🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXVI 🎬

• 21 793
  • 388
  •   2
Отговори
# 60
  • Галифрей
Аз съм ги гледала всичките. “ Последният еднорог” понеже с старата анимация и някой герой изглеждат странно може би това е била целта. То за едно конче еднорог където се впуска в приключение да спаси вида си и попада там на един неопитен  магьосник я превръща в жена. Тв се влюбва в спътника си.  Хубав филм е.

# 61
  • Пазарджик/Лондон
  Гледам един сериал с Джон Ларокет и днес се събудих с песента от ,,Десетото кралство''. Да, сега предлагаме от филми, знам, та как точно направих асоциация не ми е ясн,о но в момента слушам друга, от филма ,,Последният еднорог". Важи ли, анимация е?

Много ми е любимо ,,Десетото кралство''Simple Smile.

# 62
Изгледах
Оръжия (Weapons) (2025).
Излишно пропиляно време. Толкова психария, гнусотия и бутафория
накуп скоро не бях срещала.
Е, осъзнаваш от време на време, че гледаш уж филм на ужасите, стрескайки се от силните звуци, съчетани с появата на някое грозно лице. Откъм грозотия вещицата беше добре докарана.

За мен това е някаква фантастична комична приказка с хепи енд.
Толкова слаб сюжет, толкова смешни моменти - летят ми с тия разперени ръце обсебените като стършели и с подобаващата настървеност правят всичко на дармадан.
И един малолетен вундеркинд спаси града и света от злото. Ко? Нье.

Издадените сега автентични приказки "Немски сказания "на Братя Грим звучат далеч по-правдоподобно страшно.
За оправяне на вкуса трябва да си пусна "Сиянието"  най-малкото.
Слагам 2/10 заради играта на  крадеца. Справи се безупречно с ролята.
На всички останали герои по сценарий действията бяха нереалистични и бутафорни.

# 63
  • Sofia
Споделям една от любимите ми композиции филмова музика https://youtu.be/TETgHZf6ho0?si=LCV0pz1l5RIPCeDG
От Medici ( 2016–2019), заслужава си да се гледа. https://share.google/yr6Ebwd4vlhhC3pSv

# 64
  • София
Майче,
Да, грешка е това, отчитам го, но е несъзнателно. В смисъл, по навик си пердаша и гледам дали е над или под чертата даден филн, иначе ще се затормозявам много да смятам, а и нямам пълната картинка все пак...
Общо взето пиша силно обобщаващо. Simple Smile
Ако някой е приемал инфото ми за 100% монета се извинявам, просто така ми е по-лесно и бързо. Ще видя занапред дали ще мога да калкулирам по-успешно.

Но нека уточним все пак, защото сигурно ще е интересно на хората. Simple Smile

Реално в САЩ/Канада не е точно 50 на 50, по-скоро е 55 на 45 в полза на компаниите разпространители.
Значи какво имаме:
Средно, киносалоните задържат около 40/60% от приходите от билети, а разпространителите (студиата) взимат останалото.
Често се използва модификация, 'sliding scale' - студиото взима по-голям дял през първите седмици (напр. 60 %), а с времето делът на киносалона расте (след втора или трета седмица) според самото заглавие. Колкото по-голям хит идва, толкова повече проценти отиват за компаниите обаче през най-горещите първи седмици.
Най-гадни са Дисни (заради детските филмчета). Тези орки взимат до 65% от билетите и налагат изключително строг контрол над кината. За това и всички ги мразят (отделно и долната им подстрекателска политика целяща да разделя масите).

Как е в останалия свят? (извън САЩ/Канада, които имат единно филмово разпространение):

Най-общо казано е, че навсякъде правилата са различни и аз не знам как стоят точно нещата по държави. Дори в България е различно. Когато преди време работех в Александра на няколко пъти сменяваха договорките. И тези неща са вътрешни и не се издават. САЩ/Канада са много по-прозрачни.

Местните разпространителите често плащат на студиото минимална гаранция или авансово плащане, след което разпространяват филма сами. НО, след това разпространителят и студиото определят дял от приходите, като това варира.
В някои случаи местният дистрибутор купува права срещу фиксирано заплащане (flat fee'), и не споделя по-нататъшни приходи с киносалоните или студиото. Например ''Weapons'' продава от Уорнър Брадърс за Италия на цена $10 млн. Примерно. Колко ще направи вече филма не интересува Уорнър. Но интересува местната компания дистрибутор, защото може да се окаже на минус.

Местните разпространители често купуват правата ('advance' / 'minimum guarantee') и сами разпродават - или ползват 'sales agents' Делът на киносалоните също се договаря предимно между разпространител и кино.

Но има едно правило, което важни за целия свят. Не може киносалона да има под 35% приход. Това е санитарния минимум. Редки са тези случаи, повечето са около 45%

The Ugly Stepsister / Den stygge stesøsteren (2025)
https://www.imdb.com/title/tt29344903/

Копродукция на Норвегия / Дания / Швеция / Румъния / Полша
Говори се основно на норвежки.

Един много мрачен прочит на прочутата приказка за Пепеляшка.
До какво води болезнената амбиция да спечелиш на всяка цена принца (или някой богаташ)...
Филмът е много актуален и е хубаво да се гледа от всички млади момичета, които се обезобразяват и за какво? За по-хубав живот? Но дали ще е по-хубав и каква цена ще платиш?

Има някои гаднички сцени. Води се психологически хорър / боди хорър, но не е нещо стряскащо. Просто си го имайте предвид. Иначе филмът е сатира и драма също така.

Като цяло ми хареса.
-
7

# 65
  • Berlin
Ще има ли анкета само за музика от анимации или няма да се съберат?

# 66
  • София
Класацията ще е обща. Както с жанровете/филмите. Бяха разделени, но на финалната анкета имаше представители от всички жанрове. Каймака.
Пълнометражни игрални филми и пълнометражни анимации ще си съперничат в една обща анкета.
Ако отделя анимациите, то ще трябва да направя същото и за епоси, уестърни и т.н.
Музиката си е музика. Simple Smile

# 67
  • Berlin
Значи тогава споменавам Frozen, Cars, How to train a dragon, Vayana, Sing, Hotel Transylvania като анимации с хубава музика/готини парчета.🙂

# 68
  • Галифрей
Шрек 2 има най-хубавата музика!

# 69
Хора както споменах " Дългата разходка " я имам на книга . Доста тежка е , а нямам проблем с това , но тази книга е сред най емоционално мъчително психологически книги който съм чела . Честно казано нямам търпение обаче да видя филма . Смятам че ще бъде топ . Днес смятам да гледам " То"  и " Сиянието " като съм на тема Стивън Кинг.  https://youtu.be/LjLip2FZLuA?si=VNqn7baZvGrP5zk4 Ето ви интро и култова музикална сцена от филм която и до ден днешен ме кара да настръхвам.  Един от най хубавите филми на ужаси който съм гледала . И съответно една култова хорър класика.

# 70
  • София
Дяволо, сори (не бях на комп. едни 4-5 дни).
Релийзът на Оръжията (новият) между зелките е цели 5,77ГБ, но в няколкото (едва) мнения липсват такива за качеството.
(Weapons.2025.1080p.TS.EN-RGB) - Но не съм стигнал още до него.
Старият (Weapons.2007.DVDRip.XviD-ARiGOLD; 700МБ) няма ни 1 коментар, субтитрите още работят (има ги) и (уж!?) има разпространители.

# 71
Затова от няколко години не тегля от бг тракерите - профилът ми се ползва един-два пъти годишно, а тази година май не съм влизала. Веднъж им писах да качват по-леки версии, те ме наказаха за една седмица. Еми, ок - аз и без това си тегля от пиратите, ако ми трябва непременно торент.

# 72
  • София
Гледах "Материалисти". Оценка 5/10. Имаше потенциал филма, но не е добре направен според мен. Трябваше да си следват основната тема, а не да вкарват и друга сериозна такава-
Скрит текст:
за насилието
. Това доведе до изместване на фокуса.

# 73
И аз така, от сумати години не знам какво е това да свалям от тракер. Всичко се гледа онлайн. И понеже съм от по-старата генерация и руския не ми е проблем, всичко което не мога да гледам из популярните платформи се гледа от техни сайтове.

# 74
Аз за това чакам филмите да се качат онлайн . Отделно че понякога ми засича даден  филм ако е с по голямо качество,  другото  което мразя е да търся субтитрите . Това преди 15 години ми беше досадно, но нямаше друг начин . Предпочитам да гледам онлайн ако трябва и чакам определено време , вместо да тегля даден филм. " Оръжия " ще го чакам онлайн .

Общи условия

Активация на акаунт