Компромисите в една връзка - здравословни ли са и до каква степен ?

• 18 037
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Няма професия или работа, която означава обезателно нисък интелект, дори и тази на жриците на любовта. Не знам, защо, ако не е работохолик един човек, той обезателно лежи на дивана. Лежащи на дивана има мъже, има и жени. Те не са таргет на никой, освен на крайно отчаяните. От личен опит, и за съжаление, съм срещала доста интелигентни хора, родени някъде из джунглата, без кой знае какво образование, но с желание да опознаят света и огромна обща култура, за разлика от доста лекари, мениджъри и т.н.

# 406
  • София
Амбициозен не винаги е равно на работохолик. Второто и аз не понасям. Да няма време за нищо и все работа да му е в главата и мислите.
Може да е амбициозне и да има пасивни доходи след определена възраст. Да е амбициозен да има хубав дом, да има ресурс за почивки с любими хора, за живот. Баланс все пак е необходим, крайности никой не обича, предполагам.

За дома и семейството да е амбициозен подкрепям с две ръце Hug
Тя и работата е за семейството.
Не бих понесла мъж, който няма амбиции, пасивен, лежи на дивана, не изкарва пари и не се грижи за семейството, нито тъп, който не чете, или само философства. Аз държа на образование и определени професии не бих ги приела.

Разбира се, разбира се. Не става дума за такъв случай, а че никога не съм си падала по кариеристи, които поставят гоненето на амбиции в работата пред семейството. Също така предпочитам аз също да имам възможност да се развивам. Та ето това за мен е компромис, който не се виждам да правя.

# 407
Имала съм гаджета със следните професии: инженер, спортист (един баскетболист и един борец). Годеникът ми е адвокат, като мен- в университета се запознахме.
На професия, както се вижда, не държа особено - давам си сметка, че е по-лесна комуникацията с човек с моята професия, но не ми е в топ 3 приоритети. Оценявам хората по достойнство. Познавам представители на различни престижни професии, които за пет пари не стават извън работата. Познавам хора и с не толкова престижни професии, носещи сърце и душа.
НООО, за мен е много отблъскващо един мъж да не е амбициозен. С такъв човек не бих била. Дори и да се подлъжа, ще се разделим по-бързо от Бънди с дамата с бойлера. Sweat Smile
С тези, с които единствено какво е времето мога да обсъждам, с тях няма и да започна. И да изглежда добре, ако умствено не се е развивал от 15-годишен - не, мерси.

# 408
Амбициозен  какво ще рече?
"Амбициозен човек е този, който има силно желание и решителност да постигне успех, власт или определена цел.
​Амбицията се проявява в стремежа към развитие и в непрекъснатото търсене на начини за подобрение, независимо дали става въпрос за личния, професионалния или академичния живот."
Ако ще е това дефиницията-нищо по-малко от амбициозен,  не бих приела.

# 409
Това ще да е дефиницията Sweat Smile

# 410
Аз вече снижих изискванията да е готов за връзка /ама наистина/ и да може да прави хубав секс.
Аз съм с душ геловете.

Да не ми се зажениш сега….Сексуалната връзка също е връзка.

# 411
А, ако целта на човека е да си живее спокойно и лежерно, без излишно напрежение, и съответно дава всичко от себе си да го постигне, броим ли го за амбициозен?

# 412
Аз бих го броила, сега зависи какво значи спокойно и лежерно. Но човек, който се стреми да си улесни живота и този на половинката, пак си е амбициозен. Важното е и двамата така да го разбират живота.

# 413
Ако и двамата го разбират като " любов и една барака", както казват тук- защо не!
Само, че животът не пита, той се променя, и ние с него- един инертен мъж ще е интересен  за кратко.

# 414
  • Out of the Mix
Човек, отговорен към себе си, поддръжката си, здравето, образован, няма да се остави финансово да не е ок, а минимумът, който би правил е да опитва да е добре.

Преди време общувах с една дама ранни 30, със Средно. Въпреки това беше много умна, знаеше езици, обиколиха множество държави, нямаше абсолютно никакви комплекси, че не е наредила тапиите и грамотите. Работила от малка, свикнала на самостоятелност.

Крайност на болна амбиция на всяка цена нещо, е по-скоро деструктивно.

Линде, голяма част от кариеризма, като цяло доста хора свързват с пробивност, граничеща с амбиция чрез нахалство, акули сред бикове и овци, който оцелее, някои си продават тялото, други здравето, трети душата. Simple Smile

Лъв, и аз съм за по-спокоен живот, като цяло, но това се случва с времето, с натрупване, с това, че нещо си си постлал, защото дори да ти е дадено нещо от родител, ти не си го профукал, изпил, а съхранил и надградил.

Ти си свикнала на самостоятелност и независимост, защото навярно си я имала от малка, млада, сигурно не ти се е налагало да свързваш двата края.
Оттук на много хора им е странно това "лежерно", защото едвам се оправят.

На мен сега ми е лежерно, но 10-12 г. не ми е било. Simple Smile

Много обичам всеки, като ми каже "ти си си най-добре". Чудесно, но ти не знаеш какво ми е било, за да съм така.

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 16:55 от Revoker

# 415
Някой с 6- ца от тотото за връщане ли е?
Рентиер познавам, много лвжерно си живее човекът, жена му още повече.
Най-голямата му амбиция е каква риба в Норвегия да хване.

# 416
Ами аз в момента живея лежерно, и не живея в барака, нито ям останки. Намерила съм място, което ми дава, това което като цяло искам, т.е не ми трябват кой знае колко пари. Мога да работя по-малко, за да имам повече време, то ми е най-важно. Нямам пасивен доход, работя все пак, опитвам нови неща, развивам си някои от уменията, но лежерно. Не знам защо това все се свързва в хипи начин на живот.

# 417
Хубаво е човек да върши нещо за обществото, а не да живее в леност, безцелно и безсмислено. Не е достатъчно само да имаш свободно време, а и да имаш някаква амбиция, и да се движиш напред, за да си психически здрав и удовлетворен. Особено при мъжете, които имат повече енергия, които са масово явление у нас за алкохолизъм, хазарт, и цъкане на дистанционно.

# 418
  • Далечният изток
За мен най-проблемно е, ако се разминат по пътя. Тя амбициозна и работлива, той стигнал до някъде и пасува. Примерно. Ако и двамата не са от най-амбициозните и си кретат там от 8 до 5 за 2000 лева, и по някакъв начин са се уредили я с наследствено жилище, я баби им отглеждат децата и т.н., пак ще са си добре. Ама ако сме заедно от млади, аз раста нагоре, изкарвам пари, уча, пък той се стопирал до квото е чел като ученик и никви амбиции за някакъв по-качествен живот, няма как да продължим ми се струва.
А мързеливи хора ненавиждам.

# 419
Бази зададе въпроса си некоректно. Няма как да отговоря с “ако”. С първия ми мъж и двамата разпаднахме семейството от амбициозност или както му се вика на кариерното израстване. Аз балансирах, но турих точката. Като се разделихме, всеки поотделно постигна много за кратко време - и в личен, и в професионален план.
Неамбициозен не значи нищо. В момента съм с високообразован, но неамбициозен мъж. Постигнал е достатъчно и според двама ни. И двамата предпочитаме да подкрепя мен и децата ни, вместо да се бори за по-висок стандарт. Simple Smile
Какъв е тоз по-качествен живот, питам, като бачкаш без почивен ден, “вадиш” кинти, но си скапан от работа, хъс и амбиция.

Общи условия

Активация на акаунт