Великденски яйца ще боядиса мама за МАЙските деца!

• 12 795
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
  • Велико Търново
bdbaloni на Бетинка!Пожелавам и да расте много здраво,щастливо и умно!Да носи много радост и щастие на всички!
Целувки от мен и Божа!

# 151
Я да видим дали ще стане сега: http://snimka.bg/album.php?album_id=122831
Той тоя бански е само за снимки, не да го държа през цялото време с него!

# 152
Едно въпросче към мамите, които още кърмят: Докога мислите да кърмите? Аз съм в чуденка, защото моя палавник, вместо да намалява кърменията, започна пак като новородено  Crazy, през час, два си търси манджата, поне сучи най-много 5 мин.

Същата картинка и при нас  Crazy Особено ако сме си вкъщи постоянно ме рови под блузата. Иначе навън на разходка се баламосва повечко - е днеска само 3 пъти се сети. Общо взето през деня суче 2-3-4-5 пъти.. Понякога му идва музата и през час  Twisted Evil И това е независимоколко друга манджа е изял. А вечер картинката е - ни мой се опише  ooooh! Спи горе-долу 12 часа, през което време суче 10-30 пъти = това прави най-много през час, а най-често пред 15-30 минути. И си имам мазолче на едното зърно  Tired (и тука да се оплача). Та картинката е съвсем като новородено  Rolling Eyes. Е, поне количествата не са като в началото с литри, ама винаги му пускат нещо пустите цицки  Laughing За продължителността - суче секунди бувално - максимум 2-3 минутки (ама той от 1вия месец се насмуква за максимум 5 мин.) Абсурд да му задържа вниманието по-дълго. А в какви позииии - като маймунка подскача и се клечи около мен. Само като се приспиваме (винаги на гърда) - е тогава си откарва и 1/2 час или докато не го махна  Laughing До кога смятам да го кърмя - докато той сам се откаже.. Но не по-рано от 1ви клас  Joy
А сериозно по темата за зачестлото сучене - в кърмачесия в библиотеката има една тема за Инволюция на кърмата - виж я, ако не си - и мисля, че нещо такова се получава май  newsm78 Макар и да не съм особено сигурна..

# 153
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БЕТИНА! Да е здрава, весела, щастлива   bouquet

Той тоя бански е само за снимки, не да го държа през цялото време с него!
А би трябвало....  Wink  Sunglasses
Ех, АНИ.... страхотни покупки си му направила за морето... и аз по някое време ще трябва да потърся такива неща.

Борянче, направо на човек да му спре сърцето от това, което си преживяла. Наистина много добре сте направили, че сте запазили хладнокръвие... Дано по-скоро избледнее случката в съзнанието ви  Praynig  Hug
Кате, наистина правиш страхотни снимки!!! Килиан е страшно сладко детенце  Heart Eyes

Никола тази вечер такъв рев му удари като видя баща си постриган.... то човек да се чуди да се смее ли, да плаче ли?!?!
Иначе цял ден сме навън и се радваме на хубавото време.

Хайде, лека че нашето алкохолизирано семейство ще си пие другата бутилка мелнишко вино  Mr. Green

# 154
честит първи рожден ден на Бетинка. много здраве и веселие  bouquet
Ние сме много зле. Снощи виках и бърза помощ. Та ще чета и пиша утре, може би. Имаме си всички екстри, 39,5Т, диария, цяла нощ повръща и силно зачервено гърло. Но има нодежда.Само, че ме е страх да я оставям сама да не повърне.  Сори за ностроението, но не мога по весело за момента.
От нас лека и неревлива.

# 155
  • София
Гичо, дано Маги се подобри скоро  Praynig Бъди силна  Hug

А н и, много сладки банските и сандалките, накара ме да се размечтая за моренцетооооо 
 car003   grinning039  Nature Sunny

Денз, браво на Марто за попадението! Дано бързичко свикне! Ние в началото много се кефихме на гърнето, но като го сложих по дупе му удари един реееев... та засега няма да повтарям опита. 

Ние днес ходихме на консултация - този път има положителен прираст 200 гр и 1 1/2 см. По повод кърменето сестрата се опита да ми чете лекция да махам нощното, заплашвайки ме, че "Така до 2 годинки ще откара!", на което аз отговорих "Е, ако е до 2 само - ще Ви черпя!" и я хвърлих в размисъл  Mr. Green Всъщност се надявам догодина по това време да сме се ориентирали към приключване, но кой знае  newsm78 засега единственото сигурно е, че си караме основно на кърма и докато не се научи сам да се храни, май това положение няма да се промени... пюретата и най-вече храненето с лъжичка му писват скоропостижно след 5-10 л. и край - повече не ще! За сметка на това показва апетит към разни храни, които може сам да си гризка /е, тук не съм сигурна, че това е точният глагол, имайки предвид, че Косьо има само 1 зъб  hahaha обаче е факт, че сериозно дъвче човекът - оризови бисквитеки, краставица и хляб по 1/2 до 1 1/2 филии на ден не отказва Crazy /. В тази връзка - какво друго мога да му давам да яде сам?

