Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 15

• 17 426
  • 561
  •   2
Отговори
# 555
Никакви стикери не се лепят при нас. Поддръжката се извършва от Коне всеки месец и получаваме Протокол за проверка на техническото състояние в електронен вид на имейла на ЕС. Наистина техникът идва и прави проверка, имаме го на записите. От това по-сигурно не виждам.
Не вярвам в регистъра да имат протоколи. До колкото ми е известно само регистрират. По интернет съм търсила списък на лицензираните фирми за поддръжка на съоръженията. Има ги качени.

# 556
  • София
Здравейте!
Стюред вас има ли дългогодишен Домоуправител?  Искам да му пиша на лични.

# 557
Зависи какво имаш предвид под дългогодишен Simple Smile

# 558
  • София

Да има опит като Домоуправител, да е минал през много и различни ситуации, проблеми.....

# 559

Да има опит като Домоуправител, да е минал през много и различни ситуации, проблеми.....
8 години е моят опит, като първите три се сменяхме с един съсед. То и сега си помагаме при нужда, но навремето имаше повече проблеми.

# 560
Точно за асансьорите и аз минавам да ви споделя.
При нас всяка година слагат този червен стикер, който flawless13 е показала.
Знаем си кога трябва да минат следващ път, обикновено средата на м. Март.
А днес получавам новата Фактура с нови такса Абонамент (от 150лв. става 152.55лв. - 78€), нова цена на ГТП (от 188.40лв., сега на 205.36лв. - 105€), проба масло (от 120лв, сега 158.42лв. - 81€), разговорно устройство (било е 168лв, сега става 181.89лв. - 93€). Старите цени са от миналата година.
В евро тези нови суми са закръглени, разбира се. Питам имат ли право? Нали всички търговци нямат право да си променят цените след въвеждането на еврото освен ако нямат някаква основателна причина.
А и в имейла изобщо не се споменава за никакво повишение. Просто ми пращат поредната месечна Фактура.
Та леко така се нервирам, ако ме разбирате!
Предишна година ми написаха официално писмо, че си вдигат месечната такса, извиняваха се. Но поради инфлация и ала-бала се налагало. А сега нищо!
Как са при вас новите ви фактури за Асансьор, имат ли изменения?
Ние дефакто нямаме и договор с нашите асансьорни, защото така се получи. Не преподписах договор и можем да си караме така месец за месец, мога да ги сменя по всяко време, дето се вика. Simple Smile

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 00:17 от SunshineMery

# 561
Сменяйте ги, ако намерите по-евтини. Ние в понеделник ще разберем имаме ли увеличение на нещо.

Общи условия

Активация на акаунт