Модни консултации - 79

• 25 606
  • 251
  •   2
Отговори
# 240

Вместо панталоните - полата:

Предимно с риза:

Скрит текст:

Или:

Скрит текст:

И малко не кежуъл:

Скрит текст:

# 241
  • София

Купих този елек от Зара спонтанно и сега се чудя с какво да го съчетая... Бих искала под него да имам нещо с дълъг ръкав, но не мога да измисля какво освен обикновена бяла риза. Не съм сигурна дали трикотаж би стоял добре. Моля за идеи!

# 242
поло по тялото?

# 243
С лека и дори прозрачна блуза в бежово, кафяво и дори черно ще се получи добре.
Скрит текст:

Тази снимка даже е от тему, както си личи по коланчето, но дава представа за идеята.

С бяла риза също ще стои добре, ако е от този тип:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 11:10 от Аня

# 244
Аз бих го носила и с цветна риза, например в бордо, като съчетая цвета с аксесоари. Плетена рокля или по-широка тип риза също ще стои добре с този елек.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 13:31 от NiaV

# 245
Скрит текст:

Купих този елек от Зара спонтанно и сега се чудя с какво да го съчетая... Бих искала под него да имам нещо с дълъг ръкав, но не мога да измисля какво освен обикновена бяла риза. Не съм сигурна дали трикотаж би стоял добре.
Моля за идеи!
Тук бих търсила риза с идея за прозрачност, която деликатно би била прикрита в областта на торса с показания (или друг сходен) елек. Също бих наблегнала на интересен, богат и детайлен ръкав, който да прикове погледа.

Скрит текст:

Цветът може да варира. Подобни ризи не бих нарекла "обикновени". Аз лично ризата съм я издигнала в култ и въпреки че имам над 20 бели с дълъг ръкав - с всяка една от тях се чувствам съвършено различно и никога не ми писва да обличам. Цветните, разбира се, допълват разнообразието на гардероба ми.

Нито Gucci, нито Dior, нито Valentino някога се е притеснявал за копията им от Temu или контингента на Пайнер Grinning

# 246
За повече идеи с какво да се носи елека попитах ChatGPT и ми изписа това 🙂 и напълно съм съгласна с него 😊

Classic & Polished
•   Silk blouse (white, ivory, or pastel) – with a bow tie neck for a very Chanel-inspired feel.
   •   Crisp button-down shirt (white or light blue) – sharp and sophisticated for work or dressier occasions.

Chic & Modern
   •   Turtleneck (black, cream, or camel) – sleek, especially in colder months.
   •   Thin knit long-sleeve top (neutral tones or even striped) – adds subtle layering without bulk.

Casual & Effortless
   •   Plain fitted T-shirt (white, beige, or black) – keeps the look relaxed but still chic.
   •   Sleeveless bodysuit (neutral color) – smooth underneath and perfect if you want the vest fully buttoned.

For Extra Edge
   •   Sheer blouse – feminine but a little daring.
   •   Lace-trim cami – a touch of texture peeking through adds contrast.

# 247
Здравейте, влизам с молба ако някой е виждал по магазините или онлайн  зелена преходна парка с колан на кръста, която да е горе долу до средата на бедрата дълга да сподели!

# 248
Много нюанси на зелено има.
Попдала съм предимно на маслено зелено. Много тъмно

# 249
Air Space, дай идеи от къде си взимаш хубави, качествени ризи? 🤗

# 250
Air Space, дай идеи от къде си взимаш хубави, качествени ризи? 🤗
Ако въпросът ти се отнася към някои от посочените от мен примери (Chloe, Dolce & Gabbana...) - най-добре директно от Италия.
Също така имах извънземна шивачка (почина милата), която можеше да ушие почти всяка моя прищявка или измишльотина с италиански платове. Ризките, които показах, са детска играчка за нея.
Иначе:
https://modivo.bg/c/zheni/obleklo/bluzi-i-rizi/rizi?order=price&orderDir=desc
https://answear.bg/k/tya/drehi/bluzi-i-rizi?sort=price_desc& … D0%B8%D0%B7%D0%B8
Но аз такива пари за online поръчка от БГ много трудно ще дам - имам големи съмнения за истински произход, ценообразуване и прочее.
Въпреки това, от физически магазин в качеството на Patrizia Pepe съм убедена, добри попадения може да се намерят (особено около баловете) и в родните Kensol и Daphne.
В конфекциите от типа на Zara, H&M и т.н. не пазарувам от години. MDutti и Mango малко правят изключение, може би защото съм улучвала някои добри неща от тях, но и те са си конфекции.
Генералният ми извод: ако държа на табелките (когато има за какво) - само от Италия; ако държа да имам моделчета, близки до "висшата мода", за без пари - качествени платове и личен отличен шивач.

Последна редакция: пн, 29 сеп 2025, 22:27 от Air Space

# 251
Днес си взех такава рокля в тъмно маслено зелено от джиснов плат. Не знам с какви обувки и връхна дреха да я съчетая, защото никога не съм имала подобна, дори много се чудих дали да я взема, но това, че има джобове наклони везните. Пробвах с бели кецове и ми хареса, но само с това ли? Обличам се в спортен, спортно-елегантен стил.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт