🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXVI 🎬

• 43 101
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас
Не знаех за този предстоящ филм „The Death of Robin Hood“ , докато днес не попаднах на трейлъра му! Дори не ми е минавала през ума тази гледна точка към образа!

# 721
Чета ХП и Орденът на феникса, защото преди НГ гледах филма и си помислих, че е много зле. Сега, след като си припомних книгата, си мисля, че филмът е много по-зле от първоначалното ми впечатление. Честно казано, не смятам, че филмите изобщо успяват да предадат колко гадна е Ъмбридж. Да, тя е свадлива и противна, но в книгата е много, много по-лоша.
Тя накара Хари да пише с кръвта си в продължение на две седмици, като изрично е написано, че всяка сесия трае по няколко часа. Тя изпраща дименторите в началото на книгата - цялата сцена е отрязана (и това, което е било заснето, е тъпо) и цялото начало на филма е отвратително - няма абсолютно нищо общо с книгата (спомних си колко разочарована бях, когато ходих да го гледам на кино - май заради това не гледах следващите на голям екран). Всичко за куидича е отрязано от сюжета, а това е една от основните линии...
Каквато и критика да напиша, ще е малко. Отвратителна адаптация!
Дано сериалът да не се провали! Иначе ще се надявам на ИИ - може да се развие и да започнат да го ползват за филми...

# 722
  • София
https://www.24chasa.bg/ozhivlenie/article/22046377
Прислужницата вече обявява, че ще има следващ филм. След (за 17 дни) 75 и 133 млн.$ - в САЩ и по света на първия, още тази година ще започне работа по втората книга - "Тайната..."

# 723
  • София
Прислужницата (The Housemaid) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt27543632/

Жалко, че първият ми филм на кино за 2026 г. трябваше да е това ужасно Джен Z клише написано и филмирано само за жени. Поредната политкоректна феминистка тъпня, която е закъсняла с 20 години, защото сега всичко в нея крещи - клишееееее и попада в тренда.
Да бяха измислили афроамериканец психопат щях да им дам по-висока оценка.
Но не, как така. Не може. Трябва психопата да е бял мъж на средна възраст, олд мъни (да се подчертае), че е некадърен и че е всичко, което има е наследено.
Американски психар е филм. Това тук е бълвоч. А краят със Суинито като бад ас отмъстителката на поръчка сигурно е превъзбудила много тъпи американци, аз се изсмях на глас.
Директно в коша.
-
4

# 724
Е че само афроамериканците ли може да са психопати?

# 725
  • София
Не разбира се. И изобщо не е в това смисълът. Нарочно го написах, за да е по-язвителна иронията.

# 726
  • София
Едно по-различно заглавие от мен - Кралицата на ринга. Зародиша на кеча познат ни сега и в частност при дамите Simple Smile

# 727
  • София
Още малко клюки и инфо за минали и задаващи се заглавия от екрана:
Пиърс Броснан изуми всички с невероятна трансформация и игра в нов филм (СНИМКИ+ВИДЕО)
Скрит текст:
  Пиърс Броснан влиза в ролята на ирландеца Брендън Ингъл – треньорът и мениджърът на боксьора Принц Насим Хамед, който завладява ринговете в Британия и намира слава в Америка. Амир Ел-Масри от "The Crown" изпълнява ролята на известния британски боксьор. За нуждите на филма "Giant"Броснан прекарва часове в гримьорната, докато върху него се поставят плешивата шапка и нос протеза, за да прилича повече на възрастната версия на Брендън Ингъл. Трансформацията беше толкова впечатляваща, че колегите на снимачната площадка трудно го разпознали.
https://www.actualno.com/showbusiness/piyrs-brosnan-izumi-vsichk … news_2540841.html

"Битка след битка" разбива рекорди: Седем номинации за Актьорските награди на САЩ
https://www.actualno.com/cinema/bitka-sled-bitka-razbiva-rekordi … news_2540414.html

# 728
Ако бяхте прочели някоя от книгите, нямаше да си причините филма Grinning.

# 729
Аз не съм чела " Прислужницата " на Фрида Макфадън , но имам нейна друга книга която ми допадна доста , но след като изгледах " Прислужницата " и сюжетът на двете книги е почти еднакъв . Не беше лош филма , да не е шедьовър , но съм гледала далеч по големи бози . Днес смятам най накрая да видя " Злосторница 2 " , видях че е отдавна е качен , но чак сега му дойде времето.

# 730
Именно. Аз изчетох цялата поредица с прислужницата, "Прислужницата", "Прислужницата вижда всичко" и "Тайната на прислужницата", но като започнах четвърта нейна книга и видях, че е същата боза, се отказах.
Както обичам да казвам за подобен тип произведения, че са чалга литература Laughing - лесно смилаеми и зарибяващи. Четеш ги, все едно чоплиш семки Satisfied.
Сигурно не е лош филмът, но чак на кино не бих отишла да го гледам.По-скоро да си го пусна  вкъщи, ако няма какво друго да правя, ама и това не става, защото единствената интрига е краят, а аз вече го знам от книгата Laughing.

Аз не съм чела " Прислужницата " на Фрида Макфадън , но имам нейна друга книга която ми допадна доста , но след като изгледах " Прислужницата " и сюжетът на двете книги е почти еднакъв . Не беше лош филма , да не е шедьовър , но съм гледала далеч по големи бози . Днес смятам най накрая да видя " Злосторница 2 " , видях че е отдавна е качен , но чак сега му дойде времето.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 12:54 от ddarri

# 731
Успях да изгледам Avatar: Fire and Ash
Средно, като се имат предвид и трите версии. Страхотна графика. Но историята и сценарият скучни, бавни и без запомнящи се моменти.
Мисля,че ще бъда малко груба ☺️
Винаги имам високи очаквания от поредицата (главно за ефектите), така че е разочароващо, когато филмът се окаже просто посредствен и нещо, което вече сме виждали преди. Визуалните ефекти са страхотни, както се очакваше, но вече не се усещат нови. Историята продължава, но се усеща повтаряща се. Цялата тема за пепел и огън е много подобна на първия филм Аватар. Като цяло, визуалните ефекти са точно това, което очаквах, историята е точно това, което очаквах, и това е проблемът: нищо не се усеща свежо или ново.

# 732
Аз пък днес гледах " Дивата река " . Не беше лош филм , но не беше и нещо особенно . Става за убиване на времето . 6 / 10 .

# 733
Дисни са обявили актьорите в лайф версията на "Рапунцел и разбойника"-  Тийгън Крофт и Майло Манхайм. A  Катрин Хан ще бъде Майка Готел. Да им се неначуди човек, очаквах някоя мулатка да изиграе Рапунцел, а Флин Райдър да е азиатец Grinning
Предвид качеството, като история, на последните лайф версии, поне сега актьорите са подходящи за героите си:

# 734
Черната Рапунцел няма ли да ги съди сега? Не й помня името, но помня, че беше кастната.

Общи условия

Активация на акаунт