🌿 Градината на Демет Йоздемир - Тема № 12 за обсъждане 🌿

• 35 987
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, много ми е интересно, защо е този негативизъм към този проект на Демет?

# 271
Ешреф влезе отново в затвора съзнателно по две причини. Да предпази семейството си и спаси Нисан. Дори да не беше ултиматумът той пак щеше да постъпи така и нямаше да остави тя да лежи в затвора за нещо, което не е извършила заради лудата обсебена комисарка и несподелена любов. Така че тази саможертва Нисан я осъзнава още повече след като знае че тя е юношеската му любов неизживяна и болезнена. И тя с тази снимка плачейки  му казва това "ето аз съм  Рюя и съм тук пред теб и ме намери".  Това е въведение за целия сезон в историята занапред. Тези кадри може и да не ги видим както беше и в С 1 но ни дадоха доста подсказки че нищо не е случайно. И накрая Ешреф завърши с белезници, а Нисан е сбъднала мечтата си и пее на сцената.   

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 22:45 от femmi2

# 272
  • София
А аз бих определила посещението на Нисан,като хвърлена ръкавица към Ешреф.В предишното и посещение той и каза,че не е отишъл при сираците,а е оставил тържеството за да търси Рюя,за да и освободи живота ,за да живее за себе си,но казвайки и истината-за него няма нищо по важно от Рюя.И всичко което се случи с хората му,със семейството с Нисан,бе поради неговото бягство от тържеството ,бягство в гонене на Рюя.Сега Нисан е тук,дава му снимката ,гкеда го в очите и сълзите и се стичат ,и сякаш предава на мисловно ниво-Ешреф,ти ме отхвърли,но аз съм тази  ,но аз съм тук ,виж ме добре.Човек не цени това което  съдбата му е дала,водейки се от негови принципи и  решения,.Но дори и да разбереш,че аз съм Рюя,вече не е същото,аз съм друга-аз ти отдадох сърцето си ,тогава когато ти бе само един мафиот и убиец,а сега дори и да те оправдаят,аз имам сърце ,но не и душа за теб,ти просто накара душата ми да вижда всичко в черно и да не вярва на никой.Може би Ешреф и затова е с костюм,бил е на допълнително гледане на делото и го очаква освобождение.И Нисан идва точно сега,за да му заяви,това което ще търсиш,ти го изхвърли,от него е останала само една опаковка.Очаквам да си отиде така както си отиде от ресторанта.
   Приятни почивни дни и добро настроение.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 09:59 от Leddel

# 273
Много ми е странно това вживявяне в героя на даден актьор.
Тук забелязвам същото.
Понякога толкова се вживяваме в образа на наш любим актьор, че започваме да очакваме от него да направи това, което ние искаме, за да ни удовлетвори. Да каже правилните думи, да избере „правилния“ път, да се държи по начина, който би оправдал нашата любов към него.
Но истината е, че героят не живее за нашето одобрение, той е такъв, какъвто сценаристите са го създали.
И именно в това е силата на изкуството, че ни кара да се ядосваме, да обичаме, да страдаме и да спорим.
 Въпросът е, обичаме ли героя такъв, какъвто е , с грешките и слабостите му, или го обичаме такъв, какъвто искаме да бъде?
Приятни почивни дни и добро настроение!

# 274
Leddel-e, много хубаво си го формулирала, благодаря ти, че споделяш мнението си с нас Heart

Когато забравя какво ми беше на ума преди секунда.

Момичета, много ми е интересно, защо е този негативизъм към този проект на Демет?
Нези, това въпрос ли е или оценка?

Първо - проектът не е на Демет, а на всички, които участват в него под някаква форма. Второ - длъжни ли сме да харесваме всичко, в което играе? Трето - по-назад в темите сме писали конкретно кой какво харесва и какво не харесва в сериала. Съжалявам, ако не си прочела това, което ти се е искало.

И за да завърша темата - всеки мери от неговата камбанария. Демет е участвала в много по-добри проекти, по моята изцяло субективна преценка, затова "Ешреф Рюя" на моменти ми изглежда ето така https://x.com/i/status/1961181525476872460

Последната ти публикация няма да я коментирам, защото не съм сигурна дали не си объркала темата Rolling Eyes

# 275
Да, въпрос беше.
И, да, отговора ми показва,че не съм объркала темите.
Благодаря!
Очевидно тук комуникацията е само на ниво "похвално слово за Демет" и всичко друго извън това не се приема.
И, за да не остана неразбрани, ще поясня.
От една страна актьорите са публични личности и е нормално хората да говорят за тях. Зрителите имат право да харесват или не харесват играта им, да отбелязват силни или слаби страни, защото именно чрез тях се ражда емоцията на филма/сериала.
От друга страна границата между критика и обида е тънка. Много често феновете се увличат и бъркат героя с актьора. Ако Нисан (героят) дразни, това не означава, че актрисата е лоша, напротив, значи е убедителна. Но някои зрители прехвърлят личните си емоции към ролята върху самия човек, което вече е несправедливо.
 Златната среда според мен е да казваме честно какво мислим за ролята - харесала ли ни е или не,
да коментираме играта, какво е предадено силно, какво ни е липсвало,
но да не съдим актьора като личност заради измисления му персонаж.
Защото в крайна сметка, ако един герой ни предизвиква толкова емоции, значи актьорът си е свършил работата прекрасно.
Аз тук оставам с впечатлението, че вие се обиждате от ролята, която е дадена на Демет и искате час по-скоро тя да напусне проекта.
Rolling Eyes

# 276
Много добре си разбрана, Нези, затова няма нужва да изясняваш, каквото и да било, че по-мътно става.

# 277
Не знам кой е възмутения в случая.
Определено не съм аз.
Съжалявам, че направих опит за нормална комуникация.
Няма да се повтори.

# 278
Ледълче , много добре обосновано. Ешреф с тази си мания също има вина и аз не го отричам но донякъде и го разбирам ,защото цял живот търси Рюя и любопитството му че  най после е открита надделя и знаеха как да използват слабото му място.    

Нисан наистина хвърля ръкавицата към Ешреф с това посещение и снимка. Те първа предстоят много неща в историята и ново начало.

Кате много добре те разбирам и теб и момичетата ,защото назад в темите е говорено и обсъждано това за което сега някои се възмущават.
Прави сте че това не е само проект на Демет , а на всички и усилията са общи и успехите.
И аз не харесвам и подкрепям всичко на всяка цена с любимецът си и не сме си мълчали и за партньорки и сме реагирали бурно и емоционално.
Различни вкусове и виждания нормално е.  Ешреф много си го харесвам като образ  и е в челната класация , като  визия и сериал и най вече като взаимно партньорство и енергия и сработване.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 01:01 от femmi2

# 279
Нези,  който следи тази тема знае, че съществените критики относно "Ешреф Рюя" касаят слабостите в сценария и режисурата, а не играта на актьорите. Операторът го харесваме. Grinning
Демет аз най-редовно си я хваля, мисля, че съм на правилното място. Намирам я за много интересна актриса и искам да я виждам във вълнуващи проекти.
Мелодраматизмът е напълно излишен.

"Кüçüğüm":
Демет: https://www.instagram.com/p/DIxPLYqISWK/?hl=bg
Пънар: https://www.instagram.com/p/DKrc_0it5z2/?hl=bg

# 280
Зададох този въпрос, защото тук чета коментари, които казват, че едва ли не в този сериал няма нищо освен Демет, всичко друго е провал.(перифразирам, не цитирам)
Извинявайте, но това вече е не мнение, а прилича на заслепена фенщина.
Да обичаш даден актьор е прекрасно. Но когато свеждаш цял сериал до него, ти всъщност подценяваш и него. Защото нито една роля не може да блесне без партньори, сценарий, режисура и екип. Ако всичко беше „провал“, както твърдите, нямаше и Демет да има къде да покаже таланта си.
Eşref Rüya не е идеален, но е различен, смел, със собствена атмосфера. И да, за някои може да е твърде мрачен или сложен, може дори и да не му допада тематиката, но да твърдиш, че нищо не струва, освен Демeт и постоянно да насочваш вниманието към слабости( мисля,че ги има във всеки един сериал) е обида за целия труд, който стои зад този проект.
Eşref Rüya има много стойност извън Демет- идеята за сираците, конфликта между власт и любов, образът на Ешреф, който е изключително многопластов, и дори второстепенните герои, които придават цвят. Историята с Ешреф и неговата Руя, с която съдбата го среща години по-късно, също е доста интересна линия.
Но проблемът идва, от това, че омаловажавате всичко останало - историята, режисурата, рядко споменавате другите актьори. А всъщност сериалът е съвкупност от всички тези елементи.
Ако гледаш само заради един актьор, губиш половината смисъл, защото не можеш да видиш колко е силна драматургията, какво носят другите персонажи, как се преплитат съдбите им.
Също така, когато феновете поставят актьора над самата история, това пречи на обективността, превръща разговора в "Демет и останалите", вместо да се обсъжда цялостното въздействие на сериала.
И, да, не се изразих правилно като казах "проекта на Демет ", трябваше да кажа "проекта, с участието на Демет ".
Просто от момента, в който ви чета виждам критики само за него, а всички останали проекти, с нейно участие са възхвалявани от вас.
Затова и реших да попитам има ли някаква причина за това.
Не познавам творчеството на Демет, но от вашите думи излиза, че досега тя е участвала само в стойностни и прекрасни проекти и това е първия, в който се чудите, защо е в него.
Разбира се, че не може и не е задължително да харесваме всичко,  в което любимите ни актьори се снимат.
Но истинската лоялност към актьора е да го следваш и подкрепяш, дори когато проектът не ти е на сърце. Да признаеш: „Не ми допадна този сериал, но Демет играе страхотно.“ е здравословно и честно.
А когато човек казва, че „всичко друго е провал, освен Демет“, тогава вече личи, че не става дума за обективно мнение, а за чиста фенска пристрастност.
И може би точно в това е чарът- едни гледат Eşref Rüya заради историята, други заради образите, трети, само заради Демет. Всеки си има своята причина, но балансът и уважението към целия труд са важни.
Желая ви прекрасен ден!

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 07:35 от NeZ_9

# 281
Зададох този въпрос, защото тук чета коментари, които казват, че едва ли не в този сериал няма нищо освен Демет, всичко друго е провал.(перифразирам, не цитирам)
Извинявайте, но това вече е не мнение, а прилича на заслепена фенщина.
Да обичаш даден актьор е прекрасно. Но когато свеждаш цял сериал до него, ти всъщност подценяваш и него. Защото нито една роля не може да блесне без партньори, сценарий, режисура и екип. Ако всичко беше „провал“, както твърдите, нямаше и Демет да има къде да покаже таланта си.
Eşref Rüya не е идеален, но е различен, смел, със собствена атмосфера. И да, за някои може да е твърде мрачен или сложен, може дори и да не му допада тематиката, но да твърдиш, че нищо не струва, освен Демeт и постоянно да насочваш вниманието към слабости( мисля,че ги има във всеки един сериал) е обида за целия труд, който стои зад този проект.
Eşref Rüya има много стойност извън Демет- идеята за сираците, конфликта между власт и любов, образът на Ешреф, който е изключително многопластов, и дори второстепенните герои, които придават цвят. Историята с Ешреф и неговата Руя, с която съдбата го среща години по-късно, също е доста интересна линия.
Но проблемът идва, от това, че омаловажавате всичко останало - историята, режисурата, рядко споменавате другите актьори. А всъщност сериалът е съвкупност от всички тези елементи.
Ако гледаш само заради един актьор, губиш половината смисъл, защото не можеш да видиш колко е силна драматургията, какво носят другите персонажи, как се преплитат съдбите им.
Също така, когато феновете поставят актьора над самата история, това пречи на обективността, превръща разговора в "Демет и останалите", вместо да се обсъжда цялостното въздействие на сериала.
И, да, не се изразих правилно като казах "проекта на Демет ", трябваше да кажа "проекта, с участието на Демет ".
Просто от момента, в който ви чета виждам критики само за него, а всички останали проекти, с нейно участие са възхвалявани от вас.
Затова и реших да попитам има ли някаква причина за това.
Не познавам творчеството на Демет, но от вашите думи излиза, че досега тя е участвала само в стойностни и прекрасни проекти и това е първия, в който се чудите, защо е в него.
Истинската лоялност към актьора е да го следваш и подкрепяш, дори когато проектът не ти е на сърце. Да признаеш: „Не ми допадна този сериал, но Демет играе страхотно.“ е здравословно и честно.
А когато човек казва, че „всичко друго е провал, освен Демет“, тогава вече личи, че не става дума за обективно мнение, а за чиста фенска пристрастност.
И може би точно в това е чарът- едни гледат Eşref Rüya заради историята, други заради образите, трети, само заради Демет. Всеки си има своята причина, но балансът и уважението към целия труд са важни.
Желая ви прекрасен ден!
Аз лично не съм съгласна с написаното! Не пиша често, но следя лично тази тема от началото и, и смея да кажа, че никога не е омаловажавано нищо, което сте написали! Даже ако в случая Демет направи или попадне в кофти ситуация, винаги се казва, а не се защитава защото видиш ли само я хвалим тук. Мисля, че се настройвате погрешно и вкарвате някакво излишно напрежение! Chill! Blush

# 282
Страхувам се, че не мога да помогна People Information Desk Person

Нина Цветкова, благодаря Ви Hug

# 283
Нина Цветкова, съвсем честно споделих впечатленията си.
И специално уточних, че чета тук от началото на Eşref Rüya, така че не съм си позволявала да обощавам. Hands V
Уважавам всяко едно мнение, включително и вашето! Blush

# 284
Привет

Цитат
Сега Нисан е тук,дава му снимката ,гкеда го в очите и сълзите и се стичат ,и сякаш предава на мисловно ниво-Ешреф,ти ме отхвърли,но аз съм тази  ,но аз съм тук ,виж ме добре.Човек не цени това което  съдбата му е дала,водейки се от негови принципи и  решения,.Но дори и да разбереш,че аз съм Рюя,вече не е същото,аз съм друга-аз ти отдадох сърцето си ,тогава когато ти бе само един мафиот и убиец,а сега дори и да те оправдаят,аз имам сърце ,но не и душа за теб,ти просто накара душата ми да вижда всичко в черно и да не вярва на никой.

Това много ми хареса. Blush
Leddel
Flowers Sunflower

Общи условия

Активация на акаунт