🌿 Градината на Демет Йоздемир - Тема № 12 за обсъждане 🌿

• 34 740
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
"Да ти кажат, че винаги ще обичат някаква фикция и ти си била така между другото... Дето има една приказка - да не ти идва до главата (в реалния живот), иначе в сериала да видим как ще го отиграят."
Кате, както и да го отиграят, Ешреф избра Сираците пред Нисан и Рюя пред Сираците. Това не могат да го променят и романтичната линия в сериала им е силно компроментирана.

# 166
Добро утро, момичета! Blush
Ох, да, това беше един от най-болезнените моменти в края на сезона…
Ешреф всъщност не осъзнава колко жестоко звучат думите му за Нисан. Като че ли той и казва: „Ти си тук, но не си достатъчна. Истинската ми любов е някъде другаде, в спомена, в съня, в Руя.“ Pensive
За жена, която вече е признала любовта си, това е удар, който руши самочувствието и вярата и  в отношенията.
И на мен ми е интересно как може да продължи всичко.
При Нисан, в началото вероятно ще имя отдръпване. Ще иска да докаже, че може да живее и без него. Но в дълбочина тези думи ще я преследват и ще я карат да се съмнява- в себе си, в любовта му, в смисъла да се бори за тях двамата.
За Ешреф, това е капан, в който сам се е вкарал. Колкото повече рисува Руя и вижда чертите на Нисан в нея, толкова повече ще разбира, че е наранил единствената жива жена, която обича. Но гордостта и страхът му няма да позволят веднага да признае. Ще мълчи, ще действа, но думите ще тежат като белег.
 В новия сезон връзката им ще е белязана от напрежение. Ще има любов, но и дистанция. Ще има жестове на грижа, но и тишина между тях. Въпросът е, дали когато Ешреф най-накрая осъзнае и признае, че Нисан е неговата Руя, няма да е вече твърде късно?
Аз съм оптимист, все пак това е типичен сценарен похват- първо да разделят героите чрез думи, които не могат да бъдат върнати, а после да ги съберат чрез действия, които показват истината.

Желая ви прекрасен ден! Nature Sunny

# 167
Нези, забелязала съм, че турците никога не държат сериалните двойки щастливи за дълго. Общо взето, от началото на всеки сериал се знае кой с кого ще се загаджи, но трябват няколко епизода, докато и самите герои го осъзнаят Kissing Face След това има някакъв период на "от врагове към любовници", обстановката се нажежава, отпуска им се максимум един епизод на щастие и след това рязко се вкарват драми, раздели и тук много често ме губят мен като зрител, защото показват пълни глупости, които не кореспондират с нормалното поведение на героите или сякаш са заимствани от латино предшествениците им (със задължителна загуба на памет, появата на лош брат/сестра близнак, незаконни деца от предишни връзки, възкръсване на мъртви и т.н.).

Разбира се, не знам какво се върти в главата на Етем (не съм сигурна и че искам да знам Animal See No Evil), но е много вероятно в нашия случай да се ядосваме ту на единия, ту на другия главен герои, че и на останалите People Dancers Намирисва ми, че всеки ще действа за доброто на другия, ама няма да му казва Kissing Smiling Eyes

На мен лично ми е важно да има баланс между драмата и изграждането на нормални образи, които да повярваш, че и в истинския живот могат да съществуват. Струва ми се, че така връзката на зрителите със сериала става много по-силна, иначе всеки може да си нафантазира, каквото поиска, но някак си повествованието в моите очи олеква.

Оста Ешреф-Рюя-Нисан е ключова за сериала, но не съм сигурна, че ще ми хареса, ако още дълго време я разтакават...

И малко Нисан/ Демет от вчера >>> https://x.com/Demirgirl1/status/1960858103613661652  

Твърди се, че момичето, което е публикувало видеото е казало, че това не е официалният стил на Нисан за втория сезон. Видяла е нови дрехи за Ешреф и червена рокля с токчета Wear High Heel, но не могла да снима, защото не било позволено. Това разбира се е в графата "една жена каза" Hands Nail Care

Снима се. Локацията ми прилича на имението на Ешреф. Вижда се съвсем леко фонтанчето в подножието на многото стълби Mag

За финал - подаръкът на Juji2101е достигнал до единия от получателите си Hands Clap https://x.com/seda_dmt/status/1960808575372288285

# 168
Напълно те разбирам Hands V
Точно балансът между драмата и реализма е това, което прави един сериал незабравим. Ако всичко е само трагедии и интриги, зрителят се изморява и губи връзката с героите. Но ако видим нормални, „живи“ реакции, като грешки, прошка, разговори, малки жестове, тогава започваме да вярваме, че тези хора могат да съществуват и извън екрана.
 В "Eşref Rüya" оста Ешреф-Руя-Нисан е моторът на историята. (на мен специално ми е интересна)
Но си права, ако я разтакават твърде дълго без развитие, рискуват да стане досадна или изкуствена. Вече имаме сълзи, жертви, недоразумения…
Сега зрителят има нужда от яснота и надграждане.Какво ще стане, когато истината излезе наяве? Как любовта им ще се впише в техния собствен свят и в  света на Сираците?
Моето усещане е, че сценаристите ще удължат напрежението поне в първите епизоди на втори сезон (за да държат зрителя закачен), но после ще трябва да дадат повече реалност. Да има развитие на Нисан като жена, на изборите на Ешреф като лидер. Да има някакво взаимодействие между тях.
Защото, както казваш, всеки може да фантазира, но силата е да покажеш герои, в които хората се оглеждат и вярват.
Blush

P.s. Много оригинален подарък!

# 169
За финал - подаръкът на Juji2101е достигнал до единия от получателите си Hands Clap https://x.com/seda_dmt/status/1960808575372288285

Истински фенове на Демет.
Разчувства ме постът на SEDA🌸Мисля, че и реакцията на Демет няма да закъснее.
Цитат
Най-значимият подарък, който съм получавала от дълго време 💝 Не само получих албум с всички песни, които Демет някога е пяла, но и този специален подарък от моята скъпа приятелка, която знам, че много обича Демет, и фактът, че дойде при мен от България след дълго пътуване... Има толкова много усилия, толкова много любов, толкова много смисъл в този подарък... Докосна сърцето ми за пореден път.
@zhpanepo
🫶🏻 Благодарна съм, че обичаш Демет толкова много, че се грижиш толкова много за мен🌸 Благодаря ти много 🙏🏻 Толкова се радвам, че те имам, скъпа моя, обичам те толкова много 💜
#DemetÖzdemir 🫂🧿

# 170
Привет
Благодаря на Кати и всички останали, които правите градинката цветна и красива!
Успешен старт на втори сезон, очаквам го с нетърпение .
Липсва ми Демет!
Как ще се развият събитията , ще решат сценаристите и режисьорът.
Това което искам аз- първо Ешраф да се пребори с миража Руя и да признае пред себе си , че любовта към Нисан е по- силна и по- истинска....и след това да разбере, че Руя и Нисан са едно и също лице. Защото, ако първо разбере, коя е Нисан, по лесно ще си признае любовта. А аз искам да стане по по- вълнуващ начин.

# 171
Лиленце HugHeart Много се радвам, че писа Kissing Heart От твоята уста, в таблета на сценариста Stuck Out Tongue

Това по-горе е толкова безумно, че не знам на кого му е хрумнало и с какво ще задържи или увеличи интереса към сериала Rolling Eyes Само за сравнение...

И за да не кажете, че прекалявам с негативизма, споделям нещо от моя приятел Седат Дилавер, което чак днес виждам https://x.com/SedatDilaver/status/1958962086064648230

"Денят на смъртта: сряда
Може ли Ешреф Рюя да оцелее след това клане?

