Сицилия - 6

• 7 961
  • 107
  •   1
Отговори
# 90
Има в близост до летището, не са в центъра.

# 91
  • София
Вероятно до Rifugio Sapienza ще ходите, което е на 1900 метра. Има и там кратери, да.
Скрит текст:

Чета, че на Етна е много студено, да носим дебели дрехи.
Колко пък дебели дрехи да нося? Разликата в температурата голяма ли е?
Ще пътувам след Великден.
Не мисля да се качвам по-високо от Rifugio Sapienza.

# 92
Студено е и там, дори да не се качвате нагоре . Днес например дават максимална температура 2 градуса и сняг, докато в Катания е около 15. Вижте прогнозата преди да тръгнете

https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/italia/sicilia/catania/ … gio-sapienza.html

Последна редакция: ср, 01 апр 2026, 10:02 от Bradley Cooper

# 93
  • София
Ок, благодаря.

# 94
И ние сме след Великден на Етна, но температерите за тогава ги дават доста по-високи. Не мисля да нося ботуши и дебели якета.

# 95
Моля, споделете за Агридженто заслужава ли си - трябва да пътуваме от Палермо, което си е доста път, а и там имало много за обикаляне. Притеснява ме това, че пише, че много пече и няма сянка, а ходенето е много.

# 96
  • София
Правил съм дневна разходка до Агридженто от Палермо, за мен си заслужава и ми беше интересно. Но не съм посещавал археологическите обекти около него, изцяло само градчето. Старата му част ми беше любопитна, останах доволен.
От/до Палермо има директни влакове, които не са особено натоварени..
Ако се добавят и храмовете, неминуемо ще стане още по-интересно, но не мога да преценя дали ще стигне деня като се включи и пътя от Палермо.

# 97
Тук таме има дръвчета, където да се скрие човек за малко на сянка. Иначе на пътеките напича доста, да. За октомври мога да кажа че се търпеще жегата.

# 98
  • Пловдив
Записвам се в темата. Октомври, 8 приятели си самоорганизираме почивка в Сицилия. Търсим вила с 4 спални в района на Трапани , Марсала. Ако някой е почивал в района и е доволен нека сподели.

# 99
Кадри от земетресението снощи, 6.2 степен
Месина, Сицилия - https://www.instagram.com/reel/DZEz5AWD9Iv/

(на 109 км от епицентъра)

# 100
Здравейте,  трябва ми автобус от Палермо за Марсала, след 22 ч. Открих на Omnio, та въпросът ми е, тъй като е онлайн информацията, някой има ли информация за тази фирма, надеждна ли е, работи ли? Предвид късния час да не останем да висим на гарата до сутринта и да преценя да резервирам 1 нощувка в Палермо

# 101
  • София
А коя е фирмата?
Според мен останете в Палермо за една вечер, особено ако пристигате вечерта със самолет. А и докато стигнете Марсала, ще стане още по-късно. В Сицилия някои автобуси закъсняват доста.

# 102
Omio е фирмата
Но така и ще направим, даже 2 нощувки в Палермо, благодаря.
И сега следва да питам кое се счита за център на Палермо - около Teatro Massimo районът става ли за разходки късно вечер? Коя част е оживена?
А коя е фирмата?
Според мен останете в Палермо за една вечер, особено ако пристигате вечерта със самолет. А и докато стигнете Марсала, ще стане още по-късно. В Сицилия някои автобуси закъсняват доста.

# 103
Autoservizi Salemi изпълняват линията до колкото виждам. Добре е около Teatro Massimo и аз там  наблизо спах

# 104

Omio е сайт тип търсачка за влакове, автобуси и полети, не изпълняват самите те превоза. Като направите търсенето и в резултата се показва коя е фирмата превозвач.

Общи условия

Активация на акаунт