🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXVI 🎬

• 43 282
  • 736
  •   2
Отговори
# 495
Ще му хвърля око,но само за да видя как се справя Ръсел Кроу в ролята на Гьоринг. Иначе Нюрнбергският процес е фарс и гавра с правосъдието.

# 496
  • Карлово
Ами не е само Ръсел Кроу. Дори и някои клишета са представени по нов начин. Филмът е супер актуален, но за жалост предубедените няма да го гледат, или ще го гледат, но както "дяволът чете евангелието".
Например: "Защо се е случило това, кафявата чума?" - заради, тези които са го гледали с безразличие и ненамеса, - димек това не е наша работа, докато изгори и нашата черга.
Още съм под въздействието на филма. От "Амадеус" не съм имала такова преживяване.
Рами Малек - виртуозно изпълнение. Единствено не ми хареса, че има малко къси пръсти, сякаш не му отиваше да прави фокуси с карти.
Не знам за домашно видео как ще е. Малко тъмни картини, дали ще донесе оптимално потапяне в историята?

# 497
  • Варна
Споделям с вас разочарованието си от ,,Predator:Badlands"      https://www.imdb.com/title/tt31227572/
 Фен съм на поредицата, но тук сякаш гледах викинги в Африка или самураи в Европа, прекалено човешки и изглеждаха, и се държаха.   И много, ама много клишета видях : тази Фанинг в големия механичен  костюм досущ  лейт.Рипли. Туземното същество аха Ам-гъл : мy priceless, my King Kong, my Dragon...Битка съвсем Давид и Голиат. Жалко. За мен, де, на други явно им допада.
 Всъщност аз помня, бе разяснено в предишен филм, че ,,нашият" Хищник е слабак и е прокуден или за да се докаже, или да не замръсява генофонда им.
 P.S. Не видях коментари за ,,Bugonia"    https://www.imdb.com/title/tt12300742/
Хареса ми. Пародия на живота ни с ( не) очакван край. Накратко  Йоргос Лантимос.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 21:52 от Пеева

# 498
Zootopia 2
Не изненадващо забавен и на моменти трогателен, но пълен със смях и всички герои от първия филм (дори лисицата крадец, който беше помощник на Ник)+куп великденски яйца от други филми на Дисни.
И под всичкия смях и забавно приключение може би се крие подсказка за силата да откриеш себе си, да се научиш да взимаш правилните решения, да говориш, да приема другите такива каквито са и не на последно място да внимаш на кой се доверяваш и кой наистина може да ти бъде приятел, без значение как изглежда или как говори.

# 499
Със сигурност ще го гледам Simple Smile
Видях някъде коментар, че може да направят нова версия на Робин Худ в този стил и честно казано нямам нищо против - това е един римейк, който бих гледала.

# 500
  • София
Завърших Киномания с Без конкуренция - южнокорейска черна комедия, препоръчвам, ако след това го пуснат в широко разпространение. Корейците имат добри традиции в този жанр, напомни ми за Паразит:
https://www.kinomania.bg/bg_BG/film/pbez-konkyrentziya-139p-3341.html

# 501
В момента по БТВ дават " Хари Потър и Философският камък " . Даже са и подранили . Предполагам че ще ги дават всичките части до Коледа.

# 502
Вчера взех от Еконт книжката ХП и Огненият бокал и се чудех дали ми се чете Simple Smile Тъкмо съм на тази вълна.
Жалко, че не харесвам филмите след четвърти...

# 503
Филмите за Хари Потър редовно ги пускат по НВО.

# 504
Макколи Кълкин наскоро каза, че има идея за продължение на оригиналния Сам вкъщи (под оригинален разбирам 1 и 2, не другите глупости):
Той ще играе порасналия Кевин и ще живее сам, заедно със сина си, но двамата са във влошени отношения. Нещо се случва и синът му се изолира в къщата по празниците - той се опитва да влезе, но детето му залага капани... Направо психологическа драма Blush

Естествено, това са само фантазии, не е истински проект.

Нова статия за къщата от филма - собственикът разказва какво си спомня от снимките: https://eu.usatoday.com/story/entertainment/movies/2025/11/28/ho … kson/87378151007/
На английски е.
Скрит текст:
За първия филм са му платили 65 000 долара, за втория (къщата се появява само в началото) - предложили 5, той поискал 15 000, като дарение за някакъв приют (което ми звучи тъпо, защото откъде е сигурен, че наистина са платили, след като се съгласят).
Майкъл Джексън е дошъл по време на снимките на първия филм, за да се запознае с Макколи (родителите трябва да пазят децата си).
Предложили на собственика да му оставят къщичката на дървото, построена за филма, но той казал, че не я иска. Съжалява, че няма физически спомени от филма, но признава, че това е по негова вина и изобщо не е предполагал, че филмът (първият) ще е успешен.

Наскоро интериорът на къщата беше променен - имаше много статии и коментари по въпроса. Всъщност сравняването с интериора от филма не е съвсем честно, защото са използвани само стълбището и някои стаи, докато други са били сет, построен в местно училище.
А дори стаите, които са били ползвани, са били много променени - прикрепяни са им панели с коледни тапети и други декорации в червено и зелено.

# 505
В "Сам вкъщи-3" е играла Пенелопе Круз – тогава още хлапенце. Yum Опс,голяма грешка. Простете. Скарлет Йохансон. Не знам откъде ми тръкна за Пенелопе Круз.

# 506
  • Галифрей
Скарлет  е играла голяма сестра на Алекс в третият филм.

# 507
Скарлет  е играла голяма сестра на Алекс в третият филм.
Скарлет е точно . След третата част на Сам Вкъщи стават глупави продълженията . Но първите три части са топ .

# 508
  • Галифрей
Да така си е.  Сам вкъщи 35 години двата филма класика обичани филми от поколенията. ❤ Третият не беше лош но да другите части са кофти. Не съм ги гледала всичките бях гледала  само 4 пълна лудница.
Не съм го ги гледала от доста време. Аз гледам други филми за празниците и не са ХП и прочие. Ето примерно Нарния са много хубави филми, но явно не са популярни сред вас.

# 509
Самата поредица Нарния не ми харесва много - имам част от книжките. Няма завършеност и в един момент историята става странна.

Общи условия

Активация на акаунт