Любители на котки - Тема 208

• 29 179
  • 748
  •   2
Отговори
# 510
И аз съм си мислила на моите как ще им се отрази живота, ако се наложи да живеят само вътре. Големи притеснения повече имах за Тобчо, защото беше единият, който отказваше до ходи в къщата в котешка тоалетна и дори и зимата искаше да излиза вън и да се разхожда.
Може и да не правят бели, защото не остават сами вътре.
Аз преди им режех ноктите с обикновена нокторезачка, но преди няколко месеца им поръчах специална ножица от Тему. С нея май по-лесно и бързо им ги режа и ми е по-удобна. Чак малко съжалявам, че толкова късно е взех. Моята е такава с две дупки, режа им ги на по-голямата, защото ми се струва по- остра.

Някой има ли тази четка?
Искам да купя четка за малкият. Тази е с пара, той от пластмасовата на пара бяга и се страхува. Тази я загледах, ако пак се страхува от парата поне ще я използвам като обикновена. Пластмасовата не ми харесва, а и на него и така си стои само.

Таря, много хубави имена си им сложила на твоите котенца! И двамата са много чаровни.

# 511
  • София
Цитат
Каза за деня да й давам по 50-60 гр храна, общо суха и мокра.
Доста несериозно изказване. Дажбата зависи от конкретната храна. Не може да се сравнява пауч, в който има 4% месни продукти с такъв, който е почти изцяло с месо. Забелязала съм, че при някои храни огладняват час след като са яли, а при други спят спокойно няколко часа без да търсят храна.

Според сайта на Лидл, една 5 килограмова котка трябва да яде 4 пауча на ден и доколкото разбирам, става въпрос за храните от Премиум серията им.   https://www.lidl.bg/c/day-lapa-feet/s10050856  На мен ми изглежда страшно много. Simple Smile

# 512
  • Швейцария
Таня, ветът каза суха храна за кастрирани котки (по-диетична) и без зърнени в нея. Паучовете й са само с месо, доколкото мога да подбера по етикета. Ами тя е много дребна и къса и си е дебела. Ще спазваме препоръките на вета, четох и в интернет, и там пише 50-60 гр за котка 3 кг. Ние досега явно сме я угоявали.

# 513

Имам си ОТК надзор на производството. 😀
От много време отлагам ушиването на едни пердата за племеничката с десен на котета. Най-накрая са готови и в петък ще ги занесем. Бети ще е  сама за уикенда, но и друг път е стояла сама 2 дни.

# 514
Таря, аз купувам само тоалетна с активен въглен, но първият път момчето в магазина ме попита какъв цвят е котката. Страннен ми беше въпроса, но обясни че цапа. Ние сме чисто черни и нямаме проблем🤣

Взимайте и Писа в града. На онези спирате да слагате храна. Чак и аз се ядосах. Какъв им е проблема всички да ядат Sad
При мен 9 котки (на комшията)  се карат от време на време, но за храна не си пречат Sad

# 515
И на мен ми остана в сърцето тая Писа на Таря.

# 516
Каква е тази тоалетна с активен въглен, дайте да я видя 😀

А ако купя медицински и добавям в тоалетната дали ще стане, че накупих наведнъж много Thinking

Както знаете, освен палав, Томи си пада малко мързеливко и миризливко.  Трябва да го изкъпя, че мирише на аки - явно още се въргаля в тоалетната.

# 517
Аз използвам Felin 10 литра, но преди съм вземала и на друга фирма.

# 518
Ползвам същия бентонит. Доволна съм. Добре абсорбира неприятните миризми. Прави прилични топки. Даже в зоомаг-а от който пазарувам имаше лимитки по 20кг.и на Мая взимахме такъв, последно бяхме взели 2 чувала, единия го използвахме докрай, ама другия като си отиде Мая, го дадох на приятелка, неотворен, неползван, тогава още не знаехме, че ще имаме Джу. Качеството на бентото е доста прилично, минус е, че се праши малко повечко, но активния въглен в него не цапа. Бентонита е бял и изпъстрен с малки топченца въглен. Има и други разновидности. Големите разфасовки са доста рентабилни.
Пп В ДМ около една НГ бяха пуснали страхотни лимитки с активен въглен. Взех една за проба останах очарована меко казано, но повече не успях да взема, защото така и не заредиха от него.

# 519
Бентонит на Felin и аз ползвам. Много добре абсорбира пиш, доволна съм, а и миризма не усещам. Единствения минус е, че при насипване в тавичката много прах надига. Но при по-внимателно изсипване и от по-ниско почти съм елиминирала този момент.

# 520
Двете котета, които си търсеха дом ще пътуват за Швейцария за осиновяване. Стискам им палци да си намерят грижовни и любящи семейства като тези в тази тема?

От мен още 2 котета от Скопелос, където сме на ваканция в момента.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 12:28 от Agent Provocateur

# 521
  • Враца
И аз използвам бентонита на Felin, със зелена ябълка. На ябълка не ми мирише, но и на пишо не мирише. По-малко се праши от един обикновен от зоомагазина. Дори не му запомних името, но и се пълнеха очичките с прах от него и кихаше след тоалетна.

# 522
Агент, чудна новина. Това е успехът на новите в темата Simple Smile
А снимките ти както винаги са прекрасни!
Приятна почивка.

# 523
Agent Provocateur Ох, че красиви - като картички са!

Kaili, много симпатични пердета на котки!

# 524
  • Между гори и планини
Ние използваме тази котешка тоалетна. Много съм доволна. Купувам тази с аромат на сапун, или лавандула. Има и с аромат на бебешка пудра. Дори да има подарък вътре, не мирише. Запазва аромат на сапун. И доста пестелива.

Сега по изключение има друг вид, също не е лош, но Бобчето отиде ли до тоалетната за голям подарък, цялата къща разбира 😂
Това коте ми стана слабост, такъв душичко е❤️
Като съм в кухнята и ми прави компания, наблюдавайки кокошките 😊

Общи условия

Активация на акаунт