Пътят на Преслава към голямата музикална сцена минава през Music Idol, а вероятно я познавате и от изявите й като телевизионна водеща. "Сърцето и душата ми са лято" - това ни сподели Преслава в кратък летен блиц, част от поредицата ни Да спрем времето. Останалото прочетете в интервюто:
Каква е кратката история на твоето най-красиво лято?
Родена съм през лятото и то е любимият ми сезон. Сърцето и душата ми са лято. Дава ми усещане за безгрижност, лекота и ме вдъхновява за всичко, за музиката, но и да бъда по-добра версия на себе си. И съм сигурна,че всяко следващо ще е по-красиво!

Кое е мястото, на което всяко лято би се връщала отново?
Много хубави детски спомени имам от безгрижните летни ваканции на село при баба и дядо в добруджанския край. Този простор, който има там и безкрайните поля са безценни, както и морето на североизток на ръка разстояние. Първото колело и обелените колене, и как майка ми ме смъмряше, че ще ми останат белези. Правех се на шивач и дизайнер на дрехи върху добре пазените кукли, които по-късно сестра ми попиля. Крадяхме праскови от двора на кметството в селото. Обичах да оставам сама, за да слушам плочи и да пея музиката на АББА, Майкъл Джексън, ФСБ и звездите от българската естрада. С дезодорант в ръка си представях естествено, че съм на голямата сцена! Ще се връщам там винаги!
Какво има в летния ти плейлист тази година?
Летният ми плейлист не се променя особено в годините, защото обожавам музиката от 80-те и 90-те на любимите ми певци и групи, и до ден днешен си я слушам. От INXS до Уитни Хюстън или диско хитове. Но на път в колата например слушаме често Шилер, който сякаш ме вдъхнови за моето лятно парче Така добре, което много си харесвам. Още чилаут компилации от типа на Мигел Микс и други. Преди участие почти не мога да слушам музика освен да се разпея малко с нещо по-лежерно.

Ако лятото траеше само един ден, какво би направила в него?
Ако траеше само един ден, вероятно ще има много тъжни хора по света! И все пак бих го прекарала с любимия човек на морския бряг, събирайки толина и слънчеви лъчи, за да ме топли поне малко споменът през зимата.
Разкажи ни твой летен спомен за момент, в който времето за теб е спряло!

Толкова летни спомени имам, както споменах от детството през тийнeйджърските ми години, в които започнах да пея по заведения на морето през ваканциите. По-късно вече, занимавайки се професионално с музика, любими моменти са ми някои летни турнета с големи екипи, музиканти и колеги, изпълнени с толкова веселба и забавление от град на град. Заснемането на клипове край морето на авторските ми песни "Среднощни хора" и "Така добре" са други специални моменти.
Времето спира там някъде край морския залез в прегръдките на човека, който обичаш и нищо друго няма значение!
Преслава Пейчева в YouTube
Преслава Пейчева във Facebook
Интервюто е част от летния проект Да спрем времето
Прочетете още: Да спрем времето... с Ирина Флорин