🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXVI 🎬

• 13 426
  • 246
  •   2
Отговори
# 210
  • Berlin
“Дългата разходка” става ли за 14г.? Не си спомням много книгата.

# 211
  • Карлово
Любимият ми филм с Робърт Редфорд е "Великият Гетсби". Чудесен актьор, макар че не обичам руси мъже го гледам с голямо удоволствие. Не разбирам защо никой не споменава този шедовър.

# 212
Зависи от 14годишния. Екзекуциите са показани фронтално. Физиологичните нужди почти фронтално, но доста ясно. Не е за гнусливи хора.

# 213
Не е много добре за зрители под 18 години . Има графични сцени който не биха понесли на някое дете или тинейджър с по слаба психика . Дори и са спестили някой неща от книгата който са още по шокиращи и ужасяващи . Но филмът определено е много добър , изобщо не отстъпва на книгата въпреки че имаше промени . П. П след филма определено мисля да я прочета пак. Определено е една от най добрите книги на Стивън Кинг .

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 23:33 от Жасмина 94

# 214
  • Somewhere far away
Не бих препоръчала и аз за деца под 18г. аз съм си чела Кинг от доста ранна възраст и съм се зарибила по него от много отдавна, но аз бях доста надраснала възрастта си и съм по- скоро изключение.
За 99 % от децата ,особено пък децата  в днешно време, не е ок да гледат, нито да четат тази история.

# 215
Не бих препоръчала и аз за деца под 18г. аз съм си чела Кинг от доста ранна възраст и съм се зарибила по него от много отдавна, но аз бях доста надраснала възрастта си и съм по- скоро изключение.
За 99 % от децата ,особено пък децата  в днешно време, не е ок да гледат, нито да четат тази история.
Съгласна съм и аз . Особено за хора който са по чувствителни не препоръчвам , не само за деца и тинейджъри ами също и за малко по големите . Аз нямам проблем с това и обожавам книгите му . Но тази книга ми донесе най голямото емоционално изтощение , и напрежение . Тя няма никаква почивка почти през цялото време . Филмът също ме държа в напрежение.

# 216
  • гр.София
Направо ме отказахте да го гледам.
За мен разходката е брутална метафора на живота. Първата му книга , която прочетох и ме зариби.

# 217
Мен също ми харесва . Но ако има човек със по слаба психика и му препоръчам да отиде да го гледа и да му стане гадно после аз ще съм виновната че съм го травмирала психически . Филмът е хубав и то доста, но е тежък ако искам да бъда обективна . Но ако някой иска да отиде да го гледа то си е на негова воля .

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 13:25 от Жасмина 94

# 218
Излезе трейлърът на филма по нашумялата книжка сензация "Прислужницата" - https://www.youtube.com/watch?v=48CtX6OgU3s

# 219
Излезе трейлърът на филма по нашумялата книжка сензация "Прислужницата" - https://www.youtube.com/watch?v=48CtX6OgU3s
В момента чета " Наемателката " на същата авторка написала " Прислужницата " нея не съм я чела , но видях трейлъра на филма и ми се видя интересен . Видях че Сидни Суйни ще участва във друг филм . https://youtu.be/C0INuLgyljI?si=cRNlayRp9RwWHzw1 С този филм се надявам да махне печата който са и лепнали повечето хора . За мен не е само секс символ , за мен е добра актриса , но повечето виждат само външността и , а другото е на заден план .

# 220
  • Бургас
Днес, изненадващо за мен самата, се върнах към старите си, „лоши“ (за гърба и кръста ми ) навици и изгледах филм на РС-то. Единственото ми съжаление е че не беше в киносалон-на голям екран!

Думата ми е за  “Dracula: A Love Tale” на Люк Бесон! До вчера дори не подозирах съществуването на този филм. Добре че е ММ – пръв торентотегляч на Републиката! Wink та ме светна...