Танче, и аз взех да се замислям много за РД. Бяхме решили да е у дома, но в това хубаво време ми се иска да е навън. С Бубилина обиколихме квартала в доста широк периметър, търсейки приятна сладкарница с двор и не намерихме  Confused Гледах и детските клубове, но сме твърде малки, за да оставим децата сами, а ми се струва неоправдано наема на детски клуб, в който ще тичам след детето... Снощи ми хрумна една малко нестандартна идея - да го празнуваме в Зоопарка. Хем има заведения, където да се настанят гостите, надали ще имат против да донесем тортата и най-вече е на открито и зелено и мъничките гости ще се радват на обстановката  cow smile3535  animal085  animal037  Animal Tropical Fish  261uu kyllmg . А и на големите сигурно ще им подейства добре - все пак са на детски РД.  Wink

# 156
Чвстит Първи Рожден Ден(на патерица) на Жасмина

Честит Първи Рожден Ден на Бетина

нека да за здрави , весели , засмени, мнго да слушкат и да радват всички в къщи

# 157
Руми, аз вече започнах освен оризови бисквити да му давам и солети да си гризка сам (като изчистя солта) и едни бисквитки на Хип, дето са като човечета му купувам. А краставица може ли да се дава? Аз незнаех!

Гичо , бързо оздравяване ви пожелавам! Сега в това променливото време пак много болнички, голяма гадост!

# 158
Здравейте МАЙ-ски мами и сладки бърборани!

ЧЕСТИТ 1-ВИ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКАТА СЛАДКА БЕТИНКА! Да е жива и здрава, много щастлива и късмета да не я напуска!

Мами, благодаря ви за съчувствието, дано на никой никога не се случва да вид0и такова нещо, но пак си мисля, че трябва да сме подготвени за всякакви ситуации!  Hug

Ани, още вчера исках и аз да ти предложа - нека свекърва ти си поръча нейната торта, пък ти си направи твойта - от сега мога да кажа коя ще бъде тортата на Ивко за 1-вия му рожден ден! В крайна сметка това е 1-вия рожден ден ден на детото ти, твоето дете, и ти едва сега можеш да си направиш кефа и да го отпразнуваш, защото преди 1 година ...... ние бяхме центъра на събитието по раждането, но не и главните участници. Точно ден преди да ни случи захласването на Никол, нещо ме беше обзело едно такова .... не мога да го опиша точно, чувство, но си мислех - какво пък толкова - рожден ден като рожден ден! Но сега разсъждавайки - не е така! Стигнах до заключението - живота може да се преобърне за 1 миг, затова трябва да живеем и да се радваме на всичко около нас, защото докато го имаме ние не го осъзнаваме, за съжаление. Затова съм решила ще празнвувам всеки празник, без резерви и ограничения, какво иначе е живота?

Ани, екипът ви за плажа е супер!

Денз, браво дано Марти от тук нататък ползва гърнето по предназначение. Аз лично мисля, че ни е още рано и ще изчакам по годинката.

gi4o_pi4o , стискам палци Маги да е по-доре вече и да нямате проблеми!

Hug по пухкавите дупаранки и лека и спокойна нощ!

# 159
gi4o_pi4o, не се отчайвай. Децата много бързо вдигат температура, но и много бързо я свалят. Давай лекарства, слагай свещички и искрено се надявам скоро да се подобри Маги и утре да няма температура.  Praynig
Ние държахме Криси с компреси с оцет и вода поне 1-2 часа докато му падне температурата.
Сега е доста по-добре. Само че явно се е уморил - цял ден спи.

Ани, много са хубави сандалките.
и ние сме почти готови за морето - имам бански и джапанки от Макси. Купувахме ги от Люлин преди няколко години. Тогава той беше на 1 год и 1/2. Смятам, че ще станат и на Криси.
Взех му сандали. Купих му надуваем басейн. Simple Smile А сме април.
Сега трябва да вземем някои неща за Макси и може да заминаваме.
Ани, моля те споделяй каква украса ще имате за рождения ден.

# 160
Здравейте момичета!
Нямам време да чета всичко...
 Олче страхотно оформление - както винаги! Heart Eyes

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БЕТИНКА!!!! Да е здрава и щастлива!

