Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 18 043
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
16-та годишнина от сватбата се води топазена сватба според гугъл.

# 346
  • София
От друга страна, какво мислите щеше да стане ако бях направил компромис и бях сложил проточен ?

Някакви идеи и предположения имате ли ?

Щеше да има достатъчна вода всеки да се къпе колкото си иска? Но кажи ти де, стига си говорил с недомлъвки за да можем да познаваме грешно Laughing

# 347
Време е първата година да я кръстят "бойлерова" - ако преминат теста с бойлера, минават на втора.
Тъкмо жената да си знае, ако се е хванала с бедняк от типа "ти си ми виновна"

# 348
Не знаех, че мъжът може да се окаже стиснат и на топла вода. Ето за това казват, че е важно да бъде щедър. 😅

# 349
Е, как да бъде щедър един мъж при толкова меркантилни жени около него? Не стига, че я пуснал в дома си, ами нахалницата му хаби и топлата вода.
А жената може просто да е искала да се изкъпе, преди да го посрещне гола в тавата с мусака...

# 350
Ако съзнателно мислиш и усещаш, че правиш компромис "от теб да мине" "ще си затворя очите" "ок, добре, аз пък нали съм еди каква си" - това за мен не са точно компромиси в добрия смисъл, а търговия. Някъде там си водиш сметките + - и евентуално се изнервяш. Докато балансът е уреден в тази търговия - добре. Но то е много субективно. Много хора се търпят и казват на това "компромиси за дълга връзка".

Няма как без компромиси, но е хубаво да не са за съществени неща като религия, начин на живот, разбирания за свобода, пари, етика, сексуални потребности и подобни. За сексуални потребности според мен е почти невъзможно да се направи "добър" компромис. И не вярвам в нагаждането в кревата. Някъде ще избие преструвката или ограничението.

Битовите неща за мен не са съществени разлики и там компромисите не вредят. Не вярвам, че битовизмите прецакват връзката и че на някой толкова му тежи подобен компромис. По-скоро когато цялостно не харесваш човека, се хващаш за това.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 09:55 от Linda*kiss

# 351
Ама това някакъв уреден брак ли е бил, че не знаеш базисни навици преди да се задомите? Нали точно през гадже периода хората се опознават, и решават дали да минат на следващата стъпка или да прекратят? Ако не му е пречило как се къпе преди това, и изведнъж когато заживяват заедно всичко се срутва, то може с всяка следваща да се появяват такива... подводни 😆 камъни. И така ще живееш с всяко гадже и ще се развеждате ли?

# 352
Ако следващата стъпка, която се визира, е живеене заедно, то значи, че по време на гадже периода не се е живяло заедно. Реално заживяваш заедно с някой и става ясно.

# 353
Като си представиш само, че можеше да изкарат 5г. на ТЕЦ и той дори да не разбере какво чудовище е тая жена...

# 354
Ако ти пречи как се къпе някой още в началото на връзката, когато се предполага, че се харесвате силно и нямате натрупани проблеми тип "онзи път, когато ти така ме злепостави" "а онзи път, когато ти така я погледна", значи НЕ се харесвате реално дори отначалото или не сте зрели за брак.
Ако това дразнение дойде по-късно във връзката, то по-скоро е предизвикано от негодувание тип "гледай как спокойно си се къпеш, когато си поискаш, както винаги, а как ме злепостави еди кога си".
Пак казвам - битовизмите са бошлаф. Зад тях стои друго.

*Аз говоря по принцип, а сега видях, че то имало цяла сага с този бойлер Grinning
То дали ще е къпане, дали ще е готвене, дали ще е шум, често не е въпросът в конкретното действие, а в липсата на съобразителност по принцип. Тази несъобразителност дали не се е проявявала и в други неща, Бънди?? Ама тогава пък на Бънди не му е пречело. Сложна работа.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 10:11 от Linda*kiss

# 355
Не му е пречила как се къпе, а кога се къпе. И явно след някакъв разговор ситуацията не се е подобрила. И колкото и тук всички да са модерни, и да сме 21 век, за съжаления в БГ има маса населени малки и големи места, където има режим на водата, какво остава за топлата вода. Къде се развива действието не е ясно, ама и няма значение.

# 356
Да си говорим откровено – че жените се забравяме в банята, е факт. Но само който е имал тийнейджър вкъщи, знае за какво висене и точене на топла вода става въпрос. И то няколко пъти дневно, средно от 3 до 5.
Представяте ли си наш Бънди с 1-2 тийна вкъщи??? Че той постоянно щеше да лежи в реанимация. Пу-пу-пу, да не дава господ!
Много добре е станало, че са се разделили навреме.

# 357
Горкичкия човек, не го плашете с децата, сега ще се откаже и деца да има.

# 358
Ако следващата стъпка, която се визира, е живеене заедно, то значи, че по време на гадже периода не се е живяло заедно. Реално заживяваш заедно с някой и става ясно.
И с всяко гадже ли така? Подобни неща се разбират още на първия уикнед на гости или някъде на пътуване. Когато се запознах с мъжа ми, моите приятелки веднага ме питаха как сме на пътуване, кога ще идем някъде уикенд поне, за да видим как си пасваме. Хората си ходят на гости с преспиване и много неща се появяват тогава. Навиците на човек са същите преди и след като се ожените. Или ако хаби нейната топла вода е едно, но когато той я плаща вече друго?
Аз съм съгласна, че тя е постъпила тъпо, с тъпо изказване. Но виждам лесно решение на подобен проблем, не знам..

# 359
На почивка или уикенд, ежедневието на хората е много по-различно, отколкото като са на работа и имат задачи. Тук аз не виждам решение. Били ми оставяла топла вода, защото се връщам мръсен след работа? Ами, не, няма. Какво повече да се направи? Ясно е, че най-вероятно човекът е бил захласнат по хубави форми и т.н., може би не е преценил разни знаци (ама то кой ли ги преценя), решил е да пробва, не е станало и всеки по пътя си. Аз също не бих направила компромис в случая. Някои хора поживяват за малко или много с много гаджета, преди да си намерят тяхното, и това е напълно нормално.

Общи условия

Активация на акаунт