Пъстри яйчица и сладки козунаци, ще хапнат малките телчета, раци и близнаци

• 9 498
  • 312
  •   1
Отговори
# 195
Zdravejte mami.az ot skoro se registrirah vav foruma,no 4ak sega namerih vreme da pi6a.Moja malak mag Cvetoslav e ve4e na 10 meseca i 11 dni i ve4e se opitva da hodi s pomo6ta na mama razbira se.Prijaten den na vsi4ki mami i beboci!

# 196
Здравейте и от нас.
Аз все още слънце защитен не съм купила,не че за сгеа имам нужда с това ужасно време тук!
За уменията,ами като гледам вашите деца аз вече се притесниавам,ни знае куче как вика ни пати ,ни коте,абе нищо.Даже още не пляска и ръце.
Диването сега реши да пробва да пълзи,а аз мисля че и е време да ходи.Несе пуска сама,обикаля само по мебелите.Вчера падна от спалнята,такъв ужас не пожелавам на никого,просто е ужасно най вече като стане пред очите ти.
Да ви питам,вие постоянно ли обикаляте с малките,т.е да ги държите за ръце да вървят,или ползвате тези каиши,или просто ги оставяте самички да се мъчат като вървят и се хващат за нещо?
Целувки от нас.
Ади миличка,дано скоро ви минат тези алергии!

# 197
Zdravejte otnovo.Az sa6to kupih na mal4o bujki na K.K,struva mi se,4e te sa naj udobni za tazi vazrast.imame ve4e 6 zab4eta,v4era mi probi i sedmija.Da vi se pohvalja Ceci e hristijan4e,krastihme go na Velikden,vsi4ko mina prekrasno,toj be6e mnogo krotak,malko plaka samo kato go topnaha vav vodata.Krastnik ni be6e sina na kumovete,za6toto takava bila tradicijata.4ao za sega.

# 198
Ха добрютрю!

Боря се с едно  food010 пък дано се събудя Laughing

Благодаря ви момичета за отговорите, довечера сме на гости на кумовете и сигурно ще се сдобием с кръстник Grinning

По темите да се разпиша и аз:
Буйки на К&К, тъй като все още не ходим, а само стоим прави. Като почне да се крепи стабилно ще му купя сандалки за лятото, а в студените дни ще ходи по сандалки с чорапки Mr. Green
В колата сме с кошница все още, но съвсем скоро ще се ровя из нета и из магазините да търся столче.
Слънцезащитен крем купих един ден на път за парка: на нивея, фактор 25, ама нещо не ме кефи: не се маже добре и не попива бързо.
Гърне- ами нямаме, моят хубостник не седи достатъчно стабилно, че да го сложа на гърне.

Освен, ако нещата са се променили, нали от 1 седмица бебо е на гости при баба си в Добрич и го виждам на няколко дни по скайпа.

За науката: това ми е работата: аз съм молекулярен биолог bowuu и нон стоп трябва да чета, а сега чета още по-усилено, че ще се дисертирам Grinning -пиша дисертация Sick не че ми е ясно как става таз работа.. Laughing

Весел ден! И дано Слънчо да пробие надиплените облаци!

# 199
Добро утро, майчета. Радвам се че темата "живна" Simple Smile

Дидка, освен да ви пожелая ужасната комарена алеригия да минава, не мога да се сетя друго  Hug Ей, значи отвратителни са тия алергии. Бургас е на едно от първите места по алергични деца. Ами как иначе в тоя смрадлив и влажен въздух. Планирам да отидем някъде на планина, може би до Малко Търново, там въздуха е страхотен точно за "освежаване" дихателните органи.
Ади, прегръдки и за малката ти принцеса  Heart Eyes. Дано организма преодолее тази непоносимост  Praynig

Вчера се появи 5 зъб на Стефи. "Шета" усилено, пълзи като куршум, отваря шкафове, счупи 1 паница, прещипа пръстите и прочее, предполагам ви е познат репертоара.
Столче за кола имаме, мисля че е на Бертони. Струва около 100 лв, с три нива на седалката, но Стеф хич и не го ползваше, като ходихме до Монтана. Но все пак сме задължени, да го има.

Гърне има с облегалка на Бертони, най-обикновенно, но и него не ползва.

Лятна количка няма да купувам, ще ползваме зимната, а именно POOKY na Чиполино. В този ред на мисли, Вили ужасно съм недовно от този модел за разлика от теб. Летният вариант на колчката е мн. неудобен, ако не слагах нещо за нивелация, краката стърчаха на горе, а главата някак си по-ниско идваше. Сега летният вариант е по-удобен, но се потроши "гюрука", едвам го мърдам. Чупят се и джаджите, нито една майка която съм питала не е доволна. Фаворит от евтините колички ми остава MAG ENGLAND, но като купувах не знаех за съществуването им.

Стефи спи 12 часа вече, чудесно нали? Сгушил се е на моето местенце, ще отида да го наглеждам и после пак ще пиша

хубав ден    bouquet  bouquet  bouquet

# 200
Вдигнахме температура снощи, цяла нощ не е спал.  Tired Охка, пъшка, гори...С нищо не мога да я сваля и още има.Cry Сигурно е от проклетия тапет, който хапна.  ooooh!
Следобед сме на док, че сега не е на смяна.