През септември зрителите на обществените телевизи са 31%, през октомври 36%, а през ноември и декември са в диапазона 40%. Мачовете от Шампионската лига са 12+, а другите са 6%. За месец септември само остават 13%. "Kuruluş", "Sahipsizler" и най-вероятно "Bereketli topraklar" - за четири сериала остават 12 пункта рейтинг."

Ако "Фенербахче" се класира за групите, тази ситуация ще продължи поне 8, а вероятно и 12 седмици. През 3 от 8-те месеца на сезона телевизионните канали ще търпят загуби. В зависимост от представянето на "Фенербахче", един или два сериала ще приключат по-рано. Въпреки че през зимните месеци броят на зрителите се увеличава, предавания като "Сървайвър" с поне 3 пункта рейтинг също ще се излъчват."

От InStyle:

# Любими на Демет Йоздемир Heart Exl

• Най-често използвано емоджи: Hands Pray
• Любима рокля: тази, която носих на наградите DIAFA 2024 по дизайн на Енес Сел Котюр и ушита от Дидем Йомеролу.
• Любим филм: "Любов и други наркотици" с Ан Хатауей и Джейк Джиленхол (с български дублаж "Любовта е опиат" 2010 г. https://playtube.tv/watch/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D1%82%D … tY7OFnA92mst.html)
• Често слушан: Стивън Санчес (Флото ни беше споделила най-известната му песен, аз оставям канала му в YouTube https://www.youtube.com/channel/UCkT9AFJN7QIzApwhT825V7A)
• Мечтана дестинация за почивка: Осака, Япония
• Бих искала да науча: да правя керамика
• Любими книги в последно време: "Изкуството да обичаш" и "Бягството от свободата" от Ерих Фром и "Амок" от Стефан Цвайг.

# 172
И сериалът на Енгин ли ще е в сряда?!
Ето как започват - Енгин споделя днешното четене на сценария:

# 173
Май не е обявен денят още, но от доста време се споменава сряда като възможност...

Б.А. с новини: Силен герой се присъединява към сериала. Динчер Бурчай се присъединява към него, като в първите няколко епизода ще има драматичен разпад.Той ще бъде съперник на Ешреф (Чаатай Улусой). Сериалът ще започне със затворнически сцени, а Динчер ще се присъедини към актьорския състав като изпълнителен директор на конкурентна продуцентска компания на Ешреф (Чаатай Улусой). Известният актьор Танер Румели, най-известен напоследък като „Карга“ в телевизионния сериал „Деха“, ще играе Динчер. Герой, пълен с изненади, Динчер ще остави значителен отпечатък върху живота на Нисан (Демет Йоздемир).

# 174
Той ще е продуцент на Нисан ли? Гледала съм актьора в Любов на инат. С Демет може и на комедия да го докарат. 😀

# 175
Той ще е продуцент на Нисан ли? Гледала съм актьора в Любов на инат. С Демет може и на комедия да го докарат. 😀

И аз съм го гледала там  и в още някой продукции. Доста е добър и определено му отива да е лош и опасен и да е респектиращ.
С Чаатай ще са страхотен тандем и съперници. Продуцентите се стараят да вкарват добри и силни играчи и имена. Но рекламата им куца за новият сезон на Ешрефа.
Права е Катето . Не че в първи видяхме клапата от ГГ но сега явно видяха че има успех и рейтинг и рекламодатели в сериала и канала и  не си дават зор и разчитат на Чаатай и Демет и фен базите им по света. Може би си мислят, че като е тайнствено така ще поддържат любопитството и интереса и всичко е добре обмислено. Това и преди съм го писала, като мнение.  

Иначе Танер ще е конкурент и съперник на Ешреф и ще прояви интерес към Нисан и ще я ухажва. И сега ще предизвика Звяра и шоуто и екшъна  започваааат..... 💥Намирисва на любовни триъгълници....  

