Хормонален дисбаланс,полип или друго....

• 342
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте! Още миналата година март месец имах някакво кървене извън цикъла за около ден. После всичко беше нормално. Края на август бях на преглед, където се видя киста на яйчника, и на следващия ми преглед септември месец вече я нямаше. Цитонамазка 1 група. Тази година като започна да става по-топло и пак имах такова зацапване. Да кажем че цикъла ми продължава 6-7 дена и след няколко дена ми се появява розово и кафяво зацапване, и така до овулацията. След това няма нищо. Юни бях на гинеколог и обясних цялата ситуация. Пуснаха ми Микробиология и Цитонамазка, на ехографа се видя малък полип, като евентуално кървенето може да е от него и хормонален дисбаланс. Микробиология - чиста. Цитонамазка - 1 група. В края на миналия месец бях на контролен преглед и полипа беше се махнал(гинеколожката каза, че е много вероятно да се махне сам, понеже е малък и при редовен цикъл се изчистват) , като беше останало някаква капсулка където е бил, под 1 мм. Нямах зацапване миналия месец. Сега днес пак ми се появи кървене при ходене в тоалетната, ярка кръв. Цикъла ми приключи преди 2-3 дена. Днес ми е 10 ден т. е.  Дали е някакъв хормонален дисбаланс, напоследък съм подложена на много стрес, не спя добре. Пак ли се е появил нов полип, дали да ходя пак на лекар. Малко съм се наплашила. Гинеколожката ми каза октомври да отида пак, може би ще видя дали ще спре течението и ако не ще търся лекар пак.  Забравих да кажа, че имах понякога и главоболие с гадене в тия месеци с кървенията. И това също споделих и докторката каза, че е възможно да е от хормоните. На 33 съм, почти 34.

# 1
  • София
Няма как да гадаем дали или... Пуснете си изследвания на тия хормони и ще разберете дали е хормонален дисбаланс. А за тоя полип искайте и второ мнение. Току така не се изчистват сами за съжаление.
П.С: Проява на некадърност и немарливост е да Ви мота една година и да чака само да си спре!

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 14:18 от I.R.

# 2
  • Melmak
А хормони изследвахте ли?

# 3
Не съм изследвала хормони. Никой не ме е мотал една година. Миналата година се беше случило веднъж такова кървене и след това тази година, след което посетих гинеколожката.За полипите наистина може да се изчистват сами, четох доста по въпроса. Не карам никой да гадае, а евентуално да сподели ако му се е случвало нещо такова.

# 4
  • Melmak
На мен ми се е случвало, имах инцидентно кървене по средата на месеца, около овулация.

Отидох на лекар и тогава имах чувство, че нарочно казаха полип. Просто отношението в тая частна болница беше много припряно като “полип е, айде утре идвай да го махаме, само х пари, лежиш един ден в болницата, ама спокойно, допълнителното ти здравно го покрива”. Стори ми се тъпо отношението, изчаках да мине следващата менструация и като спря кървенето отидох веднага на друг лекар. Тогава казаха, че най-добре се вижда. Дали е имало полип и се е изчистил, или е нямало.. не знам, но втория лекар не видя полип.

След това не ми се е случвало да има кървене. Мисля, че тогава правих една тренировка с големи тежести и ако нещо съм се пресилила в овулация.. знам ли.
Със сигурност изследвайте хормони.

# 5
  • София
От миналата година до сега нали е имало пак кървене? Не може да имате кървене и полип и все пак да не Ви насочат за изследвания за хормони. Появата на миоми, кисти и полипи си е хормонално зависима също.
Ако искате мнение дали сам ще се махне полипа е друг въпрос. Искате мнение и Ви се дава. Потърсете си адекватен гинеколог. Не е нормално да прокървявате!

# 6
Да, трябва пак да ви види лекар.
И според мен е добре този път да смените лекарят и да направите втора консултация.

Ако и втория лекар вижда нещо, то може да се направи процедура с влизане с малка камера в матката и махане.

Не пишете на колко сте години и какви заболявания имате. Пълна ли сте?

# 7
Явно не четете до края, писала съм ,че съм на 33, почти 34, не съм пълна. Нормално телосложение ,имам две раждания-секцио.

# 8
Това, което е странно в случая, че полипите не изчезват така с цикъла. Цяло чудо е ако полип изчезне. За това ви насочваме към друг лекар за преглед дали се вижда нещо в матката непоследствено след. Ако се вижда вече ви написах - камера и махане, а не кюртаж.

Общи условия

Активация на акаунт