Януарски бебешоци 2005'ІІ :)

• 11 344
  • 216
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета!

Относно аките - нашите стават зеленикави, когато съм пила лактогонен чай.

Да ви питам още нещо - от няколко дена гърдите ми са омекнали и затова беше и предишния ми въпрос - за приема на витамини и добавки, защото си мислех, че кърмата ми свършва. Почнах и по малко да изцеждам след като моята лакомия е яла.
Та новото въпросче е вашите гърди твърди и напрегнати ли са или не? Вчера четох една статиика, че като се нормализира количеството кърма гърдите ставали меки, но това не значело, че в тях няма мляко, но аз да ви питам и вас за по - голямо успокоение.

Това за моренцето е много хубаво, но за нас са си само мечтии за сега!

Поздрави и целувки на всички мами и бебоци от нас!

# 181
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз днес ходих на лекар. Каза ми, че кръвта от вчера може би е от спукан капиляр при цеденето. Кърмата ми била много добра и е доста. Гърдите ми са добре, не са напрегнати и са относително меки.
От антибиотика, който пих в края на януари може би съм се сдобила пак с гъбички, но ще разбера в понеделник.
Сега се връщаме от консултация. Не ни биха ваксина заради грипозното време, но ни измериха. Вече сме 5,450 кг. и 59 см. Добре се развиваме по всички показатели на педито. Каза ни да почваме вече с фитнеса за бебета - да я изправям с ръчичките, за да се стабилизира по-добре главичката.

Ние с мъжа ми мислиме бятото да отидем за няколко дни до Априлци с бебока. Миналото лято бяхме там след сватбата на "медени" 3 дни и ни беше супер.

# 182
Браво на Габи, да расте жива и здрава.
И моите "бомби" са меки, все си мисля че няма никой, но като се изцедя има и то много. Така че и теб това те е споходило вероятно.

# 183
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Вчера си купих помпа - спринцофка и като дръпна с нея все едно се отприщва бент. После мога да се доизцедя на ръка, защото с помпата мие много бавно и ме болят ръцете от дърпане. Но с помпата така ме болят зърната сякаш са ме вклюили към вулканизатор.

# 184
Алекс днес стана на 40 дни. Ходихме в църквата да ни четат молитва. А скоро че му правим и погачата.  Stuck Out Tongue
Гърдите и на мен са ми меки, но кърма си имам достатъчно. На мен никога не са ми ми били много твърди. Само първите дни ми бяха мако твърдички и това е  Grinning

# 185
И аз давам отговор за успокоение на Бори.... Grinning
Ако не се изцедя,например вечер след последното хранене, на сутринта стават много твърди. Иначе през деня са меки и имам кърма, и то достатъчно

# 186
Цитат на: dezyg
Вчера си купих помпа - спринцофка и като дръпна с нея все едно се отприщва бент. После мога да се доизцедя на ръка, защото с помпата мие много бавно и ме болят ръцете от дърпане. Но с помпата така ме болят зърната сякаш са ме вклюили към вулканизатор.

Ама това са доста гадни помпи, мноого смучат. Защо не си купиш някоя по евтина но от другите видове.

# 187
Цитат на: 11bobi11
Алекс днес стана на 40 дни. Ходихме в църквата да ни четат молитва.

Честито на Алекс!Да е жив  и здрав!

# 188
Цитат на: 11bobi11
Алекс днес стана на 40 дни. Ходихме в църквата да ни четат молитва. А скоро че му правим и погачата.  Stuck Out Tongue
Гърдите и на мен са ми меки, но кърма си имам достатъчно. На мен никога не са ми ми били много твърди. Само първите дни ми бяха мако твърдички и това е  Grinning

Честит празник на Алекс, да ти е жив и здрав...

# 189
здравейте! Какво установих с тези сокове-когато давам моркови-няма проблем, а ябълките ни разказват играта -плач,свиване и пръцкане. Иначе съм направила " активна гимнастика" по бабешкия начин-на един ластик опънат над  креватчето съм накачила играчки и дрънкалки-много им се радва,гука и се смее.
И както съм започнала в този дух на рационализации ми хрумна страхотна идейка за гумите на количката. Държим я в коридора,като след разходка миех гумите ,чакам да съхнат и я вкарвам в/у един найлон.Обаче -реших следното: 4 шапки за баня се нахлузват на колелетата и количката хем е чиста хем се возим и в апартамента.
Вчера на прибиране ни валя дъжд,но бебка остана суха-за разлика от мен и батко й. Е,това е засега от нас!

# 190
  • София
Tanny, ти си истински изобретател. Това за гумите на коликата много ми хареса. Само да не искаш да ти плащам за патент Grinning

desyg, радвам се за теб, че всичко е наред с гърдите. Моята помпа е също спринцовка, но като се научих да боравя с нея нямах проблеми. Ти не напъвай много. Като усетиш, че те боли спирай.

# 191
  • София
Браво и благоаря на всички, които споделят такива "хитринки" и на мен това със шапките за баня върху колелата ми хареса, макар, че ние не ползваме количката вътре в къщи засега.
Аз също вчера връзвах някакви дрънкалки на ластик на дръжката на кошницата, но уви никакво внимание Crossing Arms
Огромни благодарности на Слънце за идеята с лампичките, тази сутрин благодарение на тях поспах от 6:00 до 8:00. Не знам дали утре пак ще действат, но и един ден да е пак е нещо.
Аз в момента се опитвам да се преборя с нощното хранене и от 3 дена съм като сумнамбул. Засега ядем в 1:00 и се будим в 5:00, но аз тези три дена удържам фронта със залъгалка и я храня в 6:00 с идея като свикне да мръдна полека и вечерното към 24:00. Лошото е че като се наядем в 6:00 и не и се спи, а и се играе  ooooh! ... и ето тук се намесиха спасителните лампички Laughing

# 192
  • София
Цитат на: tanny
когато давам моркови-няма проблем, а ябълките ни разказват играта -плач,свиване и пръцкане.

Сигурно е въпрос на стомах. Аз, че съм голям човек винаги съм имала колики от ябълки и от грах. И затова ми беше странно, че захранват бебетата точмо със сок от ябълки и че на родилите секцио им разрешават пак само такъв сок.
Предполагам си даваш сокче от моркови, а по-късно сигурно ще сте готови и за ябълките.

# 193
Ааааааааааа за патента ще Ви пратя банковата си сметка на ЛС  Laughing  Laughing
А за сокчетата-да-за сега ще давам само моркови ! Misc Baby Bottle

# 194
  • София
Цитат на: Sania

Гале, ако пишеш на фонетична (ВР) буквата "ь" се намира там където на латиница е "Х". Ако си на BDS тогава буквата се вижда-тя е на клавиша, на който е латинското "А".

Страшно много ти благодаря, открих я буквата ЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬ
 People Angel  People Angel  People Angel  People Angel  People Angel  People Angel  People Angel

Вики за белЬото гарантирам, наистина има ефект.

Момичета да ви питам нещо /може и да сте го обсъждали тук, но аз не намерих нищо пшо въпроса/ някоя от вас водила ли е детето на 20 ден на черква?  bishop  Майка ми разбрала от нейна позната че се ходило преди 40 ден също на черква? Та се чудя какво да правя, да ходим ли утре или не?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт