🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXVI 🎬

• 21 590
  • 383
  •   3
Отговори
# 30
Аз съм почти не на анкетата, хаха.
Малееее, да, музиката от Мръсни танци (че и 2), как забравих! Особено ме дразнеше по тази линия песента на Шакира “Hips don’t lie” (оригиналът е от Мръсни танци 2 и е по-добър). Значи имам само два любими ost.
Гледала.съм Мръсни танци 50пъти. Не ходехме на училище, в 5ти клас, и превъртахме видеокасетката, понякога и с молив

# 31
  • Карлово
Много добри филмови теми споделяте. Благодаря.
Mои любими теми:

# 32
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Да, саунтрака на Убий Бил 1 и 2, Последния мохикан с великата мелодия, Професионалистът с Жан Пол Белмондо и маестро Енио Мориконе, Ромео и Жулиета на Франко Дзефирели, мелодията на Отнесени от вихъра, музиката на Птиците умират сами.
Ето част от любимите ми:
Kill Bill - The Lonely Shepherd (Gheorghe Zamfir)
Скрит текст:

The Last of the Mohicans - Promentory
Скрит текст:

True Romance - You're So Cool - Hans Zimmer
Скрит текст:

Le Professionnel - Chi Mai
Скрит текст:

И още един сериал с култова музика и песен
Châteauvallon - Herbert Léonard
Скрит текст:

Музиката на Полицая от Сен Тропе
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 21:45 от Jess!

# 33
  • София
Имаме две премиери през изминалия уикенд:
Weapons е на +$32млн. печалба след световен приход от 70 млн. за премиерния си уикенд при бюджет от $38 млн.
Freakier Friday също вече е на печалба! Бюджет: $42 млн. / световен приход за премиерния уикенд: $44.5 млн.

В САЩ/Канада вече окончателно може да се каже, че Супермен спечели надпреварата с Ф4 и то убедително.
В България е обратното. Тук феновете на ДиСи са много малко.

# 34
  • София
Гледах вчера Freakier Friday. Много се смях, малко поплаках. Много ми хареса, направо като за продължение не ми се вярваше. Даже пак бих го гледала. 😃

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 10:57 от sea.sea

# 35
Сигурно и аз ще го гледам, защото харесвах първия, имах истинско двд (не от вестник) и съм го гледала много пъти. Ревютата не са много добри, но все за едно гледане ще стане.

Вчера изгледах Милейди, първият ми хареса повече.
Скрит текст:
Д'Артанян много тъпо обвини милейди за смъртта на Констанс, когато очевидно Бъкингам беше отговорен.

# 36
Шантав Петък е класика . Обичам го този филм . Заедно със " Рок училище " ги слагам в графата " Любими музикални филми " . Ще гледам новата част задължително тези дни .

# 37
  • Галифрей
Гледах и аз  “ Шантав Петък” 2 мислех,че ще го прецакат нали обикновено като правят продължения са кофти. Но филмът е сладък както първият има пак това завръщане към носталгията 00s комедии и за моя изненада ми хареса, много добре направен и забавен. Линзи Логън си е топ мацка ❤

# 38
  • София
Без да ги оценявам в момента (докато пиша), помислете и за "музики" в наши филми: музикалните "Оркестър без име" и "Жигулито"; от Козият рог, Дяв.гърло 1 (макар използваната тема да не е наша), Осъдени души...
ПП. Гласувах в анкетата.

# 39
Не видях да сте споменали Interstellar Main Theme, естествено дело на Hans Zimmer. Велик е този човек!

# 40
  • София
Много съм доволен от вчерашния маратон.
И двата филма са хубави и ги препоръчвам! 😊

По-шантав петък (Freakier Friday) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt31956415

12 години по-късно - готови ли сте за още по-откачен петък? 😀

Много се забавлявах. Този филм ме върна поне две десетилетия назад, когато романтичните комедии вървяха, защото бяха забавни и естествени, а не бяха използвани като оръжие в културна война, дело на промити мозъци.

Много приятен сценарий и диалози. Чудесен каст.
-
7.5 / 7.0

Оръжия (Weapons) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt26581740

Седемнадесет деца изчезват безследно в една нощ. Тази ужасяваща мистерия хвърля в смут малкия и иначе спокоен Мейбрук.
Това е накратко сюжетът на филма.
Дори само като прочетете това, съм сигурен, че вече се ужасявате. А след като изгледате филма - не знам дали някои от вас ще могат да спят спокойно...

Първо искам да похваля сценария и диалозите - на много високо ниво са. Историята е разказана от няколко гледни точки, което не е типично за този жанр, но именно това и придава завършен и реалистичен облик. Сякаш гледаме криминална мозайка и постепенното и нареждане.
Монтаж, операторска работа, декори, ефекти - всичко е на най-високо ниво!

Краят е много жесток и не е за хора с по-слаби нерви. Имам предвид конкретна брутална сцена малко преди финала. За самия финал няма да издавам нищо - добър ли е, лош ли е или сладко-горчив, ще споделя само с вече изгледали филма в скрит текст.

След прожекцията си личеше, че хората в залата (имаше поне 20 души) бяха харесали филма, но и шокирани от немалко неща в него.

Ужасът се натрупва бавно и методично, но когато започне, наистина държи зрителя. Кръвопролитията са интензивни и стряскащи, а някои сцени са откровено гнусни.

Но защо е всичко това по дяволите? Какво иска да ни каже режисьорът?
Според мен не бива винаги да търсим дълбока философия - това е преди всичко психологически хорър трилър/мистерия. Но суровият реализъм определено е търсен ефект.
Автоматът, който се появява като ''знак'', и тонът на филма ме навеждат на мисълта, че по този грозен начин - с включването на 'паразитната вещица - Зак Крегер иска да ни покаже задълбочаващите се проблеми с насилието в училищата в САЩ, както и отражението им върху цялото общество.

Препоръчвам на твърдите хорър фенове и на ценителите на по-различното кино (този филм е много повече от поредния хорър). Но предупреждавам - има вероятност чисто емоционално да не се почувствате добре.

Ако някой има въпроси за филма или нещо не му е ясно, можем да обсъдим със спойлери. * 😊
-
7.5 / 8.0

# 41
А след като изгледате филма - не знам дали някои от вас ще могат да спят спокойно...

Спя си съвсем спокойно Yum, а принципно съм шубе.

Скрит текст:
На моменти Гладис много ми напомняше на "То".
Видът й, същият маниер на говорене и дори помахването в гората е едно към едно.

Имам един въпрос:
Скрит текст:
Защо накрая децата не бягаха с разперени ръце?

# 42
  • София
Защото според мен
Скрит текст:
те вече не бяха под контрола на вещицата.
Но уви, остават 'живи-мъртви', просто защото демона (тя не е точно демон според мен, но нарочно го пиша, защото отказвам да повярвам, че има толкова жестоки хора, които да не се обладани) прекалено дълго се беше хранил от тях. И уви, аз не видял светлина в тунела. Ще си останат така, изпразнени. Брутално е. 😥

# 43
  • София
Дяволо, благодаря за "оръжията". Вече го има където трябва (в "плод-зеленчука"), но релийзът е мн.голям и ще изчакам друго копие. Впрочем, за всички: нали знаете, че Weapons е с първоизточник 2007-а (реж. Адам Б. Лау, който нищо не ми говори, но се сетих, че май съм гледал онова древно копие).
Идвам за да обадя, че поне при "зелките" е "излязъл" един хубав стар фински психотрилър:
Скрит текст:

# 44
Скрит текст:
Да, тя беше обладана, но децата бяха под влиянието на същата магия.

Защо трябваше някой да ги храни?
Тя можеше да ги накара да се хранят сами, както използва полицая да извика учителката и бащата да влязат в къщата.

Защо пожали детето?
В една от сцените показаха бащата (вече под нейн контрол) в полицейското управление, можеше и с детето да постъпи така.

Общи условия

Активация на акаунт