си отдъхнах. Това ще ми бъде второ детенце, така че уж нищо не ми е ново, ноооо почти от два месеца работя от вкъщи - гади ми се от сутрин до вечер, отпаднало ми е и имам ужасен кисел вкус в устата🥴. Дано тези хормони вече се понаместят и да отшумят неразположенията

# 413
Здравейте и от мен. Следя ви от две седмици,  но от суеверие не се включвах до сега Simple Smile Днес съм 11+4 и тази вечер получих резултата от Vision теста - всичко е наред и малко си отдъхнах. Това ще ми бъде второ детенце, така че уж нищо не ми е ново, ноооо почти от два месеца работя от вкъщи - гади ми се от сутрин до вечер, отпаднало ми е и имам ужасен кисел вкус в устата🥴. Дано тези хормони вече се понаместят и да отшумят неразположенията
Здравей, аз съм 11+ 2 дни и аз днес разбрах резултатите от vision теста в Афродита.

# 414
Преди малко кихнах и така ме сряза една остра болка в областта на левия яйчник, че чак ми причерня. Незнам какво стана.
И на мен ми се случва - първия път доста се притесних, беше в първите седмици...

Момичета, започнахте ли да се мажете с нещо по корема и гърдите?

Мога да препоръчам с 4 ръце натурално бадемово масло. Използвах го и с двете бременности. Имам стрии само на гърдите от втората бременност (кърмих 3 години и 3 мсеца 🫢). Трябва да започвам и аз вече да се мажа пак....

От къде го купуваш? Видях, че в Зоя има 500 мл., но ако може да споделиш марката, на това, което си използвала, ще съм ти благодарна.

Да, на Ривана е. Макар, че на всяка една марка би било окей. Само да е натурално.

# 415
Здравейте !
Чакам резултати от генетичният и се надявам всичко да е наред и да бъда активна в групата Simple Smile .
Поздравления на всички получили добри резултатите от прегледи и тестове 🌸

С първата бременност се мазах с - Палмърс , а в горните месеци всяка вечер с несолена мас .
Мирише гадно , но само тя ме успокояваше . Корема ми беше огромен , а бях качила само 11 кг от който синът ми тежеше 3850 . Въпреки мазането в 9-ти месец около пъпът получих няколко стрии . Буквално усещах как се цепи кожата .
Съветвам да не пропускате тязи рутина със мазането , защото с напредване на бременността кожата започва да се разпъва и сърби , и именно тогава ее появяват стриите + никакви горещи ( врели душове) .

Хубав ден !
И дано скоро да се включа с хубави новини от пренаталният тест 🌸

# 416
Момичета, какво мислите да спортувате? Аз чета всякакви неща относно плюсовете и минусите на пазни спортове по време на бременност и започвам да се обърквам...

# 417
  • Melmak
Амии, това, което и преди. Лекарките ми казаха да спортувам задължително и да не се оставям на стола и на дивана. Тренирала съм тае бо, но вече няма там, където ходех, правех и доста виняса пауър йога. Сега ходя на фитнес основно, от 2-3 г предимно с това смогвам (заради работното време на фитнеса). Лекарките казаха да не товаря коремната област. Карам велоергометър и правя упражнения с малки гири и крака на машините с плочки.

# 418
И аз продължавам с тренировките във фитнеса, гледам 3  тренировки на седмица да имам + вървене през останалото време. А и си имам една 11кг гиричка, която редовно си вдигам/нося.
Ако не си тренирала във фитнес досега има много видеа в ютуб за домашни тренировки за бременни. Аз просто вкъщи не мога да се мотивирам да тренирам.

Общи условия

Активация на акаунт