Днес срещнах ЮНос в Скай Сити и ми домъчня за вас... Толкова ми се иска да имам повече време...

Организирам сега кръщенето на Марти... В събота ще е - тогава е Свети Ма`ртин по православния календар... /ударението е на а/ и моя рожден ден...

Само да ви кажа, че Марти от 2 дни ме гушка като ме види и това е незаменимо чувство!!!!!! Разтапям се - с малките ръчички ме прегръща и казва нещо от рода - тъкатъка...   hahaha

Болничкате да оздравяват! Гичо дано скоро да се опарвите - моя лекар ми каза - свикни с тази мисъл, че децата се разболяват и така ще е за напред - не се шашкай /а аз съм голяма паника - знаете вече Wink/!

Целувки и прегръдки на всички!
[/b]

# 161
  • Varna
Благодаря за поздравленията. Снимки утре ще кача.  Деня изкарахме много приятно и весело.Може би аз се вълнувах най-много. Аз не съм привърженик на големи събирания, /така и за детенце е по спокойно/ не че рождения ден сме го запразнували от преди една седмица и ще го завършим в неделя май /тогава ще дойде свекито / Общо взето всичко беше посветено на Бетка -Разходки забавления вечерта  наши много близки приятели дойдоха. 
  За тортите  Една поръчахме миналата седмица от Неделя -торта. За днес я поръчахме в един цех за тортички в квартала, беше специално детска - тип домашна.
   Стискам палци болничките да оздравяват.

# 162
Добра Ви нощ !Дано освен мен и Инна да няма други будни по това време....но аз чак сега сколасах/че една камара с изпрани дрехи ми се беше натрупала...ама така е покрай празниците нещо му изтървам края.... Mr. Green/
Иначе-да се похвалим-ний сме вече 9 кг и 79см....което за пореден път доказва,че наш`то диване ще расте само на височина/явно на майка си се е метнал,че тати напоследък на пищност го докарва/........за зъбните проблеми/то май само аз видях проблем в това/било нормално-хематом се образувал и трябвало да се разнесе от самосебе си.....ако не се разнесе-щели да го цепнат/което ме наведе на мисълта как точно....че имам развинтено въображение,но това неможах да си го представя-Иво да даде на някой да му бърника из устата и то точно на никнещите зъбиnewsm78/
Гичо,децата боледуват...и колкото и да не ни се ще....и колкото и да ги пазим......но поне бързо им минава-ще видиш как утре Маги ще ти се ухили рано сутринта....и ще забравиш всичко-до следващия път/а като почнат да контактуват с други деца,особенно в яслите и градините-тогавае неизбежно/
Ани,много ви е джиджан банския...ама аз очаквах и манекена в него да видим...пък и да потренирате за морето-гледам екипирани сте вече.....Ние също се подготвяме-ама напоследък и двамата са решили,че нещо не им харесва къпането..../одеве и аз вече не издържах и се разкрещях...ама то просто не се издържа/...та незнам как ще им се отрази срещата с голямата вода newsm78
Денз,честито ви попадение...дано да ви стане навик.....
Руми,ние нали сме с повече зъби и вече давам парчета плод/ябълка,банан,киви/,бисквитки,по празниците бая козунак и курабии усвои хайвана.....от нашата манджа също редовно муфти/основно на мръвка и на хляб се радва/....но не давамли няма и ние да ядем/пък и неможе все да се крием......че то с тия партизански навици вече ставаме за подривна дейност/
За свекитата-аз като най-тренирана...ще ви кажа,че и спазването на дистанция не всякога върши работа-аз лично не я каня,не се обаждам почти по телефона...ама тя си идва...не се притеснява жената.........и си и казвам каквото имам да и казвам...ама като включи избирателното чуване.......но няма повече да се оплаквам от нея...само ще споделя как ме "зарадва"днес синчето й-снощи изпрах аз количката/след сума ти мрънкане-че нагоре съм винаги с две деца,поне пет торби...и няма как да я кача,накрая скъпоценния каза-в събота и неделя...те две минаха оттогава,но не е за сефте.... Mr. Green/,та оставих я аз да съхне-и сутринта гледам-няма я....и направо бях очарована,че се е сетил да я качи.....слизам аз с антуража долу в стаята и тъкмо да метна Иво-тя джвака...мокра,ама мокра......и естествено негова милост намятал и багажите/бях ги приготвила отстрани/  и всичко влажно Sick.....ание бързаме за консултация....накрая се натоварихме на количката от баткото/оная дето е 18 кг по каталог и може да се ползва за утъпкване на пътища/-и за да ми олекне му теглих една благословия по телефона....и познайте каква беше реакцията-първо,че съм неблагодарна,че не оценявам жеста му и ,че повече нищо няма да прави тогава ,пък.....и защо съм извадила тежката количка-какво толкова щяло да му стане на детето ако била малко мокра  Shocked.....е няма да навлизам в подробности какво точно последва,но за пореден път бях просто изумена.....по тоя повод утре сме поканени с децата на обяд навън/със суха-надявам се/ количка....но обещавам,че ще има затягане на дисциплината....особенно като чета тук за татковци дето си приспиват и занимават децата/а нашия се прибира да се изкъпе,вечеря,да порови в нет-а,да погледа филми....и май това е ooooh!/Извинявам се за лиричното отклонение-ама и аз като Ирка-да споделя,пък дано ми олекне поне малко...........Хайде,лека и спокойна.....и дано утре/то вече днес/ новините са само добри...и времето да е слънчево........и дано петък 13-ти да ви е на късмет Praynig

