Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 48

• 36 670
  • 678
  •   1
Отговори
# 660
Ако си фен на Кинг, мисля , ще ти хареса. Даже скоро изгледах отново двете части на То 2017-2019 г.

# 661
  • Berlin
Тези от 1990г. са много по-добри (или поне за мен, защото са ми спомен от детството Simple Smile). Още се сещам за сцените с бабичката.

# 662
На мен са ми старички филмите, но да, добър е и този вариант. Опитах се да гледам Томи Чукалата, понеже много харесах книгата, ама и той ми идва старичък с ефектите от преди 30 години.

# 663
За Welcome to Derry за сега съм на кантар дали ми харесва или не, първият епизод въобще не ми хареса, следващите са малко по-добре. Ще му дам шанс.
От новите неща да спомена и Down Cemetery Road, който също ми допада, но не нещо кой знае какво.

# 664
Идвам да се изповядам каква съм голяма бяла птица. Чак наскоро загрях, че Холидей Грейнджър е Лукреция в Борджиите, а толкова харесвах сериала. 🤦♀ Случайно попаднах на друг сериал с нея, The Capture. Не открива топлата вода, не е нужно да си много проницателен, за да разбереш какво се случва, но закача да гледаш епизод след епизод.

# 665
Ако си фен на Кинг, мисля , ще ти хареса. Даже скоро изгледах отново двете части на То 2017-2019 г.
Аз харесвам даже и телевизионният филм от 1990 година . Тим Къри беше страхотен като Пениуайз , но и Бил Сказгард не му отстъпва . Който не е гледал То мисля че трябва задължително да го направи ако е фен на Стивън Кинг. Обожавам филмите и сериалите по неговите книги. Единствено не ми допадна телевизионната версия на " Сиянието " въпреки че по следва книгата , но филмът на Кубрик е класика за ценителите на хорър жанра.

# 666
  • Вестерос
Идвам да се изповядам каква съм голяма бяла птица. Чак наскоро загрях, че Холидей Грейнджър е Лукреция в Борджиите, а толкова харесвах сериала. 🤦♀ Случайно попаднах на друг сериал с нея, The Capture. Не открива топлата вода, не е нужно да си много проницателен, за да разбереш какво се случва, но закача да гледаш епизод след епизод.
Даа, като гледах първи сезон на Страйк, се чудех от къде ми е позната и бях проверявала, че е Лукреция, ама там е по-малка и бузеста.

# 667
  • Beyond the stars
За Welcome to Derry за сега съм на кантар дали ми харесва или не, първият епизод въобще не ми хареса, следващите са малко по-добре. Ще му дам шанс.
От новите неща да спомена и Down Cemetery Road, който също ми допада, но не нещо кой знае какво.

И аз за сега не мога да преценя. Първият епизод ми беше неочаквано WTF. Повече отиваше към Stranger things като вайб, отколкото към Кинг. Но ще дам шанс, щом нататък има прогрес.
Пуснах си документалката на Витория Бекъм, ама ми е скучна на фона на тази за мъжа й.

# 668
Гледах и аз излезлите серии на Welcome to Derry. Харесва ми. Има си хубава, мрачна, Стивънкингова атмосфера. Иначе само попълвам списъците с предложените тук заглавия, но не гледам нищо ново. Потънала съм удобно във вселената на Doctor Who. През годините бях гледала само отделни серии, а сега съм захванала всичко отначало. Вече съм накрая на четвърти сезон и никак не ми се иска да свършва. Гледам всяка серия с удоволствие и се радвам, че ми остават още много.

# 669
  • Вестерос
НОВИ
Small town, big story
Mrs. Playmen
Camino a Arcadia

ПОДНОВЕНИ
Alien: Earth
Reasonable Doubt
Nobody Wants This

# 670
  • Галифрей
Гледах и аз излезлите серии на Welcome to Derry. Харесва ми. Има си хубава, мрачна, Стивънкингова атмосфера. Иначе само попълвам списъците с предложените тук заглавия, но не гледам нищо ново. Потънала съм удобно във вселената на Doctor Who. През годините бях гледала само отделни серии, а сега съм захванала всичко отначало. Вече съм накрая на четвърти сезон и никак не ми се иска да свършва. Гледам всяка серия с удоволствие и се радвам, че ми остават още много.

