🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXVI 🎬

• 43 299
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • София
"Игрите на глада: Изгревът на жътвата": Нов филм от поредицата излиза на екран през 2026 г. (ВИДЕО)
(в "актуално.ком" - а видеото, разбира се, си е в Тубата)
"Игрите на глада: Изгрев на жътвата" е базиран на едноименната книга от 2025 г. на Сюзан Колинс и се развива 24 години преди първия филм. Тя проследява историята на младия Хеймич Абърнати (Джоузеф Зада), който е избран да участва в 50-те Игри на глада. Тъй като Игрите са вторият "Quarter Quell", който се провежда на всеки 25 години, всеки окръг на държавата Панем трябва да плати двойно повече данъци на столицата. Именно затова сега 48 деца ще се борят до смърт, за да спечелят "Игрите на глада".
https://www.actualno.com/cinema/igrite-na-glada-izgrevyt-na-jytv … news_2522898.html

# 466
По повод критиките към Франкенщайн -  Мисля, че Дел Торо така е режисирал, а не че Оскар Айзък театралничи нарочно. Дори костюмите му са анахронични, което е избор, а не случайност (за да изглежда като темпераментен и арогантен артист, а не като учен).

Миналата година ходих на Памуккале - много е красиво. Като се доближава човек до мястото, първо изглежда като снежен хълм (при положение, че е 35 градуса). Горе има цял римски град, който се обикаля, не е само природна забележителност.
Бих отишла пак, но не и с автобусна екскурзия - дестинациите бяха супер, всичко друго беше неприятно...

# 467
По повод критиките към Франкенщайн -  Мисля, че Дел Торо така е режисирал, а не че Оскар Айзък театралничи нарочно. Дори костюмите му са анахронични, което е избор, а не случайност (за да изглежда като темпераментен и арогантен артист, а не като учен).

Миналата година ходих на Памуккале - много е красиво. Като се доближава човек до мястото, първо изглежда като снежен хълм (при положение, че е 35 градуса). Горе има цял римски град, който се обикаля, не е само природна забележителност.
Бих отишла пак, но не и с автобусна екскурзия - дестинациите бяха супер, всичко друго беше неприятно...
На мен филмът и играта на актьорите много ми хареса . Не намерих преиграване в стил театралничане в никой от геройте особено в Айзък . Хареса ми много и начина на заснемане , но и не очаквам гадни и отвратителни размазани кадри от Нетфликс . На мен Джейкъб Елорди  както казах ми беше най топ . Вчера гледах На Кафе и коментираха филма , и както казаха Джейкъб избяга от стигмата на красавеца и зад грима и визията се показа една великолепна и незабравима игра . Еуфория го изтреля но Франкенщайн ще го задържи на върха . Има потенциал в новите лица на киното .

# 468
  • България
И какъв ефект се постига от театралничене? Защото за мен натфизджиите го правят и не гледам български филми.

# 469
И какъв ефект се постига от театралничене? Защото за мен натфизджиите го правят и не гледам български филми.
Тук ме питате и аз ви отговорям и се започва със защо ме нападате? В случая нападате не само мен че съм харесала филма но и много други хора на които им е харесал. А на вас че не ви харесвал не е болка за умиране , нито ще промени мнението ми за филма.

# 470
  • България
Няма да се разберем. Прочетете ми въпроса за театралниченето  със спокоен тон и ще разберете какво питам.

Това че не харесвам даден филм, не значи, че нападам харесващите го и ги обиждам, че са еди какви си. Вие може да не харесвате моя любим филм и аз няма да се засегна.

# 471
  • София
Тези коментари ме карат да си пусна отново Язон и Аргонавтите Simple Smile

Кой? Онзи с черния Орфей ли?
Това е арт виждане на продукцията. Нека приемем различните Grinning

# 472
В екипажа на Одисей има индийци и китайци, така че това е нещо нормално за западните продукции...

# 473
Екипажът - как да е, ама Орфей? И това преди доста години. Пък се притеснявате дали Мат Деймън е подходящ за такава роля.

# 474
Човекът пее, какъв да е. Орфей имам предвид Simple Smile

Някой път е търсен ефект - например в "Клети създания"  Марк Ръфало си изкара цялата роля с театрален патос, но беше великолепен.
"Франкенщайн" още не съм го гледала, но непременно ще. Предишните като че ли не бяха задоволителни, дори този на Кенет Брана с Робърт Де Ниро, колкото и да е странно.

Най-якото нещо, обаче, е ето този "Младият Франкенщайн" на Мел Брукс.

https://www.imdb.com/title/tt0072431/

Мисля, че човек тука може да разпознае Игорите на Тери Пратчет Simple Smile

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 01:29 от Iris04

# 475
  • България
Клети създания цялостно беше екстравагантен и помпозен, там такава игра се вписваше.

Според мен Дел Торо е искал да постигне нещо интересно с Франкенщайн, но е трудно да надскочи Клети създания по оригиналност. Версии на Франкенщайн има много, но версии с добавена стойност като Клети създания няма толкова.

# 476
Миа Гот каза в едно интервю, че си е представяла Елизабет като скромна жена, докато чела сценария и съответно гардеробът й - като обикновен. Но когато споделила тези мисли направо й се изсмели и й казали, че този филм не е такъв.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 19:01 от pppqqq

# 477
Някой да се сеща за филми в които исторически достоверно са докарали облеклото,храната,обичаите,прическите,селища свързани с древна Британия,Скандинавия или Иберия,Южна Америка или Африка?
Едно от омразните ми неща е да гледам филм за Средновековието или за времето на Римската империя в които героите си хрупат ябълки като взети от днешните магазини или лимони и кайсии. Yum Или героите да изглеждат като току-що излезли от фризьорски салон. Такива неточности се натрапват много силно. Темата за негрите,арабите и азиатците във всякакви времена и географски ширини няма да я закачам. Yum

# 478
Хайде, няма нужда чак толкова. В "Гости от миналото" ми бяха адски противни Жан Рено и онзи другия, точно защото изглеждаха, предполагам "автентично". А филмът си е доста забавен.

# 479
Хайде, няма нужда чак толкова. В "Гости от миналото" ми бяха адски противни Жан Рено и онзи другия, точно защото изглеждаха, предполагам "автентично". А филмът си е доста забавен.
Когато филмът е замислен като комедия,тогава няма проблем... Такъв е един много смешен "средновековен" филм "Черният рицар" май беше заглавието му,с "лошото момче" Мартин Лорънс... Yum

Общи условия

Активация на акаунт