# 163
Добро утро!

Сервирам кафенцето и чая

Ги4о, стискам палци Маги да оздравява бързо  Praynig!

Ани, банският е много сладък. Аз на Килиан за плуването му слагам специални памперси за плуване, а имам и бански специални, но те му станаха малки и утре ще ходя да му купувам по-големики, че памперсите за плуване са си скъпички.
На Килиан му купихме пясъчник за къщата на Женевското езеро. Дано утре татко му да го сглоби и ще го снимам.
Чета, че на някои мами им направи впечатление снимката с Килиан, където той е на пясъка по чорапки. Тези чорапки всъщност са му "обувките". Четох една книга за обувките при децата и там пише, че прохождането е най-добре да стане на бос крак или с чорапки, за това аз съм се запасила с този тип "обувки", е имаме и един чифт за пред хората, но на Килиан му е по-трудно да ходи с тях.

Люба, много се смях на разказа ти с количката  Joy Joy, ама аз много щях да се ядосам и да не му говоря  Crossing Arms.

Руми, за гризкането аз давам сварени зеленчуци, нарязани на парченца и той си ги лапка сам. Също давам плодове - ябълка и круша парченца. Килиан ги гризе, дъвче и ако му са твърди все още ги плюе. Малко става мацана работа, защото после вървя след него и ги обирам. Снощи пък правих салата от марули и дадох на Килиан да си хапне - много му харесаха.

Тази нощ Килиан спа като къпан, ама Георги кошмар сънувал и като се навря при мен, пак не се наспах  Tired. Ама така е при децата...

За кърменето и аз оставам за сега на вариант до когато иска. Духи, ще се разровя в библиотеката да потърся статията.

Айде да свцршвам с писанията, че ме търсят.

Слънчев ден ви желая!

# 164
  • София
Добрютро  Grinning Много съм щастлива - отървахме се фиктивно с болницата! Води се, че ще ни изпишат в понеделник, а успяха да му направят прегледите за един ден и още в 5 часа ни пуснаха да си ходим  Grinning Само дето имаше великото преселение и притеснение... И за друго да се похваля - според докито Марти има голямо подобрение от последния преглед /през ноември/  Grinning Grinning Grinning Вече следи светлината, протяга ръчички към предмети, а и отделно диоптъра бил горе долу към -1 в сравнение с миналото лято, когато беше -7!!! Направо летя от щастие! Даже каза, че с растежа можело да се достигне що годе нормално зрение /с очила/ просто по бавничко... Това е най-хубавия подарък за рожденния му ден!!!
Честит рожден ден на патерица на Бетинка!!! Да е много щастлива и много да радва мама и тати!
Ани банския е страхотен! Да си го ползвате със здраве! А на свекървата не се връзвай - то ясно, че с добро няма да стане, явно е време за малко поскръцване със зъби! Тя и мойта свекърва не е цвете, в неделя за пореден път ме изуми с глупостта си. Ходихме в понеделник на вилата с бабите и дядовците, а Марти е в тъкъв период, че всичко лапа и се опитва да оближе и няколко пъти се смяхме, че екато кученце. И в колата навръщане какво да чуя - седнала и му вика "Мурджо, Мурджо не го лижи сега това"  Shocked направо онемях! И набързо и скръцнах, че моето бебе не е всъщност уличното куче... Та дотук с коефиента на интелигентност!
Дичо как е Маги? Дано да сте по добре вече  Praynig
Най-накарая успях да кача снимките от Дубай - за тези които имат време за губене http://snimka.bg/album.php?album_id=121570
Весел и слънчев ден  Hug

Общи условия

Активация на акаунт