Кадърна маникюристка - мит или реалност?

• 1 795
  • 40
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Дъщерята ходи при някаква, ама много трудно дава часове. Иначе гела държи.
Аз лично се правя сама, с обикновен лак. След като на няколко пъти ме препилиха при свалянето, не искам да се занимавам.

# 16
Прочетеното до тук ме озадачава. Предполагам, че повечето сте от София. Аз съм от дълбоката провинция и по стечение на обстоятелствата спрях да ползвам услугите на маникюристката ми преди 2 години. Надявам се скоро да подновя посещенията при нея.

Преди да я открия съм посещавала 2 други салона, единият от които ме разочарова като майсторлък при рисуването, а другият затвори, понеже маникюристката замина за чужбина. На нито едно от трите места обаче не съм се сблъсквала с лоша хигиена. Мислех, че е стандарт да държат на различни места почистени и използвани инструменти. Винаги пред мен са ги вадили от стерилизатора и може би по навик, са ги пръскали със спирт. Винаги маникюристките са работели с ръкавици и маски и по ковид времето държаха и аз да нося маска. Определено не мога да се оплача от хигиена и мерки за опазване на здравето. Колкото до дизайна - ако с маникюристката имате различни представи за естетика, нещата помежду ви няма да се получат - също като в любовта Grinning

# 17
  • Melmak
Мисля, че в по-малките градове често си ценят клиентите повече. Особено в много малък град. В София голямо текучество, много хора…

# 18
  • София
Според мен прекаляват както с цените, така и с важничането. Не стига, че са некадърни, но и нямат часове и трябва аз да се съобразявам с техните графици за месец напред. Напрягам се така и по тази причина започнах сама да си правя маникюра. Добре ми се получава, но пък аз обичам семпли нокти, без всякакви декорации, лепенки, ваденки и пр. А маникюр като на граблива птица направо ненавиждам Stuck Out Tongue Winking Eye
За украинките и рускините и аз съм чувала, но и там е трудно да се вредиш... Нормално е, като гледам с какви нокти се движат девойките още на по 11-12 години. Няма нито една с нормални нокти.

# 19
  • София
Предишният салон, в който ходех, беше именно със запазени часове за седмици напред. Работят безупречно, малко бавно, но пък изпипано. Обаче аз не мога да си планирам графика около маникюра си, да не говорим, че с очите си виждам как пристигат жени и ги вмъкват някъде си из часовете.

# 20
При украинки и рускини рядко ще видиш нокти с каквито ходят девойките. Те се придържат към по-изчистена и семпла визия.

# 21
  • Най-красивата страна
При моята маникюристка имаше хигиена,маникюрът ми издържаше по 25 дни без да имам отлепен гел.Не ми харесваше това,че избягваше да рисува и работеше мнго бавно.
Ходехме винаги двете с дъщеря ми,която тогава беше на 15г.
Но няколко пъти се наложи дъщеря ми да отиде сама.
Държала се по различен начин,скарала и се,нагрубила я..
И когато това се повтори ,намерихме друга маникюристка.
Обаче трагедия-на ден пети и двете бяхме с отлепен гел,а бяхме платили по 100лв. за маникюр,защото е френски...Каза,че понеже сме ходили на басейн ,затова се е отлепил гелът.

Сега от 6 месеца ходим в друг салон и сме доволни.
Млада жена с няколко години опит .
И хигиена има и рисува момичето и не ни бави много и на басейн ходим,не се е случвало до сега да се отлепи нещо..Не ми харесва това,че не работи в събота и неделя.Защото,когато дъщеря ми тръгне на училище е много трудно да отдели време за маникюр през седмицата.
Но бих пробвала при украинка или рускиня,защото чувам много добри отзиви за тях.