Много дизита в тоя сезон, но бързо ще се отсеят и ще намалеят. Турският зрител и публика е непредвидима напоследък и не се знае кой ще е изненадата на сезона. Кои ще се късметлиите след ДГ и Шербета.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 01:53 от femmi2

# 176
Добро утро!
Честно казано и аз се учудвам на липсата на официална реклама на сериала.
Не знам дали тази тайнственост е тактика или просто неглижиране на ситуацията, или самоувереност...
За Чаатай ние не сме учудени, той не е от споделящите всичко. Очаквам да сподели официалния тийзър, както направи и преди началото на първи сезон.
Но, не ви ли се струва, че и Демет възприе подобна тактика?

# 177
Има нещо такова, Нези Hands Plus1 Но Демет е на периоди. И друг път е зачезвала, а в последните 2-3 години видимо промени присъствието си в социалните мрежи. Всъщност много повече снимики, на които присъства, получаваме от други хора, а не от нея самата. Обаче остава впечатлението, че тя е тази, която вдига "шум".

В подкаста на InStyle каза няколко неща, които според мен имат отношение към сегашната ситуация - малко в свободен стил ще ги изброя:

- от една страна - винаги се е чувствала отговорна за проектите, в които участва - не просто като служител, а като своеобразен домакин (затова и толкова често споделя неща, свързани с тях. Според мен с началото на втория сезон отново ще се активизира).

- от друга - разбирането ѝ, че нищо не бива да се прави по задължение - независимо дали става дума за споделяне на чувства или защита на кауза – ако нещо не ти идва отвътре, веднага се усеща и никой не трябва да бъде притискан да го прави (ето, например тя е доста общителна и споделя снимки, прави коментари в Х, докато Чаатай не е такъв и няма нужда никой от тях да бъде каран да прави нещо, което не му е приятно, само за да се угоди на някой друг. За справка - селфито, което феновете толкова много им искаха - ами, имаше си натиск, което не е ОК).

- също така - на моменти я дразни как социалните мрежи налагат всичко да изглежда перфектно, затова не се колебае да сложи размазани или неподредени снимки, които малко да разбъркат тази "перфектност". (винаги си е ползвала профилите като лични, а не като корпоративна витрина. Чудила съм ѝ се как може да качва някои откровено грозни снимки, но това си е нейният начин и съответно на нея си и отива да е така леко хаотична).

Имам чувството, че мисълта ми се разклони много и вече и аз забравих какво искам да кажа, ама вие ме разбрахте JoyAnimal See No Evil

# 178
Така е селфито беше ,защото Демет обеща да го направи и ни зарадва. Но и на двамата им е било приятно най вече на Чаатай и си личи по искрената и естествена хубава усмивка. Ако беше само по между другото за да угодим вярвайте ми на Чачо ще му проличи Wink и най вероятно и Демет нямаше да го убеди да се снима.

Иначе е права по принцип че трябва да ти идва от вътре и да вярваш в това което правиш и искаш да споделиш същото и за каузите и за хората се отнася.
Аз съм човек, който изгуби ли доверие в някого трудно ще повярвам отново каквото и да прави и не е нужно някой да ми влияе. Имам си глава на раменете. Когато е искрено без фалш и лицемерие тогава ще го усетя вътрешно и ще повярвам но когато не е така си проличава рано или късно. Вече нищо не може да ме учуди нито и виртуално и реално. Светът  и хората много се промениха за жалост. Всеки ден се случват лоши неща и трагедии.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 13:04 от femmi2

# 179
Всъщност много повече снимки, на които присъства, получаваме от други хора, а не от нея самата.
Вярно е, снимките и клиповете валят. Hands Thumbsup

Демет е енергична и весела и привлича такива хора.
Талантлива актриса, марка "Демет", с успешна кариера.
Създава и участва в интересни събития с широк отзвук.
Има и много фенове от цял свят, които я обичат и  я подкрепят.  Heart

Общи условия

Активация на акаунт