🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXVI 🎬

• 43 275
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • Галифрей
Книгите не съм ги чела само филмите съм гледала харесват ми. Супер са за празниците. Те скоро ще пуснат сериал и ще по подробен.

Коледата на Елоиз е сладък филм ❤ с легендата Джули Андрюс. Като я споменах се сетих. Аз веднъж една година загледах по BBC one празничната  програма беше 22 декември и цял ден даваха всякакви филми и анимации нищо друго  ( там нямат реклами) и вечерта даваха Звукът на музиката и аз се загледах. Знам го този филм, все за го споменавали и казвали колко е хубав ама не го бях гледала преди. Да много хубав е не усетих тези 3 часа, краят ме държа в напрежение.

# 511
На мен на поредицата Нарния ми хареса само първият филм . Останалите две части ми бяха слаби . Хари Потър е класика . Но е по подходящ да се пуска около Хелоуин според мен . За Коледа си е по подходящо Сам в къщи и други тем подобни по тематични. Малко извън темата за Коледа и Нова година,  вчера си припомних класиката " Фатално привличане " и за мен този филм си остава класика , видях че има и сериал по него , но не е същият. Глет Клоуз и Майкъл Дъглас както и Ан Арчър са топ . Особенно Глен Клоуз от която се лутам в двете крайности, хем ми беше жал за нея , хем и ме плашеше и исках да си получи заслуженото.

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 21:06 от Жасмина 94

# 512
  • София
За да не търся тема с документалистика...,
в момента по NG - Крис Хемсуърт поема с баща си (диагностициран с Алцхаймер) на пътешествие в спомените и миналото на семейството им в Австралия, в къщи и пущинаци, с два Харлея и
определението, което повече сериозно, мога да дам на премиерата е: психодокументално изследване на връзките между близки човешки същества.
БТ Талант ме изгубват в този момент. Върнете си го утре (пък и Хемсуърт не е грозен мъж, нали) и погледайте, струва си.
(ПП. Крис Хемсуърт: Едно незабравимо пътуване; NG тази вечер от 22:00)

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 22:21 от EmBrother

# 513
Изгледах Good fortune  - имаше го с много добро качество в Замунда.
Като цяло филмът не е лош, става за едно гледане и може би бих го гледала пак, ако го хвана по телевизията.
Но е общо взето скучен. И финалът е претупан. Защо изглеждаше, че и двамата си спомнят, а не би трябвало? И какво стана с Габриел - взе си такото, но нали уж не можеше да го яде? Отделно, че в размяната има много неизяснени неща, но не си струва да се замислям за тях, предвид общото ниво на сюжета.
Всичко в този филм е много средняшко, но не съжалявам, че го гледах.

# 514
"Голямата арка" – филм за изграждането на "Ла Дефанс" в Париж струва ли си да се гледа?

# 515
  • София
Зоотрополис 2 на Дисни взриви боксофиса с $556.40 лв. световен приход само за уикенда при бюджет от $150 млн. Дори и 200 да са, Дисни ще са на много голяма печалба.

Силен втори уикенд и за Злосторница 2!
Световният приход за 13 дена вече е близо $400 млн. световен приход.

У нас много се радвам, че се гледа много българския Един грам живот, един филм, който много ме трогна и е много силен, защото разказва истински неща.
У нас също много силен старт на Зоотрополис 2. С този старт, филмът 100% ще мине и 2 млн.
Учуден съм от сериозния приход за Зрителна измама 3, като за такъв филм близо 700 хил. е много.

# 516
Снощи изгледах "Ема" от 2020 - версията с Аня Тейлър Джой и Миа Гот (явно звездата й е започнала да изгрява още от тогава).
Впечатленията ми са смесени. Очаквах много да не ми хареса, а всъщност съм 50 на 50.
Скрит текст:
Хубавите неща: филмът следва горе-долу добре сюжета на книгата, има красиви костюми и красиви локации. Светло е и е шарено. Изглежда скъп.

Какво не ми хареса: на първо място никой от каста не ми е симпатичен визуално. Не мога да кажа, че са напълно неподходящи за ролите или че играят зле - ок са, но липсва чар. Правя изключение за Бил Наи - той е неподходящ за ролята на бащата на Ема - в книгата той е възрастен богат джентълмен, който (според него) цял живот е болен и не смее да мръдне на няколко мили от къщата си, за да не настине и умре. Това е казано във филма, но не е показано - Наи е прекалено енергичен и невъзмутим.

Друго - действително сюжетът е по книгата и понеже я препрочитах миналата година, нямах проблем да я следя. Но ако я бях забравила, може би щеше да ми е по-трудно да разбера какво точно става и защо. Просто всичко е представено някак набързо.

Версията с Гуинет Полтроу и Тони Колет е по-добра и по-интересна във всяко отнощение.

От друга страна, съм гледала още две телевизионни версии - едната - от 2009-та е ок, но е скучна; другата (тази, в която Ема е Кейт Бекинсейл) е пълен кошмар - все едно половината филм е сниман на тъмно и никой от актьорите не пасва на ролята.

Новият филм е по-добър от тези две телевизионни версии.
Поне е значително по-красив (но не заради актьорите).