Красив, въздействащ филм! Бих казала не просто приказка, а балада за любовта! Май, май едно гледане няма да ми е достатъчно!
Визуално красив, със силна и мощна музика и великолепни, великолепни актьори!!! Особено въздействаща и в емоционален, и в рационален план игра на Кейлъб Ландри Джоунс и Зоуи Блю! Кристоф Валц – какво да кажа, той ми е любимец и винаги ми харесва; има някакво омагьосващо спокойствие в него, което много обичам!
Филмът ме завладя и разтърси, въпреки забележките , които започнаха да се подреждат в главата ми още от начало. На фона на цялото обаче,ще ги подмина. Самият факт, че ме извади от няколко месечен емоционален ступор и напоително ме разрева, е показателен!
Продукцията носи типичното бесоновски чувство за хумор и ирония, но е и много силен в посланията си. Бих казала, че е вълшебна приказка, в която се преплитат и наслагват метафорични пластове и зрителят, според възгледите си , житейския и познавателния си опит, забелязва, разчита, тълкува или пък не – символиката .
Умело се редуват сцени на тежки емоции, тъга, трагизъм със сцени на откровена подигравка и намигване към недостатъците и слабостта на човеците и човечеството....
Но най-впечатляващо за мен е мощното присъствие на граф Влад Дракула, с неговата любов извън човешката мяра, отвъд времето и пространството; трагичната му самота и безнадеждност ; любов, която в крайна сметка се доказа като истинска!  Елизабета/Мина също много ми допадна като изпълнение от актрисата; повече в амплоато на Мина...
Според мен финалът с бързото отпътуване на отчето ( Кр. В.) крие намеци и мотиви за размисъл относно истинската му личност и цели...
Визията на Дракула – зашеметяващо естествена всъщност- какво по-страшно от старостта и тленността на плътта човешка... Прическата – красива по своему!
О, Харкър – смотан и грозноват, та чак досаден и клиширан. Но само в началото. Браво на актьора – образът се разви, разгърна и уплътни/усложни.
Живите гаргойли много ми напомниха на стадото кученца в „Красавицата и звяра“ от 2014 г. И тъй като открих и сходства във визуалните ефекти в началните пейзажни сцени на „Дракула ....“ започнах да се съмнявам в спомените си и  се наложи да се проверявам, но режисьорът се оказа друг.

Накрая , само една констатация – не критика. Набива се на очи, как всеки път, различните творци разказват  историята на Дракула в любовна пепспектива....За западния човек очевидно историческият контекст е само фон...  и може би единствената ми по-настоятелна забележка към тази конкретна продукция е абсолютно неадекватната църковна сцена, вида и одеждите на свещеника.  Иначе имаше намек за ордена на Дракона, чрез доспехите, но като цяло иторическите факти зад мита, малко ги интересуват.  
Интересно е, че единствено младият през 2014 г. , ирландски режисьор Гари Шор в дебютния си режисьорски филм „Дракула Неразказан“ (който много харесвам и винаги ще съжалявам, че не продължиха с част 2...) , успя да улови  същността на трагичната историческа съдба на балканския владетел Влад Цепеш Дракула. Може би защото е ирландец и възприятията му са повлияни от съдбата и историята на собствения му народ.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 16:53 от lady Koup

# 221
Прегледах го вчера , но не ми направи впечатление. Ще го видя пак . Но за мен няма ненадмината адаптация на " Дракула " от 92 - ра година . Някак си не си представям друг човек да изиграе Дракула така както го направи Гари Олдман . Но ще видя и този филм задължително .

# 222
Излизам от "Дългата разходка". Филмът е изключителен, не бях гледала толкова силен и смислен филм от години, това е и една от причините, да ходя рядко на кино и почти да не гледам телевизия. Когато свърши ми се прииска да аплодирам, все едно съм била на театър, но в България не е прието да се ръкопляска на филм и смятам, че публиката щеше да не гледа странно. Само това ме въздържа.
Ще го препоръчам и на сина ми. Много мъжки филм. Благодарности на създателите му, върнаха ми вярата, че киното не е изчерпано изкуство.

# 223
Излизам от "Дългата разходка". Филмът е изключителен, не бях гледала толкова силен и смислен филм от години, това е и една от причините, да ходя рядко на кино и почти да не гледам телевизия. Когато свърши ми се прииска да аплодирам, все едно съм била на театър, но в България не е прието да се ръкопляска на филм и смятам, че публиката щеше да не гледа странно. Само това ме въздържа.
Ще го препоръчам и на сина ми. Много мъжки филм. Благодарности на създателите му, върнаха ми вярата, че киното не е изчерпано изкуство.
Страхотен филм . На мен ми се гледа отново . Доста емоционален и музиката беше истинско бижу доста допринесе и за настроението на самият филм . Този филм заслужава номинаций за Оскар . Радвам се че има и отрязани неща от самата книга която също е страхотна, но щеше да си бъде поредният психологически трилър , в самият филм имаше повече емоция, отколкото в книгата  . https://music.youtube.com/watch?v=W0lrWq3KzWs&si=V0pqtoHAc9Ffcxjg Като се сетя от коя сцена е тази песен ми става доста тежко и емоционално. Не смятам че е неуместно да има аплодисменти в кино салона. На " Гунди " имаше хора който ръкопляскаха след първата прожекция на която бях. Аз си плясках и на " Дългата разходка " . Хората също бяха доста ръзвалнувани и коментираха на излизане какво са гледали . Само един добър филм се познава дали е такъв ако предизвика в теб такива емоции . Интересен факт разбрах за прожекциите на " Дългата разходка " във Америка . Във киносалоните когато са прожектирали филма са карали зрителите да ходят на фитнес пътека за да усетят какво изпитват героите по време на маратона . Дори е имало хора който са били гонени от филма за спиране и падане на скороста под 3 мили . Това го научих преди няколко дни .

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 22:38 от Жасмина 94

# 224

Слаба книга, обидно елементарен стил на писане, предвидлива история, изобщо НЕ!

Общи условия

Активация на акаунт