Booking.com – 12

• 14 246
  • 185
  •   2
Отговори
# 120
То е ясно, че има различни видове - с плащане веднага или плащане по-късно. Наблюдението е, че уж първите започват да преобладават, ама кой знае, всеки различно вижда. Освен ако някой не е направил стотина резервации, за да има представителна извадка.

# 121
  • СОФИЯ
Правят намаления. Големи вериги. Напр Бест уестърн в момента.

# 122
  • There I was on a July morning
Прави ли ви впечатление да има промяна при хотелите с безплатно анулиране и заплащането на сумата? Преди теглеше пари като мине тази дата, а сега каквото и да погледна иска заплащане веднага (и мога да канселирам до определена дата).
Зависи от политиката на хотела/мястото на настаняване. На мен ми се е случвало и преди години - с безплатна анулация до 2 седмици примерно, а парите ми ги дръпнаха скоро след резервацията. После анулирах и ми върнаха сумата, но ми бяха начислили и доста банкови такси, което не е коректно. Повечето места за настаняване теглят след изтичане на срока за безплатна анулация.

# 123
  • София
Вероятно все повече места за настаняване, които предлагат безплатно анулиране до определено време, ще почнат постепенно да дърпат сумите при резервация, а после да връщат. Начин да намалят фиктивните резервации, които уж им запълват капацитета, а после не се изпълняват.
Лично не съм имал такъв случай досега, но го очаквам наблюдавайки ситуацията.

# 124
Доста наясно съм как работи букинг. Последните 4-5дни гледах за нови резервации и на 99% от тези, които погледнах пише безплатно анулиране и “платете онлайн”.  При финализация на резервацията пише, че ще таксува “днес”. Отчитам го за промяна. Включително проверих хотели от минали резервации, които съм сигурна, че бяха с плащане непосредствено преди настаняването, но вече не са.

# 125
Има хотели, за които пише, че сумата ще се изтегли на еди коя си дата. Това също е вариант.

# 126
Доста наясно съм как работи букинг. Последните 4-5дни гледах за нови резервации и на 99% от тези, които погледнах пише безплатно анулиране и “платете онлайн”.  При финализация на резервацията пише, че ще таксува “днес”. Отчитам го за промяна. Включително проверих хотели от минали резервации, които съм сигурна, че бяха с плащане непосредствено преди настаняването, но вече не са.
Това е обвързано с периода в бъдеще, за който резервирате. Гледам апартамент в България за следващия уикенд. Плащане сега, безплатно анулиране до 23-ти. Същия апартамент с произволен уикенд в края на месец Май, ми отразява “Не плащате нищо до 19.05.2026.”.

# 127
Ами не...аз гледам за юни 2026 и изписва да платя сега в момента на резервация, а анулирането ми късно...до няколко дена преди датата.

# 128
Същата работа и при мен- няколко резервации с безплатна анулация ми излизат, че ще ме таксуват сега...Ами, ще ги пропусна тогава..., че са ми за след доста време и не само за мен. А, пък има и все още такива с дата на плащане или на място.

# 129
  • Sofia
Същата работа и при мен- няколко резервации с безплатна анулация ми излизат, че ще ме таксуват сега...

Ами, едното какво общо има с другото? Simple Smile

# 130
Коментираме промяната преди / сега.
Преди резервираш за лятото, дърпат парите преди датата.
Сега резервираш за лятото, дърпат парите в момента на резервация.
Това се коментира. Ти какво питаш..не се разбира.

# 131
  • Milano
Не съм попадала на такива резервации. Явно зависи от мястото за настаняване.

# 132
  • София
Аз съм забелязала, че за едно и също място за настаняване в приложението ми иска плащане сега, а в от браузър - примерно един месец преди датата на престоя. Но като цяло има тенденция за изтегляне на плащането по-рано във времето за мое съжаление. Аз често правя резервации за лятото от есента, за да си гарантирам по-ниски цени, но не искам да ги плащам изцяло 7-8 месеца по-рано, за капаро съм ОК, но то се предлага рядко. Засега съм успявала да намирам такива места, ще видим за следващия юни как ще е. Вероятно поради големия туристопоток занапред ще стане така.

# 133
  • Sofia
Сега резервираш за лятото, дърпат парите в момента на резервация.

Кога ще изтеглят парите, е без значение, щом резервираш с възможност за безплатна канселация. Не виждам никаква драма.
Дори бих казала, че текущата ситуация е по-благоприятна за сериозните туристи, които запазват места с умисъл и реални планова за пътуване, а не просто "е, така, да има". Или, примерно, да резервират по 10 места за настаняване, без да плащат нищо, 'щото имат техническата възможност за това, а накрая да ползват само едно или дори въобще да не отидат никъде. Ами, не е OK.
За мен, например, със сигурност е по-добре, защото никога не резервирам месеци предварително, а ако в някой частен случай го направя, нямам никакъв проблем да си заплатя, каквото трябва. Даже ми е по-сигурно така.
Надявам се, ако наистина тези промени са реални, да се задържат, защото така изборът няма да е крайно ограничен и ние, резервиращите на по-късен етап, все да духаме супата.

# 134
  • София

Кога ще изтеглят парите, е без значение, щом резервираш с възможност за безплатна канселация. ....

Ами за мен не е така. А и обичам да резервирам по-рано. Въпрос на предпочитания. Действително за резервации в близките дни моментът на плащане няма голямо значение. Но аз през зимата имам повече свободно време да правя планове и да избирам.
Наистина преди години всички резервации с право на безплатно анулиране бяха с плащане няколко дни преди датата на престоя, а сега такива са рядкост.
Писала съм преди и за нов проблем от последните 2-3 години - правиш резервация и после получаваш искане от домакина да си я анулираш сам по измислена причина, защото той има по-добро предложение да стаята или иска да вдигне цената. Единият път ми скроиха този номер в последния момент и то по платена резервация. Доста неприятно беше, но намерих разрешение. Останалите случаи беше малко след резервирането и не си го слагах на сърце - просто запазих друго място.

Общи условия

Активация на акаунт