# 22
По-скоро мит... И аз в списъка с отчаяните.
Скрит текст:
Преди години си правех ноктите сама и смея да твърдя, че бяха идеални. Но с годините зрението ми се влоши, а и ме мързи. Започнах да пробвам салон след салон, ужас след ужас. По ковид времето спрях, после пак започнах и за бала на дъщеря ми просто търсех маникюрист, който да ми свали лака. Но както се очаква, всичко заето по това време, само в инстаграма на един салон в моя район видях един свободен час и то след 30 мин. Веднага звъннах и се изстрелях. Бяха 4 момичета, това, при което се паднах беше само на 17 г. и толкова мила, че сърце не ми даде да ѝ кажа, че искам само сваляне, затова се оставих в ръцете ѝ. Това, което направи ме срази! Тръгнах си с перфектен маникюр, какъвто дори не си бях представяла, че съществува. Около 2 г. живях в розов балон, маникюр, педикюр, никога не направи дори малка грешка, никога не съм имала отлепване или друг проблем. Изключително прецизност, бързина, хигиена. Обаче завърши училище, влезе студентка и спря да работи. Направо ми се ревеше... Продължих да ходя в този салон като пробвах при други две момичета. Не беше зле, но винаги имах забележка, например единия път дясната ръка беше супер, на лявата ноктите двойно по-дебели. Въпреки това сигурно още щях да ги правя там, ако не се бяха преместили на място, което не ми е удобно.
И пак започнах търсенето. До нас намерих маникюристка, която ми допадна като отношение и хигиена, но след първата седмица започваше отлепване. Дадох ѝ шанс няколко месеца, за да пробва различни варианти, не става и не става. После при друга - нокти на вълни и за капак, възпаление. Сега ходя при едно момиче, което като цяло се справя прилично, но някак си ми струпва базата на върха и странично като погледна не ми харесва формата. Поне издържат до другото ходене и ако не се заглеждаш много са ок. Педикюрът също е с компромис - няма специален стол и се правят едни гимнастики... и на палците линията в основата не може да я направи равна.

Навита съм да пробвам украинка или рускиня, но не намирам в западни райони. До метро също ме устройва, ако можете да препоръчате.

# 23
  • София
Аз ходя при моята маникюристка вече има няма 7 години и повече. По едно време обаче гела ми взе да пада... Реших, че проблема е в нея докато не разбрах, че проблема си е от мен обаче. Вероятно при вас не се касае може би за същата ситуация, но все пак има ли вариант?

# 24
Аз съм доволна от моята маникюристка. Нямам голям опит, т. е. била съм само при още 3-4 жени и от всички съм по-недоволна.
Правя основно педикюр, винаги ми пада гел лака от едно от пръстчетата, тя ми обяснила защо и знам, че и при друга ще бъде така.

# 25
Без да имам претенции за професионални знания по темата, но отлепването на базата от ноктите обикновено се дължи на омазнена нокътна плочка. Т.е. или изначално не е достатъчно добре обезмаслена при започване на работа или впоследствие се омазнява. Това може да е както по физиологични/хормонални причини, така и да се дължи на фактори от ежедневието. Споменавам го, понеже разнообразието от продукти не е чак толкова голямо - може би към 15 марки, с които маникюристите работят основно. За сравнение в ДМ има повече видове шампоани. Оставям настрана съвсем куче марка историите, които вече са съвсем опасни за здравето. И все пак, ако маникюристката работи с разпространени и известни продукти, не е задължително вината за отлепването да е точно в нея.

# 26
Вече 3 месеца не съм при нея. Нямам никакво отлепване при новата. Последния път нямах възможност да отида по-рано и даже стана малко над месец. Затова си мисля, че причината не е в ноктите ми.

Правя основно педикюр, винаги ми пада гел лака от едно от пръстчетата, тя ми обяснила защо и знам, че и при друга ще бъде така.
Когато не могат да направят нещо, винаги казват, че проблемът е в клиента. Но според мен не е така. Пробвайте и в друг салон, за да направите сравнение. Ако се притеснявате, че ще се разсърди, кажете ѝ, че по време на лятната ви почивка са паднали много си спешно се е наложило да отидете при местна педикюристка.

# 27
  • Melmak
На мен отлепване ми се случи само с една маникюристка. Бях отишла преди това при друга, направи ми супер маникюр като здравина, никакво мърдане и отлепване, но нямаше избор от цветове и се отказах от нея.

# 28
Когато не могат да направят нещо, винаги казват, че проблемът е в клиента. Но според мен не е така. Пробвайте и в друг салон, за да направите сравнение. Ако се притеснявате, че ще се разсърди, кажете ѝ, че по време на лятната ви почивка са паднали много си спешно се е наложило да отидете при местна педикюристка.

Имам много набразден и малък нокът от счупване, затова вярвам, че е права. Но пък може да пробвам, благодаря за съвета!

# 29
Ходя на маникюр от доста години, никога не ми се е случвало да ми се отлепи така цялото покритие. Само при една конкретна ми се случи и то след като ходих около година при нея. Склонна съм да вярвам, че препиляването има нещо общо.

Общи условия

Активация на акаунт