Черен списък на ортодонтите в София

• 587
  • 5
  •   1
Отговори
Ще дам началото на тази тема с Д-р Палмира Алагьозова. Тя идва веднъж седмично в София, но това е достатъчно да вземем грешно решение и да отидем при нея. Накара ме да извадя 2та четвърти зъба, 3 години и половина не успя да затвори отворилите се пространства, зъбите ми бяха като свободни електрони и не получавах никаква обратна информация от нея. Когато ѝ задавах въпрос, ми се отговаряше доста уклончиво, а ако не задавах въпроси, единственото, което чувах от нея, беше "Здравей", "Следващият ти час е на...дата" и "Чао" за цялото посещение. След 3 години и половина ми каза, че е време да свалям брекетите, а човек с просто око можеше да види, че не е дошло това време. Отидох на няколко консултации, на които бях шокирана, защото чух едно и също: "Трябва Ви най-малко още 1 година и презалепване на брекетите, защото тези не са залепени правилно. А и като гледам май сте били при по-възрастен ортодонт, защото тази система за ортодонтско лечение вече не се използва". Искам да обърна внимание, Алагьозова е професор в Медицинския университет (мислете, когато си пращате децата да учат там...). И така, желанието ми да се лекувам при по-опитен ортодонт ми струва много. Новият ми ортодонт е Д-р Ивелина Койчева, която препоръчвам с две ръце. Уникален професионалист, който се зае да оправи неадекватната работа на професорката. Нужни са ни повече професионалисти като нея! От моя скромен опит смятам, че преди началото на лечение, е нужно да съберем няколко мнения и да се уверим, че това е правилният специалист за нас!

# 1
А какъв беше проблема - нямаше място за всички зъби ли?

# 2
Д-р. Маргарита Брайнова. Хем заядлива, хем некомпетентна. Дъщеря ми на 16год беше с лек, бих казала козметичен проблем. Носи брекети 10 месеца, но след свалянето беше разместила двата предни горни зъба един върху друг, като за самата докторка това не беше проблем. Три месеца след свалянето започна изместване на централната ос.
Вече сме при друг Ортодонт, за да поправяме грешките на Брайнова.
Не ходете при нея. За тези 10 месеца смени три кабинета. За мен лично е конфликтна личност и не дава никаква документация във връзка с проведеното лечение.

# 3
А какъв беше проблема - нямаше място за всички зъби ли?
Според Алагьозова, да. Но за съжаление, не потърсих второ мнение тогава и само мога да гадая дали това е било правилна преценка, или не. Въпреки всичко е факт, че зъбите ми бяха като свободни електрони на моменти и тя ги местеше както си иска. Отваряха ми се пространства между различни зъби и доколкото знам това е нормално. Но в крайна сметка тя не успя да затвори разстоянията и каза, че е време да сваляме брекетите въпреки това.

# 4
На моя позната детенцето, разшириха му челюстта  чрез носене  метална пластина да му наместят зъбите без вадене.

# 5
  • София
Ако е дете, да. Но този метод не работи над определена възраст. И тук повечето ортодонти у нас дават заето или препоръчват вадене. А методите за разширяване на челюст при възрастни са други - има хирургично асистирана небцова експанзия, експандери с мини винтове и т. н. Е, колко ортодонти у нас работят с тези методи, в колаборация с лицево челюстен хирург? Много, много малко. Даже и не казват на хората за тези методи, камо ли да ги прилагат. Вярно, повечето са въведени отскоро и на запад, но не значи, че и ортодонтите не трябва да следят новите практики по света и да не ги прилагат у нас - впрочем, хирургично асистираната небцова експанзия е метод, познат от над 100 години, когато е открита дистракционната остеогенеза от руски лекар. Затова аз съм много труден пациент за тях.

Общи условия

Активация на акаунт