С деца за риба около София

• 1 216
  • 6
  •   1
Отговори
През август епизодично ще се грижим за 5-годишен младеж. Иска ми се да му измислим нови развлечения, неща, които не е правил до сега и се сетих за риболова.

Когато бях дете, баща ми - запален рибар - ни водеше по язовири с въдиците. Край морето също ловяхме риба в Дяволската река. На мен ми харесваше и ми се струва добра идея, още повече, че детето спонтанно си прави въдички от пръчки в парка.

Дали някой не знае места за риболов недалече от София?
Разрешено ли е всеки да лови, където му скимне, или трябва някакъв билет или друго?
Иначе екипировката бе е проблем, ще купим, каквото трябва.
За язовир Искър четох за видовете риби, но не намерих информация има ли разрешителен режим.

Предварително благодаря на всеки, който даде съвет.

# 1
  • There I was on a July morning
ММ и синът ми бяха ходили преди на риболов в язовир Мало бучино. Мисля, че не трябва риболовен билет, защото е частен и се плаща. Ето сайта https://www.businessaccountbg.com/malo-buchino/.
Друг, който знам е до кв. Суходол, не сме го посещавали, но се вижда от Околовръстното шосе, когато минаваме оттам. https://www.facebook.com/qz.Suhodol

# 2
Като начало Ви трябва човек, който знае що е то въдица...

# 3
Наскоро на детски рожден ден се заговорих с един баща по същия въпрос, тъй като аз като малка бях много запалена по риболова, но към днешна дата нямам ни един такъм, а мъжо само в аквариум е виждал риби. Та той ми препоръча място, което негов приятел си е взел и зарибил. Въдици се предлагат под наем, доколкото разбрах не е голямо, но има много риба и съответно кълве на поразия, за радост на децата. Рибата се плаща, ако желаеш да си я прибереш към домашния тиган.

https://maps.app.goo.gl/RXwFjrwnBuKEMHMVA

Скоро може да имам и лични впечатления, но още не сме посетили мястото.

# 4
Съветвам ви да отидете на платено. Двете ми любими места:
1. Язовир Михайлово - освен риболов има  дървени масички, има кафе, тоалетна и течаща вода. София се вижда като на длан, таксата е 1 въдица 15 лева, 2 - 20 (на човек). Има каракуди, ловят се на бял и/или царевица.
Язовир Бумбака - към бившото ТКЗС на Волуяк. Пак има долри условия за риболов. На кукичка 16 или 18 номер на плувка уклеи и разни други дребосъци се ловят един след друг. Такса на човек - 8 лева спортно, 20 лева за 2 въдици с възможност за вземане на риба (мисля, че до 3 кг, не съм сигурна). Има външна тоалетна.

Други варианти са Язовир Безден, Суходол, Храбърско, Хераково. В Пернишко има един - Слаковци, там има и басейн, можете да отидете на бунгала

# 5
Ще следя темата. Децата имат голямо желание, но баща им:хич. Запалиха се от вуйчо им, който все ги кара с него, а вкъщи мрънкат и на баща им. Остава аз да нарамя въдицата, защото вуйчо им живее в чужбина и ги взима само когато си идва в БГ за лятото.

# 6
Като начало Ви трябва човек, който знае що е то въдица...
Аз съм този човек, нали писах, че съм риболовствала като дете, докъм 14... Simple Smile
Благодаря за конкретните съвети! Даже не разчитах на толкова варианти, наистина много ви благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт