Преждевременно стареене на плацентата

• 486
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, в 33г.с съм и вчера бях на преглед. Докторката ми каза, че плацентата е  3та степен на зрялост , но пък всичко останало с бебчето е наред, килограми, кръвотока също. В момента лекувам ентерококи на пикочните пътища, отделно преди 20на дни бях с хрема. Мислите ли, че това е оказало влияние, защото тя ме попита само дали пуша и дали има пушачи около мен. Има ли и други мами , които са минали през същото и могат да споделят опита си? И бихте ли дали някакви съвети как може да се забави зреенето и т.н., много ще съм благодарна! ❤

# 1
  • София
Прекарана вирусна инфекция може да окаже влияние, да.
Забавяне няма, нека следят околоплодните и кръвоснабдяване на плацентата (доплер)

# 2
Здравейте, в 33г.с съм и вчера бях на преглед. Докторката ми каза, че плацентата е  3та степен на зрялост , но пък всичко останало с бебчето е наред, килограми, кръвотока също. В момента лекувам ентерококи на пикочните пътища, отделно преди 20на дни бях с хрема. Мислите ли, че това е оказало влияние, защото тя ме попита само дали пуша и дали има пушачи около мен. Има ли и други мами , които са минали през същото и могат да споделят опита си? И бихте ли дали някакви съвети как може да се забави зреенето и т.н., много ще съм благодарна! ❤

Здравейте Simple Smile И при двете ми бременности в тези седмици плацентата ми беше със зрялост 3-та степен. Лекарите ми задаваха същите въпроси за пушенето – никога не съм палила цигара по време на бременност , нито у дома е имало пушачи. Бременностите ми бяха различни и не бих казала, че е имало конкретни състояния (боледувания и подобни), които да предизвикат по-ранното зреене, по-скоро към момента го приемам като нещо характерно за организма ми.
Но има едно голямо съвпадение и при двете ми бременности - децата ми са родени в 37-ма седмица след рутинни прегледи (след обичаен запис на тонове), при които и двата пъти установяваха разкритие от 6–7 см, без да съм имала особено ясни симптоми като силни конктракции и пр. И двата пъти отидох супер неподготвена и бях приета на момента, и двата пъти с бебе в ръцете след час и половина. Joy
Разбира се, това е само моят опит и не означава непременно, че и при вас ще е така, но бих ви посъветвала да сте информирана, да си следите състоянието и при съмнение да питате следящия ви АГ без колебание. Пожелавам ви спокойна бременност и леко раждане! ❤️

# 3
Яз бях с риск за прееклампсия и ми бяха казали да ям много протеини, било полезно за плацентата.

Общи условия

Активация на акаунт