Зацапване във втори триместър

• 286
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, в началото на 22 седмица получих бледо кафеникаво зацапване след пишкане. Прегледаха ме със спекулум, ехограф, мериха дължина на маточната шийка - всичко беше наред. Нямаше отлепяне или хематом. Казаха, че е стара кръв, не можеха да кажат на какво се дължи. Можело да е от претоварване, умора, спукано капилярче. Понеже бях в друг град ми изписаха утрогестан, магнезий и да си почивам. Имах бледо зацапване ден и половина и беше след забърсване само, не знам от утрогестана ли спря. След седмица бях на преглед при моя АГ, всичко си беше нормално и ми каза да спирам утрогестана. Днес след още една седмица от спирането му, се събудих пак с кафеникаво зацапване, а предните дни си бях с нормално вагинално течение. Отидох при АГ, гледа ме само на ехограф, каза, че няма проблем - няма отлепяне на плацентата или хематоми, бебето е добре, кръвотокът също. Със спекулум не ме е гледал. Не може да каже от какво е зацапването, но да не се тревожа и да не се натоварвам. Да ама аз го мисля. Знам, че след като няма отлепяне на плацентата, няма нищо опасно, но като го видя това кафявото и се напрягам. Има ли други мами, които са били в подобно положение в този срок на бременността, каква беше причината и кога спря зацапването? Днес влизам в 24 седмица.

# 1
Здравейте, аз имах подобни проблеми. Понякога малките хематоми не се виждат. Важното е, че няма нищо сериозно. Опитайте да се успокоите. Успех ❤❤

# 2
Здравейте, аз имах подобни проблеми. Понякога малките хематоми не се виждат. Важното е, че няма нищо сериозно. Опитайте да се успокоите. Успех ❤❤
Благодаря Heart При вас хематом ли беше?

# 3
Два. Първият лекар нищо не беше видял. Вторият успя, не знам дали благодарение на техника или способности. Като цяло ми обясни, че понякога кръвта напуска тялото в продължение на дни, а кафявата не предполага пресен кръвоизлив. Въпреки това напълно ви разбирам, защото това не е нещо, което бременна жена иска да види. При мен беше шест седмици - от осма/девета до 14/15 седмица. Вие сте по-напред, разбирам. Голямо треперене беше до 28-та седмица въпреки уверенията на лекарите. Накрая родих в 37-ма. Потърсете още едно мнение, ако ще ви успокои.

Общи условия

Активация на акаунт