🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXVI 🎬

• 43 288
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
В Смело сърце не са ли автентични? Показваха си задниците преди битка, за да плашат врага...

А в оня гнусен филм Братя Грим, главната героиня май дереше животни - автентична женска работа през Средновековието...

# 481
  • София
... време е да отдадем почит на някои от най-емблематичните актьори, които дублират серийни и игрални филми и чиито гласове не можем да сбъркаме никога.
Много хубав (и не съвсем пълен) гид на онези, които не виждаме, а само чуваме - вместо гласовете на оригиналните филми и сериали. Все пак, липсва ми БГ-каста на Алф (спомената е само Нели Топалова), можеха и някъде просто да отбележат епохалния труд на Карамитев в озвучаването (сам, единствен!) на Форсайтови (1971). Ама кой ги помни тия неща, освен старци-разбойници като нас...

Текста четоха: Как изглеждат българските актьори, озвучили любимите ни сериали и филми (СНИМКИ)
https://www.actualno.com/cinema/teksta-chetoha-kak-izglejdat-byl … news_2522412.html

# 482
Някой да се сеща за филми в които исторически достоверно са докарали облеклото,храната,обичаите,прическите,селища свързани с древна Британия,Скандинавия или Иберия,Южна Америка или Африка?
Едно от омразните ми неща е да гледам филм за Средновековието или за времето на Римската империя в които героите си хрупат ябълки като взети от днешните магазини или лимони и кайсии. Yum Или героите да изглеждат като току-що излезли от фризьорски салон. Такива неточности се натрапват много силно. Темата за негрите,арабите и азиатците във всякакви времена и географски ширини няма да я закачам. Yum

Не съм обръщал внимание чак толкова...
В Хан Аспарух или кой точно филм беше ядяха боб...
За арабите и негрите не я разбирам тая работа, още от римската империя е започнало смесване и със сигурност е имало негри по това време в Европа.
Орфей само за нас си е тракиец, средния американец си няма никаква представа къде е било това и какви хора е имало там.

ПП доколкото знам ябълки и подобни са култивирани по времето на римската империя. Въобще много малко неща (единици) са култивирани в по-съвременна епоха. Естествено някои растения и животни са внесени от Америка, но и те са одомашнени там преди това. А дали са изглеждали различно не знам, но мисля, че е твърде голямо задълбаване това.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 18:51 от neuromancer

# 483
Мен тези неточности някак си не ме дразнят. Дори и не обръщам толкова внимание на такива дребни детайли . Не обичам да издребнявам за такива неща . Далеч от историческите филми  и темата за тях , очаквам до година " Писък 7 " . Разбрах че Нийв Кембъл се завръща , " Писък 6 " не беше лош , но нейното присъствие определено липсваше . Също така прочетох че тази част ще бъде най страховита от всичките до сега . Доста силна заявка но да видим . Аз чакам да видя кой ще бъде убиецът с маската , винаги се изненадвам кой се крие зад нея и какъв му и мотивът за всичките убийства .

# 484
  • Варна
 И моите 2 стотинки по темата с не съвсем точните исторически детайли, ако разрешите. Гледам снимките от новата ,,Одисея"- много навлечени ми се виждат хоплитите. Има достатъчно запазени  изображения, хитонът под доспехите  е доста по-къс.

# 485
Костюмите в новата Одисея нямат нищо общо с историческите - от който и да е период. Нито като цветове (хората са се обличали шарено и това дори е споменато в поемите), нито като дизайн. Освен това, всички носят панталони.

И корабът на Одисей е викингски кораб (истински викингски кораб, построен в днешно време, който Нолан е наел).

# 486
  • Варна
Ах, чудех се дали да напиша, че точно на викинги ми приличат, но не посмях. Wink
Гледах ,, After the Hunt"  https://www.imdb.com/title/tt32159989/
Не ми допадна. Казусът е важен, спор няма, но не успяха да ме убедят или разчувстват. Лъжи, тайни, съсипани хора...4/10

# 487
Аз вчера си припомних " Убивай ме нежно " и не знам защо толкова е не харесван масово и толкова ниско оценен . Има добър сюжет , и ако махнем някой гафове който са забравили във филма не е чак толкова лош . Бях забравила Джоузеф Файнс колко беше красив и секси преди години.  Страхотна химия с Хедър Греъм . Има доста по слаби филми от него и говоря за днешните който повечето са много зле че дори и за гледане за един път не стават .

# 488
  • София
Злосторница 2 е с бюджет $150 млн.
Световен приход за премиерния уикенд: $226 млн.
Юнивърсъл спечелиха много от този франчайз. Пари + престиж (заради номинации за оскар, бтв: няма значение дали заслужава или не заслужава).

# 489
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Преди няколко поста EmBrother Grinning пусна инфо за новия филм от франчайза
"Игрите на глада", но реално не виждам трейлъра затова го качвам.
Избора за актьор на Хеймич ми харесва, както и Ел Фанинг като Ефи Тринкет,
Ралф Файнс нещо не мога да го възприема като президента Сноу, много добро попадение
имат за Плутарх  Хевънсбий в лицето на Джеси Племънс.
Доста 70-ски вайб ми носи цялата атмосфера, премиера ноември 2026.

Готови ли сте за Аватар, не остана Grinning.

# 490
  • Sofia
Жаси, с най-добри чувства:

Който , някой - единствено число
Които, някои - множествено число

# 491
Ооо, този беше много добър! Още помня Ванеса Уилиямс като Калипсо и за първи път видях Памуккале. От тогава ми се иска да го посетя.

Така бях и аз преди много години и го посетих де.

# 492
Франкенщайн
Визуално е зашеметяващо. Бих искала да мога да го видя и на голям екран.
Да, значи това... ми хареса. Проблемът ми е, че винаги имам милион начина да кажа колко е гадно даденото нещо, но когато става въпрос за похвали, имам само една дума. Предполагам, че просто трябва да я повтарям отново и отново и да се надявам, че смисълът никога няма да избледнее. Хареса ми това! История за това как се осъзнаваш и как може би, само може би винаги има нещо повече от живота, повече от собствените желания, повече от плътта и нещо по-страшно от това да си играеш на Бог.
И колкото и да ми хареса трябва да призная, че театрално представяне на моменти ме дразнеше.

# 493
  • Карлово
Сега се връщам от "Нюрнберг". Давам му пълна 10. Няма нещо, което да ми беше излишно във филма. Невероятен Ръсел Кроу.

# 494
  • гр.София
Сега се връщам от "Нюрнберг". Давам му пълна 10. Няма нещо, което да ми беше излишно във филма. Невероятен Ръсел Кроу.
Супер! В списъка ми за гледане е.

Общи условия

Активация на акаунт