Супер ❤ Благородно завиждам. Обожавам го този сериал ❤ Ревала съм на него,смяла съм се, държи в напрежение. Божествен. ❤❤

# 671
Завърших първи сезон на House of David, за възхода на овчарчето Давид с прашката,  и ме остави горе-долу с добро впечатление, като се изключат неизбежните във всеки сериал криндж моменти.

Али Сюлиман играе цар Саул.

Одед Фер, Ардет Бей от Мумията, е Авнер, най-верният му човек. Бях много изненадана, когато разбрах, че Одед Фер всъщност е от еврейски произход, и дълго време, заради това, че героят му от Мумията играеше египетски арабин, си мислех, че и той е арабин. Нямах представа, че Одед е еврейско име.
В ролята на царица Ахиноам, съпругата на Саул,  е Айелет Зурер, Виктория Ветра от екранизацията на Ангели и Демони по Дан Браун и съпругата на Авнер от филма Мюнхен. Има подходящото властно, студено излъчване за владетелка.
Пророкът Самаил, който предсказва на Саул, че династията му ще свърши и друг по-достоен владетел ще го замести, ми беше леко крийпи, и прическата му напомняше повече на по-далекоисточните му колеги от Китай, някак не ми се връзваше с образа му на библейски пророк. Вярно, в Близкия изток се развива действието, но откъм външен вид и излъчване Самаил повече пасваше в Далечния изток, според мен. Неестествено дълга брада и коса, чак сплетени.
От синовете на Саул, Джонатан и Ишбал, първият ми допадна повече, всъщност, двамата ми напомняха на Хектор и Парис от Троя. Отговорният, сериозен, надежден син и разглезеният, лигав, разхайтен негов брат. Същото и с дъщерите на Саул, Мелхола и Мерав, Мелхола е умната и отговорната, а Мерав е глезлата.
Цар Акиш, владетелят на Фаластинците, е подбран много добре визуално, има семитски вид, ако е удачно така да се изразя. Наситено тъмна коса и очи, идеално би паснал и като асириец. Но милият, прекара като че ли голяма част от екранното си време нацупен и намусен. Не почувствах, че направо изгаря от омраза към Израел, че са убили баща му, играта му в това отношение беше слаба. И всъщност, фаластинците, ако не е Голиат, май не могат да се опрат на евреите. Не че евреите след това спечелиха лесно битката. Но гигантът беше основното предимство на врага им и смъртта му ги деморализира.

Що се отнася до Голиат, той ми беше симпатичен образ някак си, заради машинациите на Акиш се изпълни с омраза и желание за мъст към евреите, иначе при други обстоятелства и обкръжение би бил сила за добро. В много легенди и митове гигантите са представени като добри, и Голиат не излъчваше злина, като да иска само да руши. Показвайки го как общува и се отнася с майка си внимателно, например, предвид колко сила има, ако тя и филистимците не го побутваха в негативна посока, може би едва ли той щеше да иска да се конфронтира с когото и да е. Като цяло, нефилимите и падналите ангели са ми интересна тема, бих гледала цял сериал посветен именно на това, изгонването, според Библията, на двеста ангела от Рая, попадането им на земята като Наблюдатели на човешката раса, появата на нефилимите и така нататък. Те включиха кратка сцена, как за пръв път ангел вижда човешка жена и се изпълва с желание към нея.
А владетелят на амалекитите, който се явяваше на Саул и го дразнеше, няма такъв крийп. Гнусен тип, физическо отвращение предизвиква.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 21:55 от Yurika Satomi

# 672
Някога имаше проект за адаптация на Изгубеният рай, но май пропадна (пиша го, защото сюжетът включва падението на ангелите).
Последно гледах Одед Фер в първи сезон на Кръв и съкровище - там играеше арабски терорист.

# 673
Не очаквах ,че ще пуснат всички серии на куп  Last Samurai Standing. На мен ми хареса, очаква се втори сезон.
И ако харесвате китайски криминални истории подобни на тези за съдията Ди - третия сезон на Strange Tales of Tang Dynasty 3: To Changan

# 674
Не ми хареса какво стана накрая на 7 еп. (сезон 2) на Убийство в малък град Sad

По Епик вече рекламират втория сезон, но забравих на коя дата започва.

Общи условия

Активация на акаунт