🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXVI 🎬

• 13 377
  • 246
  •   2
Отговори
# 180
Всеки си има виждане . На мен Марго ми е една от пребутваните актриси в последно време както се изразих . А и честно казано предпочитам по класически красиви актриси . Прекалено секси ми е Марго Роби от типа на Меган Фокс и Анджелина Джоли . Но и все пак уважавам и хората които я харесват. Както казах аз я харесах много като Харли Куйн в " Отряд Самоубийци " , може би и тя беше причината да го догледам този филм . В " Легендата за Тарзан " също ми хареса . Но най много ми допадна наистина във " Бомба със закъснител " . Не ми е любимата актриса , но не отричам че има и сполучливи роли .

# 181
Меган Фокс не съм я гледала във филми, но Анджелина Джоли е сто пъти по-хубава от Марго Роби, просто няма база за сравнение. Нито пък мога да нарека Марго секси. Нея съм я гледала единствено в "Аз, Тоня", филм, който гледах, защото Себастиан Стан участва в него (даже се счита за един от първите му по-успешни, което за мен е адски нелепо, защото той е ужасно талантлив и има къде-къде по хубави роли, макар и не толкова известни). Та, нито я знаех въпросната Тоня коя е, нито харесах Марго Роби в ролята (затова и не гледах "Барби"). Според мен Марго Роби може като визия по-скоро да се приспадне към актрисите тип 'хулиганки', въпреки, че и от това е доста далече... Прекалено много я бутат и това отблъсква...

# 182
  • София
Марго Роби направи чудесна роля като кралица Мери Стюарт. Игра също и във "Вълкът от Уолстрийт", "Сбогом, Кристофър Робин" и "Имало едно време в Холивуд".
Тук не е подходяща, но е добра актриса.

# 183
  • Галифрей
Като гледах трейлъра пак не показват толкова основният сюжет на романа на Емили Бронте. Къде е мрачността, вятъра и хълмовете? Те ги показаха за две секунди. Показват различна история. Като излезе ще видим. Лично на мен Брулени хълмове не ми е любима книга. Предпочитам на другата сестра Шарлот Бронте “ Джейн Еър” на мен ми е любима адаптацията от 2006 ❤ Пак има мрачност,студ и сложни персонажи но пък е хиляди пъти по различно,  защото мистър Рочестър и Джейн имат красива любов въпреки трудностите.

# 184
  • в сърцето на един мъж...
Като гледах трейлъра пак не показват толкова основният сюжет на романа на Емили Бронте. Къде е мрачността, вятъра и хълмовете? Те ги показаха за две секунди. Показват различна история. Като излезе ще видим. Лично на мен Брулени хълмове не ми е любима книга. Предпочитам на другата сестра Шарлот Бронте “ Джейн Еър” на мен ми е любима адаптацията от 2006 ❤ Пак има мрачност,студ и сложни персонажи но пък е хиляди пъти по различно,  защото мистър Рочестър и Джейн имат красива любов въпреки трудностите.

Джейн Еър с Тоби Стивънс е уникално добра екранизация! Heart

# 185
  • Галифрей
Като гледах трейлъра пак не показват толкова основният сюжет на романа на Емили Бронте. Къде е мрачността, вятъра и хълмовете? Те ги показаха за две секунди. Показват различна история. Като излезе ще видим. Лично на мен Брулени хълмове не ми е любима книга. Предпочитам на другата сестра Шарлот Бронте “ Джейн Еър” на мен ми е любима адаптацията от 2006 ❤ Пак има мрачност,студ и сложни персонажи но пък е хиляди пъти по различно,  защото мистър Рочестър и Джейн имат красива любов въпреки трудностите.

Джейн Еър с Тоби Стивънс е уникално добра екранизация! Heart

Да и каква  химия имат само. ❤😍 Двамата са били родени за тези роли! Наскоро ги гледах  пак ах толкова е емоционално и красиво!

