Миглостилист - като сезонна работа в Америка?

• 440
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте! За пръв път пиша в този форум, но през годините съм чела много и смятам, че можете да ми бъдете полезни със съвети. Дори не знам дали съм в правилната тема. Жена на 28 г. съм, която тотално е изгубила себе си през годинте. Няма да отрека, че лошият късмет ми е пръв приятел. Та.. по същество. Предстои да изкарам курс за миглопластика, като моя приятелка, която от няколко години е в тези среди ми помогна да навляза в нещата и сега остава да мина курса и да работя по професията. Но тъй като всички знаем какво е положението в България, а както и по света, бих искала да променя нещо драстично, с което да успея в този живот. Очевидно с висшето ми образование и качествата, които притежавам не успях да стигна до никъде и реших да се доверя на нещо "сигурно", а именно поставяне на мигли. Не съм саката, така че не бих имала проблем с това. В главата ми от известно време се върти идеята за Зелена карта или поне по някакъв начин да пробвам да работя в Америка - знаете, американската мечта. За съжаление пропуснах периода с Бригадите и като цяло не ми остават опции. В момента разглеждам дали има обяви за Lash tech, които да предлагат работни визи или тип сезонна работа. Бих искала да чуя вашето мнение, дали има някой запознат или пък някой ако живее в Америка или има познати и дали като цяло може да се намери опцията да отида да видя за какво става въпрос, но конкретно с тази професия. Разбира се, не става въпрос за сега - веднага, но бих искала да проуча нещата от далеч и евентуално ако има такова "животно", може би да посъбера година опит и да си пробвам.. каръка.

# 1
Щях да те посъветвам да пускаш за лотарията за зелена карта, но каза, че не си голяма късметлийка, така че това отпада. Smile

Вземи една туристическа виза и обиколи малко из щатите, да видиш, че мигли слагат на всеки ъгъл и няма кой да ти търкулне червения килим.

# 2
  • София
Зная, че не е по темата, но с висшето образование в Америка дали няма как да се получи? Не казваш какво си учила, но със сигурност по-квалифицираната работа би била по-заплатена.

# 3
Зная, че не е по темата, но с висшето образование в Америка дали няма как да се получи? Не казваш какво си учила, но със сигурност по-квалифицираната работа би била по-заплатена.

Завършила съм маркетинг, имам познания по графичен дизайн и реклама. И опит в какво ли още не, но проблемът е, че никога не съм работила по специалността, защото трябваше сама да се издържам, а всичко, което се предлагаше по специалността с цел трупане на практика или като цяло работа в тази сфера, беше от 8:00 ч. до 18:00 ч. заплащане под минималната заплата, което означаваше, че с тая работа няма как да се издържам защото тогава ходих на университет и работех като сервитьорка, а тогава едвам успявах да свържа двата края. Парадоксът е, че реших да запиша Маркетинг защото съм гледала много филми как в Америка просперират в тази сфера, но не и тук. Основният проблем в живота ми е, че нямам абсолютно никаква подкрепа от родители и роднини и никога и не съм имала, а в тези времена вече е невъзможно човек да успее да се издържа сам. А и без опит на тези години едва ли бих "прокопсала" в тази сфера дори и в Америка, ако нямам гръб.

# 4
Твоята приятелка нали в България слага мигли? Доволна ли е, защо ще караш курс, който не е безплатен, ако мислиш, че работа за това тук няма?

# 5
Българското висше не се признава в САЩ.

# 6
Твоята приятелка нали в България слага мигли? Доволна ли е, защо ще караш курс, който не е безплатен, ако мислиш, че работа за това тук няма?

Не съм казала, че няма работа тук за това. По-скоро това е едно от нещата, в които можеш да изкарваш нормално пари, а и написах, че с Маркетинга, който съм завършила няма как да се реализирам в България. Всички виждаме какво е положението тук, а момента както са нещата, а те ще стават по-зле, на мен ми е изключително трудно да свързвам двата края, а и още повече, че не виждам вариант, в който мога да си купя жилище или да се подсигуря по някакъв начин. За това и търся варианти, може би в Америка, въпреки че и там не е както преди, но има повече възможности.

# 7
С миглопластиката ще можеш ли да свързваш двата края в България? Значи, притисната си финансово, даваш пари за курс и предпочиташ да хвърлиш няколко хиляди предварително само, за да отидеш в Щатите за някой и друг месец, вместо да започнеш бързо тук и да си избиеш инвестицията.

# 8
А защо Америка, а не някъде из Европа ? Хем образование ще имаш, хем сертификат от тези курсове .. не знаеш откъде ще изскочи зайчето, но за мен по-сигурно е да имаш опции и все пак право на избор. Така с тези мигли под път и над път както са ти написали, наистина не звучи сериозно.
Отделно, опитай нещо онлайн да правиш, дистанционно също. С познанията, които казваш, че имаш би могла и да надграждащ. Инфлуенсърите да не мислиш, че това са учили.
Не казвам, да ставаш такава, но пробвай, ако още не си.

# 9
  • Down south
С тази професия няма начин да получиш работна виза.
Както са казали и по-горе, иди с туристическа виза в САЩ и огледай ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт