Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 15

• 15 604
  • 487
  •   1
Отговори
# 480
За чистачката даже е малко, ние толкова плащаме за 10 апартамента, едно посещение месечно
За касиер ми се виждат много
Мисля че това възнаграждение е за домоуправител и касиер.

# 481
За чистачката даже е малко, ние толкова плащаме за 10 апартамента, едно посещение месечно
За касиер ми се виждат много
Мисля че това възнаграждение е за домоуправител и касиер.
Да за касиер+ домоуправител. Нали ви казах с какви неща ме занимават. На никой, никога нищо не съм отказала. Правя всичко според възможностите ми.  Миналата година ремонтирахме покрива. Разбира се, че аз (една стройна женичка 155 см)Yum се качих по една стръмна стълба, на покрива, заедно с майстора на инспекция да видя какво е направил. Вярно е, че във входа повечето са възрастни жени, но има и няколко мъже. Тези мъже казаха, че ги е страх от високото. Именно един от тези мъже каза, че моето възнаграждение е драстично. Попитах го "Ти колко пъти си ринал сняг пред входа".

# 482
Права си. Не се разправяй с този..няма смисъл, няма да те разбере.
Дори тук не влизай в обяснителен режим..Grinning

# 483
  • Бургас
аз се занимавам с нещата при нас за възнаграждение- освобождаване от месечна такса-15 лева досега, соц.отживелицата  да обикалям по етажите и събирам такси е отдавна в историята, беше неприятно и за мен, и за съседите, сега се събират пари веднъж в началото на годината, някои плащат на две вноски за по 6 месеца, те ме търсят, не  аз тях, асансьора плащам на две вноски, само ток плащам всеки месец, 10 мин. ми отнема,   имаме вайбър група и всякакви брожения се пишат там, не съм  учителка да ги строявам за шум или други междусъседски неволи, не смятам, че чак толкова време губя за общите дела, за да искам повече пари, а и съседите  ще ме гледат накриво, доста са скрънзливи българите за такива неща, съответно не се престаравам, събирам таксите и плащам  сметките, това е основното, ако някой има забележки, предлагам му да поеме щафетата, няма желаещи

# 484
Изобщо не са много 70 евро на фона на всички главоболия. Почни да не се отзоваваш за дребни неща и ще те оценят.

# 485
Аз също мисля,че за всички неща които правите,и за двете длъжности ми се струва добре цената.

# 486
  • софия
Заплащането за ангажиментите и работата дори е малко. Аман от нагли хора, които смятат, че винаги другите са длъжни да вършат неща, които обслужват интересите им, безплатно и подценяват чуждото време и труд. Съвсем сериозно пиша това.

# 487
Най-евтиното профи, което знам, получава 4,50 евро за двете дейности. Отгоре започват да се трупат такси за какво ли не: плевене и поддръжка на тревни площи, смяна на крушки - 10 лв за брой и т.н. Работно време от 9-17 часа от Понеделник до Петък. Край.

Нашата такса за асансьор, най-новата, е 75 евро. Почистване по 3,50 евро/апартамент - 129,50 евро за сграда на 5 етажа и 37 ап.
Ще събираме 15 евро на апартамент за момента фиксирана цена без значение броя на живущите, защото има УВЕ от няколко месеца. Разбивката е следната :
управител и касиер 6 евро, 2 евро асансьор+3,50 чистота+2,0 евро поддръжка/управление (за крушки, ксерокопия, материали)+ 1,50 евро ток за общите части.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 08:28 от drago_2008

Общи условия

Активация на акаунт