# 186
Тази версия я дават в момента по Епик драма.

# 187
Преди малко гледах " Знам какво направи миналото лято " . Средна работа , очаквах малко повече честно казано , имаше доста тъпи диалози и реплики . Най ми хареса обаче завръщането на Фреди Принц Джуниър , Сара Мишел Гелар и разбира се на Дженифър Лав Хюйт . Няма да разкривам нищо , освен че останах изненадана кой е убиецът . Давам му оценка 6 / 10 .

# 188
  • София
Много силен старт на Заклинанието 4: Последно причастие (2025) навсякъде по света. 😊
Само за 3 дена вече е на печалба.
Бюджетът на филма е $55 млн. а световният приход е $194,006,121

У нас също тръгва супер-мощно. В България изключително рядко хорър филм прави около 100 хиляди откриващ уикенд, а този филм направи 350 хиляди?! 😮

# 189
  • Варна
 Ако ,,Weapons"  https://www.imdb.com/title/tt26581740/ е хорър ( supernatural, witch ), то аз съм натурална блондинка.За мен е dark comedy. Забавлявах се, а младият Cary Christopher/Аlex , тоолкова сериозен, хареса ми.

# 190
Гледах "Тъмна дарба" (The darkest minds), в Читанка видях, че има и книга.
Типичен тийн филм, подобен много други - деца с дарби, които са преследвани от възрастни и от други деца, в комбина с възрастни. Борци за свобода, "великата ни кауза" и т. н.
Беше приятно за гледане докато Кланси не се метна върху Руби, а когато червените подпалиха лагера и всички тичаха нагоре-надолу в пламъците без никой да е пострадал, стана ясно, че това е поредната боза.

# 191
На мен "Weapons" ми беше забавен и интересен.  Имаше мистерия , имаше ужаси и имаше черен хумор . Аз харесвам такива филми . Хареса ми как си го получи вещицата накрая .. Няма да разказвам как за тези които не са гледали . Давам на филма 8 / 10 . Не ме отегчи за разлика от " Знам какво направи миналото лято " които гледах миналата седмица . Нямаше тъпи диалози и реплики . А тази вечер ще гледам " Дългата разходка " най накрая.

# 192
  • София
Заклинанието 4: Последно причастие (The Conjuring: Last Rites) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt22898462

Гледах го на кино.
Хареса ми, но от друга съм и леко разочарован, защото това ми е един от най, най-любимите хорър поредици. А за Ед и Орейн Уорън съм чел много.

Реално това е краят на историята. И затваря тяхната Вселена.
В крайна сметка имаме едно достойно и сантиментално завръщане към корените на франчайза, с повече внимание към семейните елементи и личните истории на с-во Уорън, отколкото някои от спинофите.
Беше избран подходящ финал за края на героите.

Плюсове:
Хареса ми, че имаше камео участие на истинската Джуди Уорън, както и че ни показаха оживелите герои от предните филми сред гостите на сватбата. Винаги съм харесвал тези намигвания.
Патрик Уилсън и Вера Фармига никога няма ми омръзнат. Любимите ми 'Ловци на демони' (във филма имаше доста шегички с Ловци на духове, хаха).

Минуси:
Сюжетът е предвидим и не изненада с нищо. Твърде дълъг ми дойде филма, като най-интересното беше побрано в 30 минути максимум. Филмът си личи как иска да е епичен и прекалено много вдигна очакванията с 'Последният голям случай, който ще е най-големият и нашите герои ще се сблъскат с невиждано демонично зло, което ще ги промени завинаги' - Мхм? Какво казахте?
-
7.0 / 6.5

# 193
Аз ще чакам " Заклинанието 4" онлайн . Връщам се от " Дългата разходка " . Хора от доста дълго време не съм гледала толкова добър филм , не е поредният ужас от който да знаеш какво да очакваш и да няма изненада . Чела съм книгата както казах , но филма ми надмина очакванията . Изпитваш всичко от физическата болка на героите, до емоционалното изтощение . Този филм го слагам на нивото на " Зелената миля " . Има моменти просто на който няма как да не се разревеш.  За мен филмът е 11 / 10 . По добре вместо да гледате поредният филм на ужасите с предвидим сюжет , отидете на " Дългата разходка " . За мен този филм трябва да бъде сред Оскарите .

