WIZZAIR - 51

• 30 180
  • 642
  •   4
Отговори
# 615
  • sf
Цитат

Ама, моля ви се как да няма страшно!!!
Аз трябва да пътувам, не да ми връщат пари!
Що за организация! Явно на самолет за жалост не може да се разчита и трябва да търся други варианти.
Ами то няма гаранции за нищо в тоя живот. Пътища се затварят, влакове се развалят, природни катаклизми и т. н.

# 616
  • Sofia
Да, ама да се продават билети за несъществуващи места...
Хората все пак разчитат, че като са си закупили билет, ще получат именно това - място в самолета.

# 617
Ама, моля ви се как да няма страшно!!!
Аз трябва да пътувам, не да ми връщат пари!
Що за организация! Явно на самолет за жалост не може да се разчита и трябва да търся други варианти.

Принципно не ви изхвърлят, ще ви качат на следващия полет. И се случва рядко. Но ако това не ви устройва, не ползвайте нискотарифни. Там имате много повече възможности да стигнете навреме.
Но и така се случват земетресения, вулкани, та 100% гаранция никъде не дават, нито автобус, нито влак...
Да, ама да се продават билети за несъществуващи места...
Хората все пак разчитат, че като са си закупили билет, ще получат именно това - място в самолета.
Абе не се случва чак толкова често, както изглежда. Но да, не ползвайте нискотарифни. И другите го правят, но по-културно Simple Smile

ПП за 25 години и към 250 полета, не ми се е случвало да ме оставят за овърбукинг. Един единствен път по уредбата съобщиха, че се търсят доброволци да останат за следващия полет и дават по $200-300, но пък имах уговорен час за лекар на следващия ден и беше тотално непрактично.
Ако ви оставят, вземете си парите и почерпете.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 16:28 от neuromancer

# 618
Дамата май не разбра, че потенциално застрашени от провален полет са пътниците без резервирано място. За да е по-спокойна, да закупи място. Форсмажорните обстоятелства са непредвидими.

# 619
Аз съм нова, понеже не понасям летенето.
Но в случая ми се налага.
Някой може ли да ми разясни какво е това животно overbooking?
И също така случва ли се често да отменят полет? Защото ако се случи в последния момент, няма да имам друга алтернатива за пътуване.

Означава, че са продадени повече билети от броя места в самолета.
Няма страшно. Като не ви качат ще ви изплатят всичко по регламент.
На мен два пъти ми се случи, беше идеално.
И мен много ме притеснява този overbooking.
Не знам какъв е регламента, но настаняването в хотела едва ли поемат

# 620
Вариантите за максимално избягване на овърбукинг са следните:
1. Купувате си места и може да се чекирате до 30 дни предварително.
2. Не закупувате места и чакате да станат 24 часа преди полета, за да се чекирате. Колкото по-рано, толкова по-малка е вероятността за овърбукинг и обратното.

# 621
  • Sofia
Много благодаря за поясненията!

# 622
  • Beyond the stars
Аз съм нова, понеже не понасям летенето.
Но в случая ми се налага.
Някой може ли да ми разясни какво е това животно overbooking?
И също така случва ли се често да отменят полет? Защото ако се случи в последния момент, няма да имам друга алтернатива за пътуване.

Означава, че са продадени повече билети от броя места в самолета.
Няма страшно. Като не ви качат ще ви изплатят всичко по регламент.
На мен два пъти ми се случи, беше идеално.
И мен много ме притеснява този overbooking.
Не знам какъв е регламента, но настаняването в хотела едва ли поемат

Поемат, поемат.
И пак, както се подчерта - не се случва толкова често.

# 623
и аз да кажа... не се случва толкова често.. имам прилично количество полети с уиз и други нискотарифни (не само де) и не ми се е случвало. места много рядко купувам. обикновено чекирам късно следобед, ако полетът е рано сутрин (10-15 часа преди него). напоследък пътуваме обикновено един или двама възрастни с дете.

ако се притеснявате, купувате място и  се чекирате  30 дни преди полета, както някой писа.

# 624
  • * Under the stars *
Предстои ми първи полет с бебе, което ще е на 5 месеца тогава. Доколкото разбрах при Уиз еър не можеш да качиш количка на борда на самолета, дори и да е сгъваема и размерите да са допустимите такива. Правилно ли съм разбрала? Също така ме интересува колко адаптирано мляко може да се носи в багажа на бебето? Само количеството, което евентуално би било нужно за времетраенето на полета или може примерно 2,3 кутии? Мога ли да пресипя млякото в прозрачни пликове, които са от тези за замразяване на храна, за да не нося обемни кутии? Вадя ли млякото при преминаване на проверката или само ако те кажат? Има ли ограничение за количеството на адаптирано мляко в чекирания багаж?
И още един въпрос - детето е родено във Великобритания, на отиване ще пътува с британски паспорт, както и бащата ще бъде с нас. Трябват ли допълнителни документи като акт за раждане и т.н. ? На връщане има вариант аз да пътувам сама с бебето, тогава какво се случва? Ще му вадим български паспорт. В такъв случай искат ли пълномощно от бащата ако има два паспорта бебето?
Съжалявам за многото въпроси, просто искам да бъда максимално подготвена.

# 625
позволяват количка
позволяват и течна храна, теоретично за времето на полета, но не мисля, че ще се заяждат и мерят с везни, освен ако не е наистина много. Понякога трябва да я опитвате, та ако е прекалено много, нали...
не вярвам да има значение къде е пресипана, стига да ви е удобно. И тук важи забележката за опитването.
В чекирания багаж няма ограничения, може да носите каквото искате, стига да не е взрив, газ под наляне и тн

Кое е отиване и кое връщане не разбрах. На влизане в България няма значение, стига детето да има паспорт. На излизане, ако е без бащата трябва декларация, но ако детето има чужд паспорт можете да покажете него и тогава не трябва. Ако не ви е проблем, аз в подобен случай направих, но не ми я искаха.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 18:40 от neuromancer

# 626
  • * Under the stars *
Забравих да уточня - отиването е от Лутън към Варна, връщането следователно Варна-Лутън.
Това е от техния сайт - количка може само до вратата на самолета?

# 627
Забравих да уточня - отиването е от Лутън към Варна, връщането следователно Варна-Лутън.
Това е от техния сайт - количка може само до вратата на самолета?
Да, и след това я прибират в багажното отделение.

# 628
да. стигате до самолета, там служителите ви я сгъват и прибират. после я взимате. попадала съм на два варианта -- от изхода на самолета (ако е на ръкав) или от лентата за багажа.

храна бебешка съм носила и повече от литър... и течна в шише (кърма или готово мляко) и в бурканчета. само веднъж са се заяждали (на летището в софия), но минах с всичката храна. вода също може да вземете.
ако носите суха, препоръчвам да си е в кутиите. не за друго, ами за да избегнете ровенето, и обясненията какво е, плюс евентуално да ви карат да я пробвате.
лекарства бебешки също можете да си носите. общо взето стига да не прекалявате, не би трябвало да има проблем.

детето вече е на 4.5 години. от четири месечна пътува поне по няколко пъти годишно.  не е страшно пътуването с бебе.

# 629
До вратата, после я взимат в багажното и си я получавате с багажите при пристигането.
На излизане от България ще сте без бащата, нали
Имаше едно доста пространно обяснение кога искат декларация и кога не когато детето е с двойно гражданство, но ако не ви се занимава минете с английския паспорт.
Ако правите декларация и бащата не говори български ще ви трябва заклет преводач. Не питайте откъде знам.

Общи условия

Активация на акаунт