Важно - машина за хляб - 2 част !

• 73 403
  • 835
  •   1
Отговори
# 660
Мама Цоцоланка - има грешка в таблицата!Забравих да ти кажа!Аз много се чудих и пробвах.Цялото време на бързата програма е 2.32,както пише накрая,но разчета е сгрешен!

Относно маята - правя винаги с прясна! PeaceИмам 3 опита със суха мая.Резултата е много по-добър с прясната мая!
Правила съм доста пъти хляб с вода,не с мляко и е много добре - нито ми е лепнело,ни нищо! Peace

# 661
  • В града на тепетата
Момичета,ама вие не спите ли Laughing?
Мама Цоцоланка,честита ти фурна сигурна съм, че няма да съжаляваш Wink.
И аз правя един Френски хляб,който харесвам,но рецептата е друга:1чаша вода,2с.л.мляко на прах,1с.л. олио,1с.л.захар,1ч.л.сол,3чаши брашно,1ч.л.мая
Рецептата я взех от страницата с рецептите за машина за хляб,но не помна на кого беше.Хлябът е хубав,но е по-малък,което ме устройва идеално,че пък ние не ядем много хляб,особено аз не ядях изобщо хляб преди да си вземем фурната, но сега нещата се попромениха Laughing.
Тази смес на д-р Емилова не е ли на фирма Техра,защото и аз си я взех от Метро,но още не съм я пробвала.? newsm78

# 662
  • В града на тепетата
cathie,забравих да питам в рецептата за Бирения хляб няма ли мазнина newsm78?Що се отнася за сухото мляко няма никакво разяснение
колко вода и колко сухо вещество,но ще измисля нещо Thinking.
pina,а за маята разбрах, благодаря ти  bouquet.

# 663
Момичета,ама вие не спите ли Laughing?

Не, не спим...То нали фурните работят нощно време, та и ние с тях.....

Момичета, терсене ми е с машината.....На ръка досега да си бях направила хляб и да забравя 100 пъти, дано уцеля хляба си.....Тъй като не ми се разкарваше до магазина, в крайна сметка в момента правя рецептата,която е дадена на опаковката на брашното на Емилова...Да го видя как ще стане и то..

Друг отчет - да,....от снощи 1-я хляб, вярно мирише на мая....И е соленичък малко,но...втория - този с кашкавала и чесъна - вид няма, уж вътре консистенцията не ми хареса,а е вкусен....Другият път само ще сложа повече кашкавал и чесън,че явно не съм посмяла сега.....Сега да го видя този как ще стане.....

Благодаря ви за честитките и на ЧерешОвка за нощната подкрепа!

# 664
Мама Цоцоланка , правилно ли насипа продуктите? Маята не трябва да влиза в досег с другите продукти, защото веднага започва да реагира.

# 665
  • В града на тепетата
Мама Цоцоланка,непременно пиши какво е станало с хляба на д-р Емилова и дали ти е харесал,че и аз мисля скоро да го направя.
Иначе аз винаги слагам по-малко сол отколкото е дадено в рецептите.
Успех Peace.

# 666
Мама Цоцоланка , правилно ли насипа продуктите? Маята не трябва да влиза в досег с другите продукти, защото веднага започва да реагира.

Ей това нещо ме хвърли в размисъл и предположения.....В крайна сметка - сухата мая - трябва или не трябва да се смеси с брашното?
2. Как се слага тогава сухата мая,а прясната?
3. Как я слагах до сега маята - първият път в брашното, 2 и 3 опит - солта, захар и зехтин в единият край, маята в другият - като скарани......Бъркам ли?И отдолу - течност, после брашно и накрая сърдите подправки!

# 667

Ей това нещо ме хвърли в размисъл и предположения.....В крайна сметка - сухата мая - трябва или не трябва да се смеси с брашното?
2. Как се слага тогава сухата мая,а прясната?
3. Как я слагах до сега маята - първият път в брашното, 2 и 3 опит - солта, захар и зехтин в единият край, маята в другият - като скарани......Бъркам ли?И отдолу - течност, после брашно и накрая сърдите подправки!
Аз когато правя със суха мая слагам продуктите по следният начин: течност, сол,захар, брашно,мая. А когато ползвам прясна мая, разтварям маята в течността (вода или брашно), а солта слагам след брашното.
 Peace

# 668
  • ГОре на черешата...
Маме, тя Красуна отговори вече, ама и аз да кажа - винаги отдолу течностите - вода/мляко, олио, разбити яйца+сол. В малко от хладката водичка си разтваряш прясната мая и там слагаш захарта. Продуктите винаги да са със стайна температура.
Ако ползваш суха мая - продуктите пак в същия ред, само моята отгоре в кладенче в брашното.
Успех!

# 669
Днес и аз се сдобих с хлебопекарна - Клатроник бяла, от промоцията на Бон Апети.
Направо ме изумиха с експедитивността си - вчера по обед я поръчах, днес по обед я получих, като имах и подарък един брой на списание Бон Апети! Laughing

Изчетох прилежно цялата тема! Много полезна информация сте споделили! Hug
Определено ще вървя по вашите стъпки!

Все още не съм разопаковала машината и не съм я разгледала, но от прочетеното в темата не разбрах едно нещо: Thinking
тези бъркалки кога и как се вадят, или се пекат заедно с хляба?!?

Очаквам информация, моля!

# 670
Червена Соня Simple Smile ,бъркалката може да се остави и да изчовърка от вече готовия хляб.Това е официалното предложение на производителите!
Аз след последното (второ) премесване,което прави машината и преди последната ферментация бръквам и вадя!Така си втасва после хляба,изпича се и няма вътре бъркалка! Peace

# 671
Pina, благодаря за бързия отговор! Heart Eyes

А как да разбера, че това е последното премесване на тестото?  По времето ли да се ориентирам някак, или как?

Не съм много наясно с тази работа... Thinking

# 672
Моя грешка, ти хубаво си написала - второто премесване, ама като не чета...

а иначе бъркалките къде се намират точно - отдолу, отстрани на тестото?

# 673
  • ГОре на черешата...
Моята бъркалка е една и не я вадя. Като пусна машината повече изобщо не следя какво става. После като тръсна контейнера да излезе хляба тя обикновено си остава в контейнера. Ако ли не - изчовърквам я.

# 674
Аз никога не съм вадила бъркалокта предварително. Когато хлябът стане готов и го вадя от казанчето, той сам си се отлепва от бъркалката. Никога не ми е оставала в хляба  newsm78. То, никога не е късно, де  Laughing. Но и моята машинка е с 1 бъркалка, може би при тези с 2-те е по-трудно.
Мама Цоцоланка, аз ползвам само прясна мая! Правих няколко пъти със суха и нещо не се получи. Не можах да си обясня защо  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт