С деца на сватба

• 1 313
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте.Водили ли сте,децата си с вас на сватба.Тази година сме на сватба,ще водим детето за първи път.Тя е на 3годинки и много се чудя,какъв тоалет да и облека..

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 23:42 от Moderator (Nikol)

# 1
Ние бяхме съвсем наскоро, но сме с момче на 2,5г. За официалната част беше с официално облекло-ризка и панталон. След това го преоблякох няколко пъти, понеже беше изпотен и мръсен от търкаляне по земята с другите деца Simple Smile.Така че, за момиченце предполагам ще е с рокличка(поне при момиченцата има избор),но имайте готовност за преобличане с по-удобни дрешки.

# 2
  • София/Севлиево
Големият сме го водили 2 пъти-като беше на 6 и на 11 години (втория път му бе много скучно и повече не сме го вземали).Малкият сме го водили на 3 кръщенета, които обаче си бяха цели сватби(по над 150 човека)-беше на 10 месеца и после на 2 години и 7 месеца (имахме две кръщенета в две поредни седмици)-много се забавлява.На първото кръщене бе първо с риза и гащеризон (официален),после го преоблякох с боди и къси дънки да му е удобно да пълзи.На другите две беше пак с ризи и официални гащеризони,не съм го преобличала(той се пази изключително чист).За момиченце със сигурност бих избрала красива официална рокля (и евентуално нещо за преобличане).И бих си осигурила някой, който да поеме детето когато му се доспи(че на едното кръщене си тръгнахме в 20:30, защото дребен тогава си ляга,а на другото спа на едни столове в данданията-нещо, което не бих повторила).

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 11:26 от Елислава

# 3
Струва ми се добра идея, ако има на разположение баба и дядо, които не участват в празненството, в правилния момент да дойдат и да вземат детето. Наблюдавала съм тази организация на две сватби, а веднъж и аз съм участвала и беше удобно за всички. Може би без бабата и дядото, но някои баби и дядовци с удоволствие се включват и даже предлагат такива схеми.

# 4
Не съм водила детето си като малко на тържество на което се подразбира, че ще е озвучено със силна музика. Предполага се, че и по някое време ще му де доспи и един от родителите ще трябва да се оттегли. В повечето случаи тържествата са на закрито и се пуши, друг фактор с който няма да направя компромис.

# 5
  • София
Водили сме всичките ни деца по сватби и по кръщенета през годините.
Най-малкият беше на 7 месеца, когато се омъжи най-голямата му сестра, даже сватбата беше в Италия, а после останахме и на по-дълга екскурзия. Беше точно на 2 г., когато втората му сестра подписа, а внучката ни беше на 9 месеца, но тържеството беше в тесен семеен кръг. Сега той ще е на 3 г., а тя на 1 г. и 9 месеца, когато (отново) втората дъщеря ще правят вече венчавка и голям купон.
Но нашите деца и пътуват много с нас от съвсем малки, а и винаги има наоколо желаещи да помагат на тези семейни събития (каки, батко, братовчедки, лели, баби и им е интересено). Е, поревават понякога, поспиват и т.н.
И на семейните ни тържества категорично не се пуши и музиката е съобразена и с това гостите да могат да се видят и разговарят, освен да потанцуват.
За дрешките за мен е важно да са удобни и да има резервни за преобличане. И задължително панталонче или клин, вкл. за момичетата, защото децата много се въргалят по земята.
Има красиви и практични дрешки в специализираните магазини.

# 6
За няколкомесечни може да се разчита някой да ги поема, за да не си развалят рахатлъка родителите, но дете на 3 г. няма никакъв проблем да остане до по-късно. То емоцията така ги завладява, че е удоволствие да ги гледаш как се забавляват. В края на май бяхме на бал във Варна и в полунощ едва забрах децата (на 6 г. и на 3 г.), за да ги прибера в хотела. Никой не искаше да си ходи.

# 7
  • София
За мен рахатлъкът е точно в това, че децата са с нас в такива моменти.
С големите деца е лесно. Изобщо не е проблем, защото за тях е пълен купон. Някои са и част от церемониите като "малки шафери" и го приемат много отговорно.
Нашият "батко" е роден през 2014 и на сватбите на каките си винаги е отговорник за пръстените. За първи път имаше подобен ангажимент, когато беше още на 5 и се омъжи голямата му братовчедка.

# 8
  • София
Водила съм и двете ми дъщери като малки на сватби. И винаги са били с официална рокличка.
Скрит текст:
Е, разбира се, като ѝ писне - сменям с клинче и блузка, след официалната част.
Ако сте близки - 3-4 годишна дама е перфектната шаферка.
Много се вълнуват децата, поне моите много се вълнуваха.

# 9
Дъщеря ми беше на 1г2м на сватба .. с кипра рокличка и много настроение 🤣
Никой не ми я е гледал, нито съм търсила...
Но ние децата си ги водим навсякъде с нас от бебета ..
Вече си ходят сами, защото пораснаха, но не съм си и помисляла да ги оставям, без значение повода ..

# 10
Водила съм детето на сватба, когато кумувахме, беше на 5 ненавършени и му ушихме специално костюмче,купихме му ризка. После с тези дрехи го водихме на бал на близко дете.
Но не е бил през цялото време. Взехме го на подписването, църковния ритуал и после имаше обяд за най-близките и родителите на младоженците. След това го оставихме при майка ми, ние се върнахме в следобедните часове, вече на място извън града, където беше организиран купон за приятели и нощувка. Там беше неуместно за деца, не се е пушило, но купонът продължи много след полунощ Така че на местата, на които беше детето, не е имало и как да се изцапа. На мен много ми хареса този тип организация, много добре се получи.

# 11
Спира ме това, че като им се доспи, някой от родителите трябва да отиде и до легне с тях. Отделно, ако стоим до късно или пием някоя чаша алкохол, сутринта не знам как ще се занимавам/е с тях.

Общи условия

Активация на акаунт