Сицилия - 6

• 14 435
  • 245
  •   2
Отговори
# 240
  • София
Един съвет за навръщане от плажа. Махайте на рейса иначе не спират по спирките...

# 241
  • София
Ми хич не е била малка даже и не сме си правили никакви резервации. Това беше началото на Август.
Явно са се променили нещата, защото ние бяхме през юни 2023г. По-претъпкан плаж не бях виждала, а и впоследствие не съм. Нямам много снимки на навалицата, но беше нещо такова.

Ние едва намерихме малко място в края, където имаше натрупани изсъхнали водорасли.

По същото време в Чефалу беше доста по-добре:

# 242
  • София
За съжаление не съм снимала и двете плажни ивици. В Чефалу си слагаха халвиите  на самите стълби вече... Беше някаква лудница. И двете може да се видят, но да се има едно наум.

# 243
Както писаха по-горе,пътуването от летището с шатъл автобуса е най-удобно,защото има доста спирки в града и всеки може да прецени коя е най-близо до настаняването му. Билет може да се купи онлайн,струва 6 евро. Ако се закупи двупосочен,съобразно престоя в Палермо,струва 10 евро,т.е. има отстъпка.
Автобусите са през 30 минути ,какво е това описано (пак в темата) чакане по два часа, абсолютна глупост.Който предпочита удобството на таксито,да. Но не се налага. Билетите се купуват уж с час,но не е проблем да се ползват в различен от този час.
Аз ходя пеша и не ползвам градски транспорт,само веднъж това лято отидох до гарата. Нямам спомен да съм купувала билет онлайн. А със сигурност не и хартиен. Та може би е възможно с карта в автобуса,но пак си проверете.

# 244
Благодаря! Автобус ще вземем от летището на Палермо. Ние също обичаме да ходим пеша, та ще ползваме транспорт, за да отскочим до плажа, който препоръчахте или до Чефалу.

# 245
  • София
За тези, които си организират пътуването до Палермо. Не препоръчвам настаняване в района на пазара Ballaro и централна гара. Може да е исторически център, но вечер е такава цигания, че да те е страх да ходиш по тесните улици, особено за женски компании.  Разваля се удоволствието от от хубавите вечери в центъра. Въобще този район на пазара го препоръчвам единствено и само за  дневна разходка,  ако искате да го видите. Не се подлъгвайте по ниските цени на апартаментите. Имат висок рейтинг в букинг, но после трябва да се прибирате с такси, поне ние не посмяхме пеша. / леко "махала вайб", емигранти, ужас/

Общи условия

Активация на акаунт