# 201
 Здравейте мами.ЕМСИ висока ли е температурата да не е от зъбче smile3516.ДИДКА твоя малчо как е спадна ли отока.Мишки малкисърцето ми се къса като прочета занещо такова.Бързо се оправяйте, и дано да няма проблеми повече.И ние днес сме на консултация по късно ще пиша за резолтатите. АЗ се притеснявам, че моя Дени лази като снаиперист,,,,направо е като бебето беглец.Постоянно се изправя прави една две крачки встрани, но като го хвана за ръчичките не иска да ходи.ПРави само крачка две защо ли newsm32 newsm30 smile3506чао за сега от нас.

# 202
  • на брега на Дунав
Оле, какви неща са забъркали пак дребните. Какъв тапет е ял дребния бе Емси  ooooh!. Опита ли да свалиш с оцет и вода температурата  newsm78. Малко бабешки метод ама има ефект. Дано се оправите бързичко   bouquet. Аз всъщност исках да ви кажа едно здрасти, че не съм чела какво сте писали последните два дни, но като видях два постинга по-горе премеждията на Емси и не се стърпях. Целувки от нас за вас. Като ви изчета писанията, те не че са много де ама нещо лабаво го раздавам и не се задържам много във форума, та тогава ще пиша повече. Айде чао за сега.

# 203
  • Бургас
Вижте Кари на Гери ди и моя Алекс от срещата ни в Ямбол.
Аз също много се радвам, че се запознахме и занапред ще поддържаме връзка. Ей, хубаво е това нещо ИНТЕРНЕТ, а?

# 204
Емси, на мен Нушинка ми бе казала следното: оцет и царевично брашно правиш на кашичка, слагаш в чорапчето и действа. Стефи я свали почти веднага. Стискам силно палци и се моля Praynig Hug

# 205
  • Бургас
Момичета, вижте нещо, относно обувките за бебетата ни.
Май, наистина тези "буйки" вече тотално се отхвърлят. Все пак, всяка майка решава сама за детето си, но исках да ви споделя и моето мнение.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=182574.0

# 206
Емси като моят палавник беше с 39.8 градуса на мен педката ми каза да го къпя: слагам го във ваничката, пълня я с топла вода и лека-полека свалям температурата на водата: така и бебо се охлаждаше. При Борко действаше безотказно, но за съжаление често трябва да се повтаря, тъй като ефекта е кратък Confused

Стискам палци бързо да свалите температурата, че знам какъв кошмар преживяваш Praynig

# 207
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile

Дидко, дано на Вико бързо му минава! Да сте здрави всички у дома! Гонитбата на попови прасета много ме забавлява и се сетих за един разказ на Хайтов.... а фразата "мамка му и прасе" си е точно за вашия случай Simple Smile

Сонка,   bouquet

Емси, дано Бобко бързо се оправи  Praynig

За елдата - съвсем възможно е да предизивка алергична реакция. За който не е чел, тази статия може да е полезна: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73977.0 На Ени елдата не й действа добре - акото й става зелено и й се подува коремчето, затова аз не давам.

За кръщенето - няма такова правило "мъж кръщава мъж, жена - жена". Миналата седмица бях кръстница на момченце. Значи може. Има обаче нещо друго, което е важно - кръстникът или кръстницата участват в духовния живот на детето с напътствия. Така че е добре да прецените какъв човек искате да е духовен пример за детето ви. Аз по този критерий ще избирам кръсника (кръстницата) на Ени.

За слънцезащитния крем - аз взех за Ени кремчето на Avene, 40 фактор. Малко е скъпа тази козметика, но е медицинска и е специално за чувствителна и склонна към алергии кожа. За сега съм доволна.

Добре дошли на новите юнски мами и техните сладури  Simple Smile

# 208
  • София
Млечко, аз лично не бих се позовавала на мнението на д-р Слънчева. Чела съм доста в нейния форум и тя за мен не добър педиатър. Но е истина, че има доста противоречиви мнения за буйките, както и за това какви трябва да са обувките на прохождащото дете. Драганов, примерно, препоръчва бебето да проходи босо. Аз реших кардинално въпроса, като го държа половината време в къщи бос, половината с буйки, а навън с обувки за прохождане. Наблюдавам го постоянно и слава богу не си криви крачетата, нито ходи на пръсти. Личното ми мнение е, че трябва да свиква да чувства крачетата си по всеки от тези начини.

За гърнето не съм се отчела. Имаме възможно най-обикновеното гърне: http://tintiri-mintiri.fotovisia.com/r.php?d_id=28236. Вики вече редовно ходи по голяма нужда в него и наакан памперс отдавна не съм сменяла. Не съм била настоятелна, но установих, че му е по-удобно да си върши работата на него и определено съм доволна, че се получи. Но пък не бих го насилвала, ако не беше станало така.

Елдата е една от първите храни, които въведох и не сме имали проблеми с нея, слава богу. На Вики много му харесва, а е и много полезна. Но всеки трябва да прецени, в зависимост от това дали детето е давало някакви реакции към храни и да я въвежда внимателно.

# 209
  • София
Ето и една нова снимка на моята бузанка:

А ето как се забавляват Ени и Нана:

Общи условия

Активация на акаунт