Важно - машина за хляб - 2 част !

• 74 506
  • 835
  •   1
Отговори
# 390
  • София
...Отдавна исках да си взема фурна за хляб,но сега ми се наложи да избързам,тъй като малката поне за 3мес. не трябва да яде пшенично брашно и ще трябва да й правя някакъв хляб без пшеница.В сайта намерих рецепта за ръжен,но дали знаете рецепта и за царевичен.Ще съм ви много благодарна,ако ми кажете някоя     bouquet         

Този сайт ми се струва надежден, не знам дали заради глутена избягвате пшеницата, но тук има само рецепти за безглутенови хлябове:

http://www.celiac.com/st_main.html?p_catid=41

и тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=146360.msg2807110

Последна редакция: ср, 06 юни 2007, 13:36 от dimitrina73

# 391
Здравейте!
Днес и аз правих сладко в машинката   chef. Правих от череши, но......прекалих с лимонтозуто  Rolling Eyes. Малко е киселко, но се ядва. Добре, че направих само едно бурканче, че май само аз ще си го ям.

# 392
Блонди, наистина опиши точно какво се случва и получава с твоя бял хляб, за да се опитаме да помогнем. Това, което ми идва сега на примависта като съвет, е да следиш в началото топката - трябва да се образува хубава, еластична, мека топка, не трябва да полепва тесто по стените на контейнерчето, ако се случва така - добави още малко брашно, но внимателно с лъжица колкото е необходимо.
Първата ми пица от тесто, излезнало от машинката стана перфектна! Мъжът ми каза, че е абсолютно като истинска италианска пица. Със сигурност вече ще правя често пица, защото става много бързо, а и винаги има в хладилника какво да сложиш върху нея.

# 393
  • ГОре на черешата...
Първата ми пица от тесто, излезнало от машинката стана перфектна! Мъжът ми каза, че е абсолютно като истинска италианска пица. Със сигурност вече ще правя често пица, защото става много бързо, а и винаги има в хладилника какво да сложиш върху нея.
Даааа, откакто имам машина готово тесто за пици не купувам Naughty - това е най-вкусното, което съм яла Peace!

# 394
  • Paris
Даааа, откакто имам машина готово тесто за пици не купувам Naughty - това е най-вкусното, което съм яла Peace!
И аз така Peace

# 395

коя рецепта правите пица  newsm78

# 396
  • ГОре на черешата...

коя рецепта правите пица  newsm78
Трябва да излизам, става ли да ти я пусна довечера?

# 397
Снощи направих най- вкусния си хляб досега Heart Eyes- с Ементал и чесън( вместо Ементал сложих кашкавал " Домлян")

# 398
  • ГОре на черешата...
Тесто за пица

400 гр. брашно
1/4 кубче жива мая
2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
3 с.л. олио
230 мл. вода

# 399
Снощи направих най- вкусния си хляб досега Heart Eyes- с Ементал и чесън( вместо Ементал сложих кашкавал " Домлян")

А рецептата?  Flutter

# 400
  • Paris
За пица ползвам тестото за крокодила.

# 401

Коя е тя? Rolling Eyes

# 402
  • ГОре на черешата...

Коя е тя? Rolling Eyes

Виж тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=112929.0

# 403

А рецептата?  Flutter

320 мл вода
400 г пшенично брашно тип 550
2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
50 г Ементал (при мен настърган кашкавал)
2 с. л. масло (аз го разтопих и го прибавих към  водата, заедно с настъргания кашкавал)
1 ч. л.  чесън на прах
1 ситно нарязана скилидка чесън
1 ч. л. млян черен пипер
1.5 ч. л. суха мая (аз сложих 1 ч. л.)

програма- нормален и бял хляб

Добър апетит! Grinning

# 404
Amarena, най-вкусното ми хлебче досега. Мерси за рецептата.   bouquet

Пикантно, разкошно. Само със сиренце и чубричка и домати и краставици - вкусна вечеря.
Само че на мен ми глътна поне 500г брашно. Може би и маслото ми беше малко повече.

Общи условия

Активация на акаунт