# 517
  • България
На мен "Емма" ми е любимата адаптация по Джейн Остин. Визуално, а и сюжетно от тази скучна книга са направили много ефектен и динамичен филм. Единствено не ми допадна овчарската песен.

# 518
На мен книгата не ми е скучна изобщо.
Скрит текст:
Джейн Феърфакс беше представена като някакво дърво в този филм - на няколко места в сюжета има улики, че тя е сгодена за Франк, както и че двамата се карат и преживяват кратка раздяла. Във филма е много трудно да се каже, дали има нещо такова - двамата се гледат от време на време и това е.
Освен това, Джейн не харесва Ема, защото ревнува силно; Франк я използва за заблуда, като умишлено флиртува с нея - Джейн мисли (всъщност с основание), че Франк може да размисли и да развали годежа, за да предложи на Ема (която щеше да му откаже, защото не би оставила баща си, за да живее в друго населено място).

След пикника, когато Ема отива с кошничката, за да се извини на леля й, чува че Джейн се крие от нея и категорично не иска да я вижда. Ема мисли, че Джейн е обидена заради леля си. Но Джейн е бясна, защото на пикника Франк открито флиртува с Ема и в момента двамата са скарани (скарали са се по време на брането на ягоди в дома на Найтли, когато тя си тръгва внезапно и той пристига ядосан).
Освен това, Ема фактически говори грозни неща за Джейн пред Франк - Джейн е отгледана в семейство, чиято дъщеря се е омъжила наскоро - за човека, който спасява живота на Джейн на кораба. Ема намеква, че този господин (съпруг на нейната приятелка с която са отраснали заедно) е купил пианото на Джейн, защото двамата са любовници. И го казва пред годеника й (без да знае).
Нищо от това не е добре обяснено във филма.

Пропусната е цялата връзка между противната мисис Елтън и Джейн - тя решава да я вземе под крилото си и й намира работа като гувернантка (без Джейн да я е молила за това). Проблемът е, че Джейн Феърфакс е отгледана и възпитана като дама, но няма абсолютно никакви доходи, нито зестра и трябва да работи, за да яде. Което е изключително неприятно и унизително за нея. От друга страна, тя е тайно сгодена за Франк, който може да бъде обезнаследен, защото е избрал бедна жена. Така че тя трябва скоро да замине и да стане нещо като слугиня (което тя категорично не иска и затова започва често да боледува, докато е при леля си) или да се омъжи (а Франк непрекъснато отлага анонсирането на годежа и флиртува с Ема). Така че това е доста сериозна драма, която изцяло е изрязана.
От друга страна, Ема не харесва Джейн, защото я познава от малка и знае, че Джейн е красива, много талантлива и с безупречно възпитание, което е дразнещо за нея. Освен това тя допуска, че Найтли може да се съжали над нея и да й предложи брак, което за Ема е недопустимо.

Ако трябва да определя някоя от книгите на Остин като скучна, то ще е Менсфийлд парк, защото е прекалено дълга, а не се случва кой знае какво.
Нейната адаптация е отвратителна - занимават ни с робство и феминизъм, каквито неща няма изобщо в книгата. Фани е антифеминист, ако мога да я нарека така. Малка, нежна и наивна, без никакви особени цели и очаквания от живота (освен желанието да остане при леля си, а не при бедното си семейство).

# 519
  • България
Аз съм чела книгата преди 10 години в оригинал на английски и беше мъка. Хем сложен старинен език, хем сюжета.
Затова се нарича адаптация, а не дословен филм по книга.

# 520
Историята на Джейн и Франк е половината сюжет и е тясно свързана с това, което се случва с Ема. Има добри и лоши адаптации.

И филма с Гуинет Полтроу и Джереми Нортън е различен от книгата, но е по-интересен.

Впрочем, Ема харесва Найтли от началото, а не от бала. И Найтли (който е с 16 години по-възрастен) я харесва - затова и говори с неприязън за Франк Чърчил от преди да го познава - защото знае, че е подходящ кандидат за Ема, а не защото не го харесва.

# 521
Хм, реших да изгледам двата филма за Баахубали, вместо да чакам новия рилийз, свалих ги от активни торенти, то пък се оказа, че качеството е като на пиратска касета от 90-те... Сега ги изтрих - голяма загуба на време Sad
Дали ги няма някъде онлайн с английски субтитри или с дублаж?

# 522
Хм, реших да изгледам двата филма за Баахубали, вместо да чакам новия рилийз, свалих ги от активни торенти, то пък се оказа, че качеството е като на пиратска касета от 90-те... Сега ги изтрих - голяма загуба на време Sad
Дали ги няма някъде онлайн с английски субтитри или с дублаж?
https://filmifen.com/tags/бахубали/

# 523
Благодаря, но Моцила не иска да отвори сайта - кара ме да инсталирам нещо. Не става и през Хром - отвориха ми се 10 реклами една върху друга - изобщо не мога да стигна до филма.

# 524
Изключваш антивирусна за 5 минути. Копираш линка на адреса и го слагаш в изключенията на антивирусната програма. Рестартираш антивирусната, рефреш на сайта и гледаш.

Общи условия

Активация на акаунт