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 21:51 от Жасмина 94

# 194
  • София
Никой 2 (Nobody 2) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt28996126

Става за едно гледане.
Като първият филм. Малко хумор, малко тупалки.
Не закачайте човека - той е просто на семейна ваканция!
-
6.0 / 6.5

Материалисти (Materialists) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt30253473

Същото. Окей за едно гледане. Не ми беше скучно. Имаше приятни моменти.
Но и твърде предвидим. Нищо различно не видях. Клише, но ти става малко готино на душата.
Дакота Джонсън си личи как се старае и това е големият и минус. Това старание не бива да се вижда, когато се вижда, значи не ставаш.
-
6.0 / 6.5

Бамби: Сметки за разчистване (Bambi: The Reckoning) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt23621682

Британски независим хорър филм.
Представете си сладкото Бамби от Дисни анимацията в мутирал брутален звяр, който разфасова хора.
Разбира се има си причини. Издевателството на хората над природата. Сеченето на дърветата, ловът над животните, изхвърлянето на биологични отпадъци и т.н. И природата/гората отвръща на удара!
Хубава идея, но калпава реализация. Жалко за което.
Все пак ми е над чертата и хардкор хорър феновете трябва да го изгледат.
-
5

Голо оръжие (The Naked Gun) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt3402138

Забавлявах се. Посмях се на воля.
Оригиналът си остава класика, но този филм определено е една от приятните изненади на годината.
Имаше искри межди Лиъм Нийсън и Памела Андерсън. 🙄
-
7

Затворници в Бордо (La prisonnière de Bordeaux / Visiting Hours) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt30851085

Френска социална драма с много претенции. В главната роля великата Изабел Юпер.
Не и този път! Генерално имам проблем с френското кино през последните години. Имат някои избухвания, но повечето им филми са негледаеми.
Чак за четворка не е, но ми писна и ще го порежа.
-
4

Войната на семейство Роуз (The Roses) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt31973693

Хареса ми.
Римейк на стара класика (и литературна и филмова).
Въпреки че са променили концепцията и този филм не е толкова мрачен и жесток, по-скоро в крак с новите реалности. Двамата герои не са толкова токсични, като комедията преобладаваше. На финала дори имаме нещо като примирие и порив за ново начало и рестарт, НО... 😉
Не знам, не знам, сложно ми е да преценя, но пък съм голям фен на Бенедикт Къмбърбач и Оливия Колман, така че това пък е голям плюс лично за мен. А и двамата играят та се къса. Сравнение с Майкъл Дъглас и Катлийн Търнър също ми е трудно да дам, защото се изискват и по-различно поведение от актьорите.
Давам една оценка някъде по средата, за да се измъкна. Честно казано се затруднявам да дам адекватна оценка.
-
6.5 / 7.0

Хванат в кражба (Caught Stealing) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt1493274/

Голям фен съм на Дарън Аронофски. Във филма участват Остин Бътлър и Зоуи Кравиц и синопсиса беше обещаващ.
НО... Какво по дяволите беше това??? 😮
Няма да се впускам в дълги съждения. Най-слабия филм на Ароновски. Категоричен съм. Досаден, банален и предвидим. Отделно още в средата на филма се случва нещо, което лично за мен обезсмисли цялата втора половина от него.
Не съм съгласен с тази висока оценка в IMDB.
-
5.0 / 5.5

Домът (The Home) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt17023012

Пореден хорър тази година. Повече трилър отколкото хорър, но да.
Останах разочарован. Слаб и предвидим филм с лош каст и не добър тайминг.
Чистката беше много, много по-добър от този.
Само за крайни фенове на жанра!
-
5.0 / 4.5

Общи условия

Активация на акаунт