Швейцария - 2

• 877
  • 21
  •   1
Отговори
  • На планетата Земя

Скрит текст:
С „Mobility Ticket“ като гост на хотел или друго място за настаняване можете да пътувате безплатно с автобус и влак в много швейцарски градове. Безплатният билет за града получавате още от първата нощувка.

В Базел BaselCard ви дава право на безплатно ползване на обществения транспорт в града и околностите (зони 10, 11, 13 и 15). Картата е валидна за целия период на престоя (максимум 30 дни). С потвърждението за резервация на хотела си пътувате безплатно от летището.

В Люцерн има карта за гости Luzern Gästekarte, която също е валидна за целия период на престоя. Можете да ползвате безплатно автобуси и влакове в тарифна зона 10 на тарифния съюз Passepartout. Можете да се насладите на разходки с кораб по езерото Фюрвалдштет с 20% отстъпка.

В границите на град Берн от първата нощувка важи билетът Bern Ticket. С него можете да пътувате безплатно в зони 100/101 на тарифния съюз LIBERO. Безплатният билет включва и лифтовете Gurtenbahn и Marzilibahn, както и лифта до платформата Münsterplattform.

Линк за закупуване на Saver Day Pass  - https://www.sbb.ch/en/tickets-offers/tickets/day-passes/saver-day-pass.html

https://www.bg-mamma.com/?topic=623874

# 1
  • София
Една от любимите ми страни. 🇨🇭

# 2
Благодаря за отговора относно пасовете в предишната тема! Сега сме в чудене каква esim да ползваме, не ни се е налагало досега. Препоръчаха ми някакво swype и искаме, ако може да е с неограничени данни? Някакви препоръки? Благодаря предварително!

# 3
  • На планетата Земя
Доколкото помня, swype бяха с по-дълъг срок, минимум 60 дни и ако не е е-сим, то физическата карта се изпраща по поща, което не ви е вариант.

Дъщеря ми следва в Цюрих и ползва gomo, но и те не са за кратковременно ползване.

Най-добре е от магазин да си купите предплатена карта, ето таблица с различни варианти.

Аз, когато ходя натам много за кратко, си пускам пакета роуминг на А1 - 10 лв е на ден и не се занимавам с карти.

И един топъл поздрав от Цюрих от вчерашния приятен следобеден ден:

# 4
  • София
Благодаря за отговора относно пасовете в предишната тема! Сега сме в чудене каква esim да ползваме, не ни се е налагало досега. Препоръчаха ми някакво swype и искаме, ако може да е с неограничени данни? Някакви препоръки? Благодаря предварително!
E-sim с неограничени данни има. Не знам за колко дни ви трябва, но с бързо търесне виждам такива цени, като най-ниски:
5 дни $8.49
10 дни за  $15.49
Все пак по спомен дори и неогреничени данни не значи точно това, има някакъв лимит на ден. Не знам какъв, не съм ползвала неоганичени, че като пътувам не ми и трябват много.
Не претендирам за изчерпателност, но може да ви е ориентир.

# 5
  • София
За eSIM мога да препоръчам - https://www.airalo.com/bg?srsltid=AfmBOoqVPPauZMreuiTY4i6MSxULoJ … 83TR87e9iTDk38Qr3.
Ползвала съм ги в Швейцария, Азия и Африка без проблем. Първо опитах с някаква друга фирма, но така и не успях да активирам eSIM-а, въпреки че направих всичко, което се изискваше. Неограничени данни няма, но можеш да си следиш потреблението и да добавяш нови пакети при необходимост.

# 6
  • На планетата Земя
Airalo и аз взех за моите човечета, когато бяхме в Китай, останаха много доволни. С е-сим има много варианти.
Аз все давам инфо за физически карти, защото за момента отказвам да се разделя с неподдържащия си тази услуга изключително удобен телефон (модел 2019та).

# 7
Ще ни трябва за 8 дни, ще пътуваме на различни места. Ще ни трябва общо взето целодневно, дори за Гугъл мапс, че да се ориентираме с влаковете и пешеходните разходки. Сега ще прегледам предложенията.
Не ми се е налагало да ползвам до момента и затова ми е притеснено.
Ще ни трябва общо взето от самото кацане, та физически не знам къде да намерим. Не знам дали esim наистина е най-добрата опция.

# 8
  • На планетата Земя
Ако телефонът ви поддържа функцията, тогава вариантът е идеален.
Иначе, ако кацате в Цюрих, на летището има магазин Соор, има и други будки, ще намерите.

# 9
Поддържат esim телефоните ни, да.
А реално аз я закупувам предварително при кацане директно ли е активна? Нали като няма да имам мобилни данни. Съжалявам, ако е глупав въпросът.

# 10
  • На планетата Земя
Ето възможните пакети на Airalo за Швейцария.

https://www.airalo.com/switzerland-esim

Инсталирате си още тук приложението и през него закупувате избрания пакет.

Активацията става тук, има хубави инструкции, няма как да се объркате. Услугата стартира от момента, в който кацнете в СН.

# 11
  • София
Да, хубаво би било да активирате картата тук. В Швейцария също може да се направи, но ще е необходима стабилна wi-fi връзка.

# 12
  • София
Аирало държат доста високи цени за Швейцария. Има по-евтини варианти. Потърсете и код за отстъпка, щом ще ви е първа покупка - която и е-сим да изберете, винаги има такава възможност да ползвате реферална връзка.

За полване на карти и обичайне дейности при пътуване не ви е необхотим неограничен нет.
Лично аз на пътуване съм харчила най-много 10ГБ за две седмици само на мобилен нет.

# 13
Декември зареждах за Швейцария еSIM с BNE.
Сега им гледам цените, същите са горе долу:
1 ГБ-2.91 лв
3 ГБ-8.55 лв
5 ГБ-13.88 лв
10 ГБ-26.36 лв
20 ГБ-51.02 лв

# 14
  • На планетата Земя
Аз ползвах този код за Airalo, дава 15 процента отстъпка - NEWTOAIRALO15.

Общи условия

Активация на акаунт