Пестициди/ гастроентеролог

• 336
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте преди три месеца имах умерено натравяне с пестициди за което разбрах доста по-късно и преминах през всички симптоми без съответното лечение.. сега имам още проблеми с храносмилането от време на време. Кръвните ми показатели са в норма, но продължавам да имам чести оплаквания в храносмилателната система. Разстройство, болка в дясно около ребрата, която е тъпа винаги е след храна с и понякога и по цяла нощ ме е боляло, но не съм пила болкоуспокояващо, защото не е била силна. Болката е персистираща и да речем 4,5 дни ме боли по няколко часа после два дни съм добре. Също така от време на време имам сладък вкус в устата и повишено слюноотделяне, но глюкозата ми е в норма. И гадене от време на време имам. Някой сблъсквал ли се е с такова нещо? Лекарите казват, че на ехограф не се вижда никакъв проблем и че всичко ми идва от психиката… Моля за мнение, помощ, защото вече се чувствам безсилна. Млада съм, а искам да си имам и детенце, но с тези болки и проблеми няма как да стане

# 1
Какви пестициди? Те са различни видове и е важно да се знае от коя група са.
Трябва ви токсиколог, а не гастроентеролог.

# 2
А забелязали ли сте дали от определени храни е по-зле? Водете си дневник какво ядете и кога ви боли и може да съберете доста информация, която да предоставите на лекарите после. Това че на ехографа не се вижда нищо, не означава че е на нервна почва, вече масово почнаха да го казват това като не се види нищо на 1-2 стандартни изследвания. Както го описвате, проблем определено има и не е психосоматичен. Препоръчвам тест за жлъчна дискинезия, анализ на чревна флора и ако и те не покажат нищо, евентуално гастроскопия.

Как сте разбрали за натравянето и как сте го излекували? Само ли е минало, за колко време, какви са били симптомите и за какви пестициди става въпрос?

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 23:10 от Little Queen

# 3
Какви пестициди? Те са различни видове и е важно да се знае от коя група са.
Трябва ви токсиколог, а не гастроентеролог.
А забелязали ли сте дали от определени храни е по-зле? Водете си дневник какво ядете и кога ви боли и може да съберете доста информация, която да предоставите на лекарите после. Това че на ехографа не се вижда нищо, не означава че е на нервна почва, вече масово почнаха да го казват това като не се види нищо на 1-2 стандартни изследвания. Както го описвате, проблем определено има и не е психосоматичен. Препоръчвам тест за жлъчна дискинезия, анализ на чревна флора и ако и те не покажат нищо, евентуално гастроскопия.

Как сте разбрали за натравянето и как сте го излекували? Само ли е минало, за колко време, какви са били симптомите и за какви пестициди става въпрос?

Навързах си нещата, защото нещата които работя са свързани и с пестициди. Микс от всички групи са. Свързах се с токсиколог, казаха че е еднократно и не е толкова фатално.

# 4
Като е било еднократно защо 3 месеца не е ок корема?
Трябва ви гастроентеролог, който подробно да види нещата: бактерии, гъбички, пКк, калпротектин, чернодробни, непоносимости.
Ако калпротектина не е ок и не се повлияе от лечение, хубаво е да направите гастро и колоноскопия. Не зная на колко години сте, но в определена възраст вече е и хубаво да ср направи.

Общи условия

Активация на акаунт