Любители на котки - Тема 208

• 29 463
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
С друго питане влизам - миналата седмица смених тоалетната и от малко лечение минах на голяма затворена. Обаче много мирише, а преди не е имало такъв проблем и това хич не ми харесва. Не мога да си обясня защо така. Тоалетната се чисти всеки ден, на 7 дни изхвърлям всичко и слагам чисто ново. Някой със съвет/предположение / предложение?

Не съм сменила постелката за тоалетна, същата е. Хрумна ми да не идва твърде малко и сега сложих повече. В краен случай ще връщам легена и просто ще го сложа вътре в голямата. Идеята беше да не разхвърляни аки навсякъде и после да ги търкаля и да играе с тях.

Или е това (твърде малко постелка като количество) или ползвате от леките (соева, царевична и т.н.) които образуват хубави топки и са лесни за почистване, но и задържат лесно миризми.

# 106
Моите имат нашийници с 2 чипа на тях, ама са дългокосмести. Бях взела една с прекалено лесно откопчаване и Бела гладуваше, защото чиповете на вратовете им отварят хранилките и тя все си откачаше нейния и страдаше гладна после, ахаха

Сега не можеш да го видиш тоя нашийник даже

# 107
  • Между гори и планини
Дребосъчето окопира двора! Моите котки ги няма, избягаха 😔 Както си ѝ знаех, при среща с диво коте, Чери става асоциален. Трябва да го намеря и успокоя.
Дребното се покачи на етажерката - парник пред входа врата. Вече ми дава 50 см разстояние. Нищо повече. Разбира къде е храната и водата. Ако не се социализира, няма да остане тук! Не може 4 котки да страдат заради 1, колкото и да обичам котките, моите са ми по- скъпи. Не ме съдете за тези думи 😔

# 108
Доня, твоите може просто да подремват някъде на сянка... А това е бебе, сигурно не може да се нарадва на късмета си. 😻

# 109
Моите имат нашийници с 2 чипа на тях, ама са дългокосмести. Бях взела една с прекалено лесно откопчаване и Бела гладуваше, защото чиповете на вратовете им отварят хранилките и тя все си откачаше нейния и страдаше гладна после, ахаха

Сега не можеш да го видиш тоя нашийник даже
Скрит текст:

Еха, много модерна история!
Отварят си хладилника и хапват?!?!

Бела е мнооого красива.

Доня Дафина Черешова, напълно те разбирам. Аз съм от хората, които страшно много се привързват и изобщо дори не искам пред очите ми да попадат разни животинки, че после им бера грижа.
Лусито обаче ми беше най-скъпа, защото се грижа за нея от най-дълго време.

# 110
  • Между гори и планини
Доня, твоите може просто да подремват някъде на сянка... А това е бебе, сигурно не може да се нарадва на късмета си. 😻
Вярвай ми, знам къде дремят през деня 😔

# 111
Еха, много модерна история!
Отварят си хладилника и хапват?!?!

Хахха, имат хранилки и могат да си отворят само своята като се приближат към нея, защото Лъки е на специална уринари храна, а Бела пък с нейния чувствителен стомах и това, че яде всичко като прахосмукачка...няма друг начин да я огранича да не му изяде храната.
Тя постоянно прави опити да отвори и неговата, де.

Космическата автоматична котешка тоалетна пристига днес, но ни предстои малко пътуване, та привикването към нея ще остане за по-нататък.

# 112
  • Враца
Че защо да те съдим. Това са твоите деца, разбира се, че ще избереш тях. Този мъник е видял, че не го бият и гонят и се е самонастанил, а те милите са се скрили. Трябва да му покажат, че това първо е бил техният дом и трябва да се държи толерантно с тях и да спазва правилата и йерархията. Иначе наистина твоите ще страдат, а те са добряци, видяли са малко коте и са отстъпили, а то сега се чувства като шефа на двора.

# 113
  • София
Това самонастанило се коте прилича на зайче, с тази малка сладка опашка. Ако трябва да е ваше ще стане като с Лео Simple Smile

# 114
Може ли линк от къде купувате този активен въглед за тоалетни? Поне да е нещо изписано.

Разбрах къде си е наранил нослето,  лудичкият Томи - има един кашон в който си играе и днес го видях как си заклещи главата в една цепнатина, та предполагам там се е надрал. Така се изплаших,  той един твърд картон и той не може да мине назад да си отклещи главата Flushed

Много е лудо това коте! И търси да ми ака в саксиите и ще се караме за тях.

# 115
  • До хладилника, който обичам
С подкожен чип не става ли? На моите микрочипа на врата им отваря вратичката, за да не влизат чужди котки вкъщи.

# 116
Моите са с каишки.  Живеят в насело място, разхождат се, не знам къде ходят. Освен с каишка по друг начин няма как да ги бележа, че не са бездомни.

Ох, Бела каква красавица е станала само!
И моя малкият есента и зимата като му порасне козината и му се скрива каишката. Едва леко се вижда звънчето. Тази пролет обаче забелязах, че около каишката козината му е накъсана и  все едно отрязана.

# 117
С подкожен чип не става ли? На моите микрочипа на врата им отваря вратичката, за да не влизат чужди котки вкъщи.

За съжаление, не, което е много тъпо. Ама така ми върши добра работа също.

Да ви се оплача, откакто Бела е у дома, Лъки е доста по-изнервен и агресивен. Той си има място за сън, където тя не го закача, тя генерално вече не го закача, страхува се от него, той си спи необезпокояван. Много рядко тя да го подуши и закачи нещо и той я ошамарва.

Обаче е станал видимо по-нервен. Наскоро стъпих до него, докато спеше на пода, и директно ми надра крака без предупреждение. Тъпо ми е, че му развалих старините и се чудя дали мога да помогна с нещо.

# 118
Според мен ревнува. У нас ревнува първата маца, като взех бебе Кашмира, спря да яде и да пие вода. Навря се под един стол, и гледаше бебето с толкова присвити очи, че... Добре, че не можеше да я застреля с поглед. Сега си се обичат. Но пък ревнува от Чочко. Не го понася направо. Не могат да поделят кака. 🤣 Тя пък гледа и двамата да получават внимание...

# 119
Ами ревнува, но вечер като легнат децата, си има време, в което идва при мен и му обръщам колкото иска внимание. Както винаги е било. А денем си спи. Той си е старче вече.
Ама е един такъв изнервен и като го стреснеш без да искаш директно скача на бой, което никога не е било преди.

Общи условия

